Afdrukken vanaf een Samsung-tablet

Inhoudsopgave:

Afdrukken vanaf een Samsung-tablet
Afdrukken vanaf een Samsung-tablet
Anonim

Wat te weten

  • Download/installeer een plug-in op uw Samsung-tablet: Ga naar Verbindingen > Meer Verbindingsinstellingen > Afdrukken > Download plug-in.
  • Selecteer uw printerplug-in, klik op Install. Zoek vervolgens de inhoud die u wilt afdrukken en selecteer Print of Share; selecteer uw printer en klik op Print.
  • Verbind voor andere Android-tablets uw Android-tablet met een printer via een app.

Dit artikel behandelt hoe u kunt afdrukken vanaf uw Samsung-tablet, inclusief hoe u uw tablet op de printer aansluit.

Hoe sluit je een Samsung-tablet aan op een printer?

Zoals elke desktop- of laptopcomputer, is het mogelijk om inhoud rechtstreeks vanaf een tablet af te drukken en uw documenten, afbeeldingen en andere inhoud op papier te zetten. Omdat de meeste Samsung-tablets niet bedraad zijn, dat wil zeggen dat ze draadloos synchroniseren met een netwerk en andere apparaten, is er geen manier om ze rechtstreeks op een printer aan te sluiten. Om die reden moet u een printer gebruiken die is aangesloten op uw lokale netwerk. U kunt dit doen door hem aan te sluiten op een computer die al in uw netwerk zit, of door OTA-afdrukken via Wi-Fi te ondersteunen.

Voordat u iets kunt afdrukken, moet u de juiste plug-in instellen op uw Samsung-tablet. Hier is hoe:

  1. Veeg in het startscherm omlaag om de snellade te openen en tik op Instellingen (tandwielpictogram).

    Image
    Image
  2. Navigeer naar Connections > Meer verbindingsinstellingen en tik op de Printing optie.

    Image
    Image
  3. Kies onder het gedeelte Print Services Download plugin.

    Image
    Image
  4. Hiermee wordt de Google Play Store geopend, waar u een lijst met beschikbare printerplug-ins ziet. Kies degene die overeenkomt met uw printermerk, zoals HP, Lexmark, Canon, Brother, enz. In dit voorbeeld gebruiken we de HP-plug-in.

    Image
    Image
  5. Tik op de volgende pagina op Install, net zoals u een Android-app zou downloaden en installeren.

    Image
    Image
  6. Wacht tot het klaar is en tik dan op de terugknop totdat je het Printing menu weer ziet.
  7. Je zou nu de nieuwe printer-plug-in moeten zien die je hebt geïnstalleerd; zorg ervoor dat het is ingeschakeld (blauw).

    Image
    Image

Afdrukken vanaf een Samsung-tablet

Nadat u de plug-in voor afdrukservices hebt geïnstalleerd, is het afdrukproces eenvoudig. Met de app of browser geopend voor de inhoud die u wilt afdrukken, volgt u deze stappen:

  1. Tik op de Instellingen of Meer opties knop voor de app/browser (drie verticale stippen).
  2. Selecteer de Share optie in het menu (als die er is) of tik op de Share knop.

    Image
    Image

    Opmerking:

    U kunt ook een Print optie in het instellingenmenu of verborgen in een ander submenu. In Google Docs is Print bijvoorbeeld genest onder de Share & Export optie in het instellingenmenu.

  3. Selecteer uw printer of printerplug-in
  4. Het systeem bereidt de inhoud voor door een afdrukbare versie te maken, wat meestal een paar seconden duurt. Vervolgens ziet u de pagina Afdrukopties.

    Image
    Image
  5. Hier heb je de mogelijkheid om de inhoud op te slaan als een PDF-document of een printer te selecteren uit de lijst met beschikbare apparaten. Kies in het vervolgkeuzemenu bovenaan Alle printers om het menu Printer selecteren te openen.
  6. Je komt op de Samsung Printer Select-pagina, waar je de printer kunt kiezen die je wilt gebruiken. Selecteer uw printer nadat de lijst is gevuld.
  7. Tik op de gele Print-knop (met een pijl-omlaag) om de taak naar de door u aangewezen printer te sturen.

Niet alle apps laten je printen. Sommige browsers, zoals Firefox, bevatten de optie niet eens. Een tijdelijke oplossing is om een PDF-document te maken (met de functie Opslaan als PDF), de PDF naar uw tablet te downloaden en het document vervolgens af te drukken met een relevante app.

Wat als ik geen Samsung-tablet heb?

Als je geen Samsung-tablet hebt, kun je nog steeds printen; je moet je Android-tablet verbinden met een printer via een app. Als je een iPad hebt, is er een ander proces voor het afdrukken vanaf een iPad.

FAQ

    Hoe kan ik afdrukken vanaf een Samsung-telefoon?

    Als u wilt afdrukken vanaf uw Samsung-telefoon, kiest u een app uit de Google Play Store die afdrukken ondersteunt en opent u de inhoud die u wilt afdrukken. Tik in de meeste apps op het More icoon (drie stippen) > Print > selecteer uw printer > tik op de Printicoon. Sommige apps hebben hun eigen afdrukmenu's, voor andere moet u Share > Print selecteren

    Hoe kan ik afdrukken vanaf een LG-tablet?

    Met een LG-tablet heb je een wifi-verbinding nodig om af te drukken. Navigeer naar Instellingen > Delen en verbinden > Verbindingen > Afdrukken Tik onder Afdrukservices op de gewenste afdrukoptie of voeg een printer toe. Schakel de gewenste afdrukservice in, selecteer de beschikbare printer en volg het afdrukproces van de app.

    Hoe kan ik afdrukken vanaf een Amazon Fire-tablet?

    Als u wilt afdrukken vanaf een Amazon Fire-tablet zoals de Amazon Fire HD, moet u eerst controleren of het apparaat is verbonden met wifi en vervolgens de inhoud openen die u wilt afdrukken. Ga vervolgens naar het menu van de app of webpagina > Print > tik op uw printer en configureer de afdrukopties > Print

Aanbevolen: