Afdrukken vanaf een iPad

Inhoudsopgave:

Afdrukken vanaf een iPad
Afdrukken vanaf een iPad
Anonim

Wat te weten

  • Om AirPrint te gebruiken, selecteert u het Share pictogram > Print. Kies een printer en selecteer Print.
  • Gebruik Print n Share-app: selecteer een categorie > tik op printer pictogram > kies een printer > voer opties in > Print.
  • Installeer een app op uw computer zoals Printopia (Mac) of OPrint (Windows) om een gedeelde netwerkprinter te maken.

In dit artikel worden verschillende manieren uitgelegd om vanaf een iPad af te drukken met AirPrint, een app van derden of een printserver. De meeste nieuwe printers ondersteunen AirPrint, maar je hebt andere opties.

Afdrukken vanaf een iPad met AirPrint

Je hebt een AirPrint-compatibele printer en een Wi-Fi-verbinding nodig om vanaf elke iPad met AirPrint te kunnen printen. Hier is hoe:

  1. Open de app of webpagina die u wilt afdrukken en selecteer het Share pictogram (een vierkant met een verticale pijl).

    Image
    Image
  2. Scroll naar de onderkant van het menu Delen en selecteer Print.

    Image
    Image
  3. Kies uw printer, die AirPrint-compatibel moet zijn zodat de iPad deze kan herkennen.

    Om meer dan één kopie van de pagina of afbeelding af te drukken, selecteert u de + knop naast 1 Copy.

  4. Selecteer Print.

    Image
    Image

Apple houdt een lijst bij van in de handel verkrijgbare printers die compatibel zijn met AirPrint. De meeste nieuwe printers ondersteunen het protocol, maar niet alle oudere doen dat,

Afdrukken vanaf een iPad met apps van derden

De meeste fabrikanten, waaronder Canon, HP en Brother, produceren hun eigen apps. Deze apps kunnen meestal gratis worden gedownload van de App Store.

Op dezelfde manier kunt u een app van derden downloaden, zoals Print n Share. Andere populaire afdrukapps zijn PrintCentral Pro en PrinterShare. In de meeste gevallen printen deze apps naar wifi-compatibele printers en USB-printers. Ze kunnen echter ook worden gekoppeld aan AirPrint-printers. Deze apps zijn over het algemeen niet gratis beschikbaar. De Print n Share-app kost bijvoorbeeld $ 6,99.

Hier leest u hoe u de Print n Share-app gebruikt. Andere apps werken op dezelfde manier.

  1. Open in de app een bestand door een van de categorieën in de linkerkolom te kiezen. Opties zijn onder meer Bestanden, E-mail, Webpagina's, Contacten en Afbeeldingen. Tik vervolgens op het printerpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  2. Selecteer een beschikbare printer in de lijst. Elke printer die hetzelfde netwerk als de iPad gebruikt, wordt hier weergegeven.

    Image
    Image
  3. De eerste keer dat u een printer selecteert, tikt u op Printer Setup bovenaan het scherm en koppelt u de app aan de printer. Dit is maar één keer nodig.

    Image
    Image
  4. Selecteer op het afdrukscherm Printeropties om het aantal exemplaren, het papierformaat en andere typische afdrukinstellingen te selecteren. Tik op de knop Preview om een voorbeeld van het afgedrukte document te zien.

    Image
    Image
  5. Kies Print in het voorbeeld- of printscherm.

    Image
    Image

Afdrukken vanaf een iPad met een server of netwerkprinter

Een andere optie waarmee u vanaf een iPad kunt afdrukken, is door een afdrukserver in te stellen of een gedeelde printer op uw Mac of pc te netwerken. Op deze manier kunt u afdruktaken van uw iPad naar de server of netwerkprinter sturen, die de taak vervolgens verzendt om af te drukken.

Je moet een app downloaden op je Mac of pc om een printserver in te stellen. Op een Mac is Printopia een van de beste en populairste apps voor dit doel. Deze app drukt af vanaf een iPad en slaat iPad-documenten of -bestanden op als pdf op een Mac. Net als bij apps van derden voor uw iPad, is de volledige versie echter niet gratis. Het kost $ 19,99.

Vergelijkbare software die beschikbaar is voor pc's omvat OPrint en Presto. Net als Printopia hebben deze apps een prijs, dus probeer eerst AirPrint als de kosten een probleem zijn.

FAQ

    Hoe druk ik foto's af vanaf een iPad?

    Open de Foto's app. Selecteer een foto en tik vervolgens op het pictogram Share bovenaan het scherm om af te drukken via AirPrint.

    Hebben alle iPads AirPrint?

    Alle iPads met iOS 4.2 of hoger ondersteunen AirPrint. Het is opgenomen in het besturingssysteem, dus er is geen aparte app voor de functie.

Aanbevolen: