Waarom Instagram zijn startscherm opnieuw heeft ontworpen

Inhoudsopgave:

Waarom Instagram zijn startscherm opnieuw heeft ontworpen
Waarom Instagram zijn startscherm opnieuw heeft ontworpen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Instagram bestrijdt zijn concurrenten door prioriteiten te verschuiven naar rollen en winkelen.
  • Gebruikers kunnen meer tijd op het platform doorbrengen onder de nieuwe tabbladen.
  • Of de veranderingen goed of vervelend zijn, hangt af van de gebruikers van Instagram.
Image
Image

Het opschudden van het startscherm van Instagram is waarschijnlijk bedoeld om het op te nemen tegen de grootste concurrenten van de app voor het delen van foto's: TikTok, Snapchat, Twitter en zelfs YouTube, waardoor de verkoop en virale video-inhoud over de traditionele, op afbeeldingen gerichte focus komt te liggen.

Hoewel dit voor sommigen een eenvoudige ontwerpwijziging kan zijn, heeft de toevoeging van deze tabbladen de tabbladen 'Vind ik leuk' en 'Maken' boven aan de startpagina, in de buurt van de berichtknop, opgestart. De winkelfunctie is echter niet nieuw op het platform, alleen de positionering is dat wel. Maar het pushen van de nieuwe Reels-functie is verrassend, aangezien Reels pas drie maanden live is.

"Dit zal zeker leiden tot langere sessietijden", vertelde Frank Goodman, de oprichter en CEO van het technologiebedrijf Bleeding Bulb voor kleine bedrijven, in een e-mail aan Lifewire. "Ik denk dat app-gebruikers het op prijs zullen stellen om beide functies niet in bestaande weergaven te forceren. Dat zou de app zeker te onoverzichtelijk hebben gemaakt."

Is dit vervelend?

Het tabblad Winkel bevindt zich in een vergelijkbare positie als waar het tabblad Vind-ik-leuks vroeger was, dus gebruikers kunnen per ongeluk op de nieuwe functie stuiten. De winkelpagina is gevuld met producten van gebruikers die u mogelijk volgt of waarin u ook geïnteresseerd bent, afhankelijk van waar u het meest naar kijkt op het platform. Hoe dan ook, als gebruikers nog nooit aankopen hebben gedaan op Instagram of hier niet in geïnteresseerd zijn, is dit tabblad mogelijk nutteloos.

"Afhankelijk van het type gebruiker kan het worden gezien als [een] kans of gewoon vervelend," zei Goodman.

Aangezien Instagram momenteel geen percentage van de omzet voor gebruikers met zakelijke accounts in rekening brengt, is dit nieuwe winkeltabblad misschien het meest aantrekkelijk voor bedrijfseigenaren, omdat ze in wezen wat gratis marketing en advertenties krijgen. Maar dat kan veranderen naarmate gebruikers vaker het tabblad Winkelen gebruiken en Instagram wordt gedwongen Apple en Google 30% commissie te betalen voor in-app-aankopen.

Als je dit combineert met Facebook Pay als aankoop met één klik en sommige vermeldingen, kan dit snel leiden tot spontane aankopen.

Het herontwerp van het startscherm van Instagram had kunnen worden gemaakt om "gebruikers zoveel mogelijk op de app te houden", vertelde digitale services-expert Emmanuel Apau aan Lifewire in een e-mail. Apau is ook een expert op het gebied van cloudengineering die vaak cursussen geeft over webontwikkeling.

Aangezien Instagram een geweldige plek is om producten op de markt te brengen, denkt Apau dat Instagram zich kan wagen aan het incasseren van gedeelten van de verkoop, aangezien het afrekenproces binnen de app zal plaatsvinden. Instagram kan statistieken bijhouden voor het aantal verkopen om te zien hoe het bedrijven stimuleert door aankopen op zijn platform. Zonder het te zeggen, kan Instagram zichzelf oprichten om een e-commerceplatform te worden om te concurreren met anderen die die sector domineren, zoals Shopify en Squarespace.

Shoppen met je favoriete influencers

Ongeacht hoe gebruikers Instagram gebruiken, het hebben van die nieuwe tabbladen zal leiden tot meer bezoeken aan de respectieve secties van de app. Naarmate jongere generaties leren hoe ze geld kunnen verdienen met hun grote volgers, kunnen gebruikers het sociale-mediaplatform gaan gebruiken voor meer dan alleen het bijhouden van hun favoriete mensen.

"Ik denk dat de aard van Instagram sterk gericht is op influencers. De jeugd bewondert en benijdt veel van deze gebruikers", zei Goodman. "Ze willen op hen lijken en hun levensstijl naleven. Als je dit combineert met Facebook Pay als éénkliksaankoop en enkele vermeldingen, kan dit al snel leiden tot spontane aankopen."

Image
Image

Er kunnen meer aankopen komen, simpelweg omdat de gebruikerstijd op Instagram omhoog is geschoten sinds de pandemie ervoor zorgde dat we allemaal meer binnen bleven. Online winkelen is het nieuwe normaal en Instagram weet dat, dus het probeert alles onder één dak te brengen.

"Instagram-advertenties zijn zeer effectief, en een barrière die gebruikers ervan weerhield om aankopen te doen, is dat ze naar de website van een winkeleigenaar moeten navigeren, die ze misschien niet vertrouwen," zei Apau. "Nu kunnen ze afrekenen vanuit een app die ze vertrouwen."

Dit zal zeker leiden tot langere sessietijden.

Apau gelooft dat dit herontwerp ervoor zal zorgen dat jongere generaties te veel uitgeven aan in-app-aankopen. Goodman, aan de andere kant, denkt dat Reels meer liefde zal krijgen in de toekomst.

"Deze aanpassing is niet anders dan toen Facebook wilde dat gebruikers zich op video's concentreerden. We moeten niet vergeten dat veel van de gebruikers op Instagram gericht zijn op het verkrijgen van meer zichtbaarheid op feeds en meer volgers", zei Goodman."Gebruikers die functies gebruiken die ze willen pushen, worden beloond. Dit betekent meer zichtbaarheid. Hetzelfde gebeurde toen Facebook besloot om Facebook Live en Instagram Stories toe te voegen."

Aanbevolen: