Hoe 'Toewijding' van je huis de engste plek op aarde maakt

Inhoudsopgave:

Hoe 'Toewijding' van je huis de engste plek op aarde maakt
Hoe 'Toewijding' van je huis de engste plek op aarde maakt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Devotion is een griezelige first-person-ervaring die afhangt van de stemming en sfeer voor zijn angsten.
  • De game was in 2019 controversieel in China, maar de feitelijke inhoud is niet bijzonder opruiend.
  • Dit speelt zich af in het Taipei van de jaren 80 en biedt een interessante kijk op een plaats en tijd die videogames zelden aanraken.
Image
Image

Devotion is een sfeervolle, gespannen psychologische thriller die ook een van de weinige games is, zo niet de enige game, ooit effectief verbannen vanwege politieke inhoud.

Die beschrijving laat het klinken alsof het over politiek gaat, en dat was wat ik verwachtte toen ik Devotion kocht. Wat ik in plaats daarvan kreeg, was een portret van het langzame psychologische verval van een klein gezin, verteld door middel van een reeks interactieve nachtmerries.

Het blijkt dat het probleem met Devotion een enkel misplaatst kunstvoorwerp was, maar dat was genoeg om Devotion meer dan twee jaar van de internationale markt te halen.

Nu is Devotion teruggekeerd op de laatste digitale etalage die beschikbaar is: zelfpublicatie via de website van ontwikkelaar Red Candle Games. Voor minder dan $ 20 kun je een DRM-vrije kopie downloaden van een coole indie-horrorgame die ook, per ongeluk, een van de meest controversiële games van de jaren 2010 is.

Een spookverhaal, maar jij bent het spook

Het is eind jaren tachtig in Taipei, Taiwan. Op een avond kijkt Du Feng Yu voor het eten tv in zijn appartement. Hij v alt plotseling flauw en als hij wakker wordt, is hij alleen in een appartement dat eruitziet alsof het al jaren verlaten is.

Als Feng Yu probeert te vertrekken, leidt de enige werkende deur in de buitengang hem terug naar zijn appartement. Het is nog steeds leeg, maar nu is het twee jaar eerder en is alles subtiel mis.

Image
Image

Devotion is een first-person avonturenspel in de geest van "wandelsimulators" zoals Gone Home of What Remains of Edith Finch. Je eerste taak, als Feng Yu, is proberen uit te zoeken wat er aan de hand is; uw tweede is om te bepalen waarom. Dat houdt in: verkennen, zoeken naar aanwijzingen en af en toe een puzzel oplossen. Er is geen gevecht in Devotion, en ik moet nog een manier vinden om te sterven, maar elke stap vooruit komt met een andere plotwending.

Wat het spel in beweging houdt, is dat het een erg smalle focus heeft. Hoe verder je in Devotion komt, hoe vaker je weer in het appartement van Feng Yu terechtkomt, dat bij elk bezoek een beetje meer verwrongen is.

Hoewel de game niet bang is om voor de goedkope spanning te gaan, zoals geesten die naar je springen of griezelige poppen, is de grootste triomf als horrorspel hoe het erin slaagt om deze niet-opwindende kleine nicotinekleurige flat in een draaikolk van angst. Elke keer dat ik het appartement van Feng Yu bezocht, vond Devotion een geheel nieuwe manier om onder mijn huid te kruipen.

The Million-Pound Banhammer

Devotion is gemaakt door Red Candle Games, een onafhankelijke studio met het hoofdkantoor in Taipei. Net als de vorige titel, Detentie, plaatste Red Candle specifiek Devotion in Taiwan, waarbij gebruik werd gemaakt van lokale religie en folklore om het verhaal te schetsen. Het bleek dat dat een deel van het probleem was.

Image
Image

Na de oorspronkelijke lancering in februari 2019 werd Devotion snel populair onder spelers en streamers in China. Dat duurde ongeveer een dag, totdat een van hen een poster op een muur in de game opmerkte die de Chinese president Xi Jinping bespotte.

Red Candle Games beweerde dat de poster per ongeluk een tijdelijke aanduiding was, maar er was al een controverse begonnen. Tegen de tijd dat het stof was neergedaald, had Red Candle Games zijn oorspronkelijke uitgever verloren, en censureerden alle vermelding van Devotion van Chinese sociale media.

Ik had gehoord dat Devotion goed was, maar miste de twee dagen om het terug te kopen in 2019. Nu ik het speel via een directe download van Red Candle Games, ben ik blij dat ik deze tweede kans kreeg.

Op zijn eigen merites is het een goed gemaakte horrorgame, die zich afspeelt in een deel van de wereld dat zelden aandacht krijgt van de videogame-industrie, en niet afhankelijk is van onnodig bloed om je bang te maken.

In een perfecte wereld zou Devotion Red Candle Games op de kaart hebben gezet en zou het nu aan zijn volgende titel werken. In plaats daarvan is het een historische curiositeit en ik kan alleen maar hopen dat het het goed doet als een in eigen beheer uitgegeven titel.

Aanbevolen: