Windows 11 installatie is mogelijk zonder TPM 2.0

Windows 11 installatie is mogelijk zonder TPM 2.0
Windows 11 installatie is mogelijk zonder TPM 2.0
Anonim

Microsoft heeft instructies vrijgegeven om de TPM 2.0-vereisten van Windows 11 te omzeilen, hoewel je nog steeds TPM 1.2 of hoger moet hebben.

Een van de grootste hindernissen van Windows-gebruikers bij het upgraden naar Windows 11 zijn de vereisten voor de TPM 2.0-chip. Microsoft zegt dat het TPM pusht voor het nieuwe besturingssysteem om de veiligheid voor zijn gebruikers te verbeteren, maar niet iedereen heeft 2.0 in zijn systeem. Gelukkig is er een officiële oplossing voor het installeren van Windows 11 die de TPM 2.0-vereiste kan omzeilen, maar je moet nog steeds ten minste TPM 1.2 hebben om het te laten werken.

Image
Image

Eerst moet je ervoor zorgen dat er een TPM-chip op je computer is geïnstalleerd en het versienummer vinden, als die er is. Zo ja, en het is versie 1.2 of hoger, dan kun je een installatietool voor Windows 11 maken via de installatiepagina. Volg daarna de stappen in de instructies van Microsoft om de installatie te voltooien.

Het is vermeldenswaard dat er nog steeds enig risico is verbonden aan het proberen om de TPM 2.0-vereisten op deze manier te omzeilen.

Microsoft waarschuwt dat "ernstige problemen kunnen optreden als u het register onjuist wijzigt met behulp van de Register-editor of door een andere methode te gebruiken."

Image
Image

Microsoft legt ook uit dat je ervoor moet zorgen dat je systeem voldoet aan de minimumvereisten voor Windows 11 voordat je dit probeert.

Bypassing voorkomt dat Windows 11 controleert of uw processor al dan niet op de goedgekeurde CPU-lijst staat, wat tot problemen kan leiden als blijkt dat deze niet compatibel is.

Aanbevolen: