Windows wil echt niet dat je Chrome downloadt

Windows wil echt niet dat je Chrome downloadt
Windows wil echt niet dat je Chrome downloadt
Anonim

Microsoft heeft zijn Edge-webbrowser verdrievoudigd via pop-upberichten die verschijnen wanneer u Chrome probeert te downloaden in Windows 11.

De strijd om van Microsoft Edge de standaardwebbrowser voor Windows-machines te maken gaat door. Microsoft begon eerder deze maand met het patchen van de optie om een andere standaardbrowser in Windows 11 te selecteren, maar probeert nu een meer directe aanpak. Neowin heeft gemerkt dat er ontmoedigende pop-upberichten verschijnen bij het downloaden van Chrome in Windows 11.

Image
Image

Deze berichten zullen niemand ervan weerhouden Chrome te downloaden, maar ze proberen wel openlijk om Edge als het betere alternatief te pushen. Een pop-up wijst erop dat Edge dezelfde technologie gebruikt als Chrome, maar "het toegevoegde vertrouwen van Microsoft" heeft.

Een ander is wat luchtiger en probeert Chrome met de boodschap dat Chrome "zo 2008!" is. Een derde bericht, dat een beetje passief-agressief lijkt, begint met 'Ik haat het om geld te besparen', zei niemand ooit.

Neowin wijst er ook op dat hoewel Google zijn eigen pop-ups heeft die kunnen verschijnen bij het gebruik van zijn diensten in een niet-Chrome-browser, die berichten een "Nee, bedankt"-knop hebben om zich af te melden.

In Windows 11 krijg je alleen een knop om te accepteren of een "X" in de hoek om te sluiten.

Image
Image

Als je Windows 11 gebruikt, zul je waarschijnlijk soortgelijke pop-ups zien de volgende keer dat je Chrome probeert te downloaden.

Tot nu toe lijkt er geen manier te zijn om deze berichten uit te schakelen, maar het is mogelijk om ze gewoon te negeren.

Aanbevolen: