Ratchet & Clank Review: een klassieker, opgefrist en opnieuw ontworpen

Inhoudsopgave:

Ratchet & Clank Review: een klassieker, opgefrist en opnieuw ontworpen
Ratchet & Clank Review: een klassieker, opgefrist en opnieuw ontworpen
Anonim

Bottom Line

Ratchet & Clank is een knaller en voelt vandaag net zo fris en leuk als de originele versie in 2002.

Insomniac Games Ratchet & Clank

Image
Image

We hebben Ratchet & Clank gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Geremasterde videogames zijn de afgelopen jaren immens populair geworden, aangezien uitgevers hun bibliotheken ontginnen voor oudere favorieten om te moderniseren en vandaag opnieuw uit te brengen. Sommige van deze games worden eenvoudigweg opgevoerd tot een hogere, scherpere resolutie om er minder gekarteld of wazig uit te zien, terwijl andere het kerngame-ontwerp behouden terwijl ze volledig opnieuw opgebouwde graphics leveren.

Ratchet & Clank is echter iets anders. Het behoudt de naam en veel van wat geweldig was aan het klassieke PlayStation 2-origineel van Insomniac Games uit 2002, zoals de kleurrijke werelden en het gekke wapenontwerp, maar is in wezen een nieuw avontuur geïnspireerd door die game in plaats van een slaafse recreatie. Fans herinneren zich misschien bekende momenten, maar alles heeft een fantastische nieuwe verflaag gekregen, samen met moderne aanpassingen. Het is ook gestroomlijnd, waardoor deze kindvriendelijke PlayStation 4-actiegame een ideaal startpunt is voor iedereen.

Image
Image

Plot: Sci-fi, maar gek

Ratchet en Clank zijn de dubbele helden van het spel: de eerste, een pluizig 'lombax'-wezen, is een monteur die met een gigantische moersleutel zwaait en ervan droomt een Galactische Ranger te zijn. Clank, aan de andere kant, is een slimme robot die plannen ontdekt van de kwaadaardige voorzitter Alonzo Drek om planeten te vernietigen om hun hulpbronnen te oogsten om een nieuwe voor zijn eigen ras te creëren. Clank weet te ontsnappen aan Drek en ontmoet bij toeval Ratchet na een noodlanding op de planeet Veldin, en de twee werken samen om te proberen Dreks kwaadaardige plan te stoppen.

De Pixelizer is als een op energie gebaseerd jachtgeweer dat de prachtig weergegeven 3D-personages verandert in bosjes retro-gestileerde pixels, en de Sheepinator… nou ja, de Sheepinator verandert vijanden in knuffelige, ongevaarlijke schapen.

De domme, zelfverheerlijkende Captain Qwark - zelf een met groene spandex versierde Galactische Ranger - speelt ook een prominente rol in het verhaal. Hij vervult de rol van verteller, met grappige kwinkslagen die je soms in de goede richting helpen, en voegt ook een beetje hilarisch mysterie toe aan het avontuur terwijl hij het verhaal vertelt over hoe hij in de gevangenis belandde.

Image
Image

Gameplay: Pew pew, maar ook meer

Het grootste deel van Ratchet & Clank heeft de vorm van een actieplatformspel, met een mix van moersleutel-zwaaiende en geweerschietende gevechten, plus behoorlijk wat verkenning en springen rond gevaren en obstakels. In de loop van de campagne voor één speler bestuur je voornamelijk Ratchet terwijl je tussen verschillende planeten navigeert om primaire missies en optionele submissies te voltooien.

Het grootste deel van Ratchet & Clank heeft de vorm van een actie-platformspel, met een mix van moersleutelzwaaiende en geweervuurgevechten, plus behoorlijk wat verkenning en springen rond gevaren en obstakels.

Ratchet is wendbaar, maar ook goed bewapend. Naast de moersleutel, die zowel kan worden gezwaaid als gegooid als een boemerang, zal hij gedurende de hele affaire een groeiend arsenaal aan wapens verzamelen. Gelukkig zijn ze allemaal volledig cartoonesk, en er is geen reden voor ouders om op hun hoede te zijn voor realistisch of grafisch geweld hier. In het begin zijn wapens zoals de energieverslindende Combuster en vlammenwerper-achtige Pyrocitor vrij eenvoudig, maar het echte plezier komt snel.

Uiteindelijk ontgrendel je veel meer nieuwe en creatieve wapens, zoals de Groovitron, een werpbare discobal die ervoor zorgt dat alle vijanden in de buurt stoppen met vechten en beginnen te dansen. Dat maakt ze een gemakkelijke prooi voor je andere aanvallen. Mr. Zurkon, aan de andere kant, is een zwevende robotachtige assistent van onheil die naast je loopt en alle vijanden in de buurt neerschiet, terwijl hij macho-zingers uitgooit over zijn strijdmacht. Het is hilarisch.

Anders is de Pixelizer als een op energie gebaseerd jachtgeweer dat de prachtig weergegeven 3D-personages verandert in klompjes retro-gestileerde pixels, en de Sheepinator… nou ja, de Sheepinator verandert vijanden in knuffelige, ongevaarlijke schapen. De Ratchet & Clank-serie heeft altijd een van de meest creatieve en vermakelijke wapenontwerpen in alle gaming gehad, en dit is als een pakket met de grootste hits met een paar nieuwe toevoegingen in de mix. Het is ook verfrissend om een game te spelen met krachtige, effectieve wapens die niet onnodig gewelddadig zijn. Elk wapen kan in de loop van het spel ook geleidelijk worden geüpgraded en zelfs worden getransformeerd in een veel krachtigere versie zodra deze volledig is verbeterd.

Soms heb je echter de controle over Clank in plaats van Ratchet. De missies van Clank zijn heel verschillend qua gevoel en flow, en nemen een lichtgewicht puzzeloplossende toon aan terwijl je drone-robots gebruikt om bruggen of springkussens te maken, of schakelaars activeert die deuren openen. Ze zijn niet bijzonder complex, maar het biedt een leuke onderbreking van al het waanzinnige explosies van Ratchet's missies. Dat gezegd hebbende, het schieten is echt het meest opwindende deel van het spel, niet alleen dankzij de grappige wapens, maar ook dankzij het brede scala en het grote aantal vijanden waarmee je te maken krijgt.

Deze nieuwe versie van Ratchet & Clank is teruggebracht van de originele PS2-incarnatie voor een strakker, meer gestroomlijnd avontuur met veel hogere productiewaarden.

Variety is een belangrijk thema in Ratchet & Clank, aangezien het spel zelden lang bij één missie of niveautype blijft. Je kunt meedoen aan een hoverboardrace of over grindrails rijden; er zijn ook baasgevechten, ruimteschipvluchtsequenties, puzzelminigames en een spannende treinmissie. Deze nieuwe versie van Ratchet & Clank is teruggebracht van de originele PS2-incarnatie voor een strakker, meer gestroomlijnd avontuur met veel hogere productiewaarden. Dat is grotendeels een goede zaak, hoewel oude fans misschien een deel van de bijgesneden inhoud missen. Het heeft ook een aantal verborgen items en ontgrendelbare items voor spelers die het volledig willen verkennen.

Image
Image

Graphics: als een CGI-film

Het grootste deel van Ratchet & Clank is echt prachtig, met een bijna Pixar-achtige kwaliteit voor de re altime graphics. Dat is een veelvoorkomend thema voor de serie sinds de PlayStation 3-inzendingen, maar het geldt nog steeds vandaag. Charmant karakter en wereldontwerp passen goed bij de kracht van de PlayStation 4-console, met kleurrijke en gedenkwaardige werelden, vloeiende actie en explosieve effecten, en zelden een saai moment in zicht.

De enige uitzondering zijn de filmische tussenfilmpjes, die niet helemaal dezelfde vonk hebben als de actie in de game. Deze Ratchet & Clank-remake werd uitgebracht naast een kritisch gepande CGI-film die veel van dezelfde visuele troeven deelde, en een deel van de film lijkt een lichte ongepaste invloed te hebben gehad op dit deel van het spel. Ze zijn niet slecht, eigenlijk gewoon saai.

Image
Image

Geschikt voor kinderen: Niets realistisch

Ratchet & Clank is door de ESRB beoordeeld als "Iedereen 10+" voor "Animated Blood" en "Fantasy Violence". Het bloed is groen en het ontploft van de cartoonachtige vijanden op dezelfde cartoonachtige manier - en zoals gezegd, er is niets realistisch aan de actie en het geweld hier.

Ik had er geen probleem mee om mijn zesjarige zoon met Ratchet & Clank te laten spelen.

Ik had er echter geen probleem mee om mijn zesjarige zoon met Ratchet & Clank te laten spelen. Hij heeft ervaring met andere cartoonachtige schietspellen zoals Splatoon 2 en Plants vs. Zombies: Garden Warfare, en Ratchet & Clank voelt niet intenser dan die titels. Dit spel voor één speler kan echter soms een uitdaging zijn, dus het is het meest geschikt voor spelers die al vertrouwd zijn met moderne 3D-spellen.

Bottom Line

Ratchet & Clank was de oorspronkelijke volledige prijs van $ 60 waard, maar na drie jaar op de markt is het nu een van Sony's Greatest Hits-titels, dus het wordt nu voor slechts $ 20 verkocht. Dat is een koopje voor zo'n losbandig, leuk, goed ontworpen en kindvriendelijk avontuur. Het is een campagne van ongeveer 10-12 uur voor ervaren spelers, maar jongere en meer casual spelers kunnen er langer over doen, en er zijn tal van extra's voor mensen die aan het voltooien zijn.

Ratchet & Clank vs. Spyro Reignited Trilogy

Beide titels brengen klassieke PlayStation-ervaringen terug en beide zijn oorspronkelijk ontwikkeld door Insomniac Games. De Spyro-games zijn een beetje ouder - ze werden uitgebracht tussen 1998-2000. De Spyro Reignited Trilogy is ook een meer veeleisende ervaring in termen van het behouden van de klassieke levelontwerpen en vijanden, maar het wisselt in volledig nieuwe graphics die best mooi zijn.

Je krijgt meer totale gameplay met de Spyro Reignited Trilogy, omdat het drie games in één pakket verzamelt. Hoewel het over het algemeen eenvoudigere en gemakkelijkere spellen zijn, vereist Ratchet & Clank wat meer vaardigheid en coördinatie, en ik zou zeggen dat het over het algemeen een meer lonende en vermakelijke ervaring is. Beide zijn geweldige voorbeelden van klassieke games die nieuw leven zijn ingeblazen in dit moderne tijdperk.

Maakt het nog leuker

Ratchet & Clank doet prima werk door een oudere (maar geliefde) game-ervaring te nemen en het de juiste kneepjes en trucjes te geven die nodig zijn om een nieuwe generatie aan te spreken. De gekke wapens zijn geweldig, de gevechten zijn vermakelijk zonder agressief of overdreven gewelddadig te zijn, en de personages en omgevingen zijn charmant. Het is een sterke keuze voor zowel kinderen die al vertrouwd zijn met actiegames als spelers van elke leeftijd, en je kunt de prijs niet verslaan.

Specs

  • Productnaam Ratchet & Clank
  • Product Merk Insomniac Games
  • Prijs $19.99
  • Releasedatum april 2016
  • Platformen Sony PlayStation 4

Aanbevolen: