Hoe de opwarming van de aarde uw gadgets beïnvloedt

Inhoudsopgave:

Hoe de opwarming van de aarde uw gadgets beïnvloedt
Hoe de opwarming van de aarde uw gadgets beïnvloedt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Als u hoge temperaturen in het hele land registreert, moet u zowel uw gadgets als uzelf beschermen.
  • Hoewel veel elektronica is ontworpen om tot 176 graden Fahrenheit te weerstaan, is de algemeen aanbevolen temperatuurlimiet 95 graden Fahrenheit.
  • Mobiele telefoons, tablets en laptops worden het meest getroffen, maar elk draagbaar apparaat met een lithium-ionbatterij kan kwetsbaar zijn voor hitte.
Image
Image

Klimaatverandering kan van invloed zijn op je gadgets.

Aangezien ongekende hittegolven delen van het land blijven treffen, moet u er rekening mee houden dat uw elektronica net zoveel lijdt als uw lichaamstemperatuur. Maar er zijn dingen die je kunt doen om je gadgets deze zomer te laten werken, zeggen experts.

"Het beschermen van uw mobiele telefoon tegen overmatige hitte is belangrijk voor de goede functionaliteit van uw apparaat en de levensduur van de batterij", vertelde Jason Fladhammer, directeur kwaliteitsborging bij Batteries Plus, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Vermijd overmatige blootstelling aan de zon en laat uw telefoon niet achter in hete voertuigen of buiten op het terras tijdens een warme dag."

Zonnige dagen, donkere schermen

Temperaturen stijgen over de hele wereld. Mogelijk is er onlangs een nieuw temperatuurrecord gevestigd in Death Valley, Californië, op 130 graden. Volgens professoren van het College of Engineering aan de Carnegie Mellon University, terwijl veel elektronica is ontworpen om bestand te zijn tegen temperaturen tot 176 graden Fahrenheit, is de algemeen aanbevolen temperatuurlimiet 95 graden Fahrenheit.

Consistent hoge temperaturen kunnen leiden tot blijvende schade aan je apparaat. Sommige apparaten kunnen automatisch hoge temperaturen detecteren en schakelen zichzelf uit om problemen te voorkomen.

Het beschermen van uw mobiele telefoon tegen overmatige hitte is belangrijk voor de goede werking van uw apparaat en de levensduur van de batterij.

Mobiele telefoons, tablets en laptops worden het meest getroffen, maar elk draagbaar apparaat met een lithium-ionbatterij kan kwetsbaar zijn voor hitte, zei Fladhammer.

"Als je je apparaat in de zon laat staan, kan er een waarschuwingstemperatuurmeter verschijnen", voegde hij eraan toe. "Overmatige hitte kan schade toebrengen aan de interne componenten van je telefoon, inclusief de batterij."

Meer is niet altijd beter als het gaat om warmte en batterijen. Beperk het opladen van je telefoon of apparaat tot ongeveer 60-80%, zeiden experts van Carnegie Mellon in een persbericht. Het opladen van apparaten maakt volledig gebruik van extra spanning, waardoor de kans op thermische uitbarsting en brandgevaar toeneemt.

Blijf koel

De beste manier om problemen met je apparaten te voorkomen, is door te voorkomen dat ze te heet worden. Laat op warme dagen geen elektronische apparaten in uw auto, adviseren experts.

"Gadgets kunnen ook oververhit raken in eenvoudige situaties, zoals een telefoon die voor een langere tijd in de zak wordt gestopt of een persoon die een laptop op schoot of een kussen gebruikt zonder een goede ventilatie van de batterij toe te staan, "zei Fladhammer. "Je kunt je apparaten ook helpen beschermen door ze in een hoesje te bewaren."

Als je elektronica in een afgesloten ruimte moet achterlaten, zorg dan dat de lucht blijft stromen om apparaten koel te houden. Monteer je telefoon in de buurt van de ventilatieopening van de airconditioning in je auto of laat een ventilator in de buurt lucht over je laptop blazen.

Image
Image

"Omdat zonnige dagen je naar buiten trekken naar zwembaden en honkbalwedstrijden, vergeet dan niet om je apparaten uit direct zonlicht te houden", zei Carnegie Mellon. "Als je ze buiten moet gebruiken, probeer dan naar een schaduwrijke plek te gaan en beperk je gebruik."

Volgens Carnegie Mellon is koeling gebaseerd op het temperatuurverschil tussen je warme apparaat en de koelere kamer. Naarmate de kamer heter wordt, wordt het apparaat ook heter om voldoende temperatuurverschil te bieden om de vereiste warmtestroom aan te sturen.

Computerchipcomponenten ervaren thermische lekkage - een verspilling van stroom - naarmate de temperatuur stijgt, zei Carnegie Mellon. Uiteindelijk bereiken de temperatuurstijging en lekkage een punt waarop het onderscheid tussen de toestanden "Aan" en "Uit" verdwijnt. De logische functies kunnen niet meer worden uitgevoerd en uw apparaat stopt met werken totdat het is afgekoeld.

Houd er rekening mee dat niet alleen zakgadgets worden aangetast door hitte. Accu's van elektrische voertuigen zorgen voor een kortere actieradius bij extreme hitte, dus plan uw reis dienovereenkomstig, zeggen experts van Carnegie Mellon.

Je moet ook de opladers loskoppelen en stekkerdozen uitschakelen wanneer ze niet in gebruik zijn. Deze apparaten verspillen kleine hoeveelheden elektriciteit die oplopen, en wanneer extreme temperaturen het elektriciteitsnet belasten, telt elk beetje.

Aanbevolen: