Opsommingstekens toevoegen in Excel

Inhoudsopgave:

Opsommingstekens toevoegen in Excel
Opsommingstekens toevoegen in Excel
Anonim

Het toevoegen van opsommingstekens in Excel kan lastig zijn: Excel biedt geen hulpmiddel voor het opmaken van lettertypen voor opsommingstekens. Het kan echter vaak voorkomen dat u een opsommingsteken voor elke cel moet toevoegen, of meerdere opsommingstekens in elke cel. Dit artikel gaat in op de verschillende manieren waarop u opsommingstekens in Excel kunt toevoegen.

Opsommingstekens toevoegen in Excel met sneltoetsen

Een van de gemakkelijkste manieren om opsommingstekens in Excel toe te voegen, is het gebruik van sneltoetsen.

  1. Om één opsommingsteken per cel toe te voegen, dubbelklikt u op de eerste cel waar u een opsommingsteken wilt en drukt u op Alt+7 om het opsommingsteken in te voegen. Typ vervolgens het item dat u bij het opsommingsteken wilt volgen.

    Image
    Image

    Verschillende sneltoetsen zullen opsommingstekens in verschillende stijlen invoegen. Alt+9 maakt bijvoorbeeld een holle opsommingsteken; Alt+4 is een diamant; Alt+26 is een pijl naar rechts; Alt+254 is een vierkant. Het opsommingsteken verschijnt pas nadat u de toetsen loslaat.

  2. Als u snel opsommingstekens wilt toevoegen voordat u een lijst invoert, selecteert en sleept u de rechterbenedenhoek van de cel naar beneden tot het aantal cellen dat u met opsommingstekens wilt vullen voordat u tekst na het opsommingsteken typt.

    Image
    Image
  3. Zodra je alle afzonderlijke cellen hebt gevuld met opsommingstekens, kun je ze invullen met de eigenlijke itemtekst en de rest van de gegevens voor het blad.

    Image
    Image
  4. Als u er de voorkeur aan geeft meerdere opsommingstekens in een enkele cel op te nemen, drukt u op Alt+Enter na elke Alt+7-opsommingsteken. Hiermee wordt een regeleinde in de cel ingevoegd. Ga door met dit proces totdat je het aantal kogels hebt ingevoerd dat je nodig hebt in de cel.

    Image
    Image
  5. Druk op Enter (zonder op de Alt-toets te drukken) om het bewerken van de cel te voltooien. De rijhoogte wordt automatisch aangepast aan het aantal opsommingstekens dat u in de cel hebt ingevoerd.

Opsommingstekens toevoegen in Excel met symbolen

Als je liever je muis gebruikt in plaats van het toetsenbord om opsommingstekens in Excel toe te voegen, dan is Symbols een geweldige manier om te gaan. Het gebruik van symbolen om opsommingstekens in Excel toe te voegen is ideaal als u niet wilt onthouden met welke sneltoetsen u specifieke opsommingstekens kunt invoegen.

  1. Selecteer de cel waar u een opsommingsteken wilt invoegen en selecteer vervolgens Invoegen > Symbol.

    Image
    Image
  2. Scroll naar beneden en selecteer het opsommingstekensymbool. Klik op Invoegen.

    Image
    Image

    Je hoeft niet per se het standaard opsommingsteken te gebruiken. Terwijl je door de lijst met symbolen bladert, zie je misschien nog vele andere die ook goede kogels maken.

  3. Als u meerdere regels met opsommingstekens wilt invoegen met symbolen, selecteert u Insert het aantal keren dat u opsommingstekens wilt hebben en selecteert u vervolgens Annulerenom het symbooldialoogvenster te sluiten. Plaats ten slotte de cursor tussen elk opsommingsteken in de cel en druk op Alt+Enter om een regeleinde tussen de opsommingstekens toe te voegen.

    Image
    Image

Een opsommingsteken invoegen in Excel met een formule

Een manier om opsommingstekens in Excel in te voegen zonder het menu te gebruiken of sneltoetsen te onthouden, is door de CHAR-functie van Excel te gebruiken.

De CHAR-functie zal elk gewenst teken weergeven, als u het van de juiste numerieke tekencode voorziet. De ASCII-tekencode voor een vast opsommingsteken is 149.

Er is een beperkt aantal tekencodes die Excel kan accepteren in de CHAR-functie, en het stevige, ronde opsommingsteken is het enige teken dat zorgt voor een geschikt opsommingsteken in Excel. Als je geïnteresseerd bent in andere stijlen van kogels, dan is dit misschien niet de juiste aanpak voor jou.

  1. Dubbelklik op de cel waar u een lijst met opsommingstekens wilt invoegen en typ " =CHAR (149)."

    Image
    Image
  2. Druk op Enter en de formule verandert in een opsommingsteken.

    Image
    Image
  3. Om meerdere regels met opsommingstekens in Excel in te voegen met behulp van formules, voegt u een andere CHAR-functie toe met behulp van de regeleindecode, die 10 is. Dubbelklik op de cel om te bewerken en typ " =CHAR(149)&CHAR(10)&CHAR(149)."

    Image
    Image
  4. Als je op Enter drukt, zie je de opsommingstekens op elke regel. Mogelijk moet u de hoogte van de rij aanpassen om ze allemaal te zien.

    Image
    Image

Opsommingstekens toevoegen aan Excel met vormen

Het invoegen van vormen als opsommingstekens is een creatieve manier om afbeeldingen van verschillende vormen of kleuren als opsommingstekens te gebruiken.

  1. Select Invoegen > Vormen. U ziet een vervolgkeuzelijst met alle beschikbare vormen waaruit u kunt kiezen.

    Image
    Image
  2. Selecteer de vorm die je als opsommingsteken wilt gebruiken, en deze zal in de spreadsheet verschijnen. Selecteer de vorm en pas het formaat aan zodat het in elke rij past.

    Image
    Image
  3. Sleep het pictogram naar de eerste rij. Selecteer, kopieer en plak vervolgens kopieën ervan in de rijen eronder.

    Image
    Image
  4. Combineer elke cel die een opsommingsteken bevat met de tweede cel die de tekst bevat.

Opsommingstekens gebruiken in tekstvakken

Excel biedt functionaliteit voor het opmaken van opsommingstekens, begraven in specifieke tools zoals Text Box. Lijsten met opsommingstekens in tekstvakken werken net als in een Word-document.

  1. Om opsommingstekens in een tekstvak te gebruiken, selecteert u Insert > Text Box en tekent u het tekstvak vervolgens ergens in de spreadsheet.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop ergens in het tekstvak, selecteer de pijl naast het item Bullets en selecteer vervolgens de stijl voor opsommingstekens die u wilt gebruiken.

    Image
    Image
  3. Zodra de lijst met opsommingstekens in het tekstvak is gemaakt, kunt u elk item typen en op Enter drukken om naar het volgende item met opsommingstekens te gaan.

    Image
    Image

SmartArt Bullet Lists toevoegen in Excel

Verborgen diep in de SmartArt Graphic-lijst van Excel zijn verschillende grafische opsommingstekens die u in een spreadsheet kunt invoegen.

  1. Selecteer Insert > SmartArt om het dialoogvenster Choose a SmartArt Graphic te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer List in het linkermenu. Hier vindt u een reeks opgemaakte lijstafbeeldingen die u kunt gebruiken om opsommingstekens toe te voegen aan uw spreadsheet.

    Image
    Image
  3. Selecteer een van deze en selecteer OK om te voltooien. Hiermee wordt de afbeelding in de ontwerpmodus in uw spreadsheet ingevoegd. Voer de tekst voor uw lijst in elke koptekst en regelitem in.

    Image
    Image
  4. Als je klaar bent, selecteer je ergens in het blad om te voltooien. U kunt de afbeelding ook selecteren en verplaatsen om deze te plaatsen waar u maar wilt.

Genummerde lijsten toevoegen in Excel

Het toevoegen van een genummerde lijst in Excel is heel eenvoudig met de vulfunctie.

  1. Typ bij het maken van uw lijst eerst 1 in de eerste rij waar u de genummerde lijst wilt laten beginnen. Typ vervolgens 2 in de rij er net onder.

    Image
    Image
  2. Markeer beide genummerde cellen en plaats uw muisaanwijzer op het kleine vak rechtsonder in de tweede cel. Het muispictogram verandert in een klein dradenkruis. Selecteer en sleep met de muis het aantal rijen met items dat u in uw lijst wilt hebben.

    Image
    Image
  3. Als u de muisknop loslaat, worden alle cellen automatisch gevuld met de genummerde lijst.

    Image
    Image
  4. Nu kunt u uw lijst voltooien door de cellen rechts van uw genummerde lijst in te vullen.

    Image
    Image

Genummerde symboollijsten maken in Excel

Je kunt ook symbolen gebruiken om genummerde lijsten te maken in Excel. Deze methode maakt veel meer stilistische genummerde lijsten, maar het kan een beetje vervelender zijn dan de optie voor automatisch aanvullen.

  1. Gebruik het bovenstaande voorbeeld, verwijder alle nummers in de linkerkolom.
  2. Selecteer in de eerste cel en selecteer vervolgens Invoegen > Symbolen > Symbol.

    Image
    Image
  3. Selecteer een van de genummerde symbolen voor het nummer één en selecteer Insert om dat symbool in de eerste cel in te voegen.

    Image
    Image
  4. Select Close, selecteer de volgende cel, herhaal dan het bovenstaande proces, selecteer elk volgend cijfersymbool - twee voor de tweede cel, drie voor de derde cel, enzovoort.

    Image
    Image

Aanbevolen: