GoPro meldt oververhitting mogelijk zonder luchtstroom

GoPro meldt oververhitting mogelijk zonder luchtstroom
GoPro meldt oververhitting mogelijk zonder luchtstroom
Anonim

Als je de nieuwe GoPro Hero10 Black gebruikt om op te nemen met 5,3K en 60 fps, zal deze waarschijnlijk oververhit raken en na ongeveer 20 minuten uitschakelen.

YouTuber GadgetsBoy ontdekte het probleem terwijl hij probeerde te zien hoe lang de nieuwe camera kon opnemen op de hoogste instellingen. Blijkt dat dat ongeveer 20 minuten is, hoewel dat ook indirect kan zijn. Volgens een verklaring van GoPro aan Digital Camera World kan de luchtstroom een grote factor zijn bij het voorkomen of vertragen van een uitschakeling.

Image
Image

GoPro heeft verklaard dat, ja, de Hero10 Black oververhit kan raken, maar buiten zijn en bewegen zou moeten helpen. Het legt verder uit dat de meeste GoPro-video's (ongeveer 75%, zegt het) korter zijn dan 1:10, en vaak buiten gefilmd waar er een briesje is. Het spreekt vanzelf dat als je ver buiten de typische prestatieparameters wordt geduwd, dit kan leiden tot oververhitting, hoewel deze beperkingen niet meteen duidelijk zijn.

Op basis van de reactie van GoPro en het besef van de neiging tot oververhitting van de Hero10 Black, is het onwaarschijnlijk dat er een oplossing komt, en er is geen melding gemaakt van een terugroepactie of plannen voor vervanging. Het kan een overweging zijn voor toekomstige modellen, hoewel dit ook niet is gezegd of zelfs maar wordt geïmpliceerd. Gezien hoe specifieke opnameomstandigheden moeten zijn, is dit begrijpelijk voor GoPro.

Als je op zoek bent naar een GoPro Hero10 Black en de opnamebeperkingen niet erg vindt, kun je er een kopen voor $ 549,98 ($ 399,98 met een GoPro-abonnement van een jaar). Probeer het gewoon niet te lang te hard te duwen, ja?

Aanbevolen: