Zal 'iPhone 13' bijgelovige kopers afschrikken?

Inhoudsopgave:

Zal 'iPhone 13' bijgelovige kopers afschrikken?
Zal 'iPhone 13' bijgelovige kopers afschrikken?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple zal de iPhone van dit jaar de iPhone 13 noemen, ondanks de ongelukkige connotaties.
  • De iOS 13 was een rampzalige lancering, maar nu maakt het bijna niemand meer uit.
  • 13 wordt niet overal als ongelukkig beschouwd.
Image
Image

De volgende iPhone zal -volgens geruchten- de iPhone 13 heten. Zal dit voor sommigen pech hebben?

Veel mensen vermijden het getal 13. Maar heeft dit echt invloed op de verkoop van de volgende iPhone? En hoe zit het met andere delen van de wereld? Wordt 13 overal als ongelukkig beschouwd? En hoe is Apple in het verleden omgegaan met oneven productnummers?

"Er zijn een paar gevallen waarin mensen het getal 13 om bijgelovige redenen moeten vermijden", vertelde Katherine Brown, oprichter van het bedrijf Spyic voor bewaking op afstand, via e-mail aan Lifewire. "Kijk naar de projectontwikkelaars die de 13e verdieping van de wolkenkrabber weglaten of de stellen die zwoeren dat ze nooit zullen trouwen op de 13e. Sterker nog, sommige psychologen behandelen patiënten voor triskaidekafobie, een aandoening die verband houdt met de angst voor het getal 13."

Nummersspel

Het getal 13 wordt niet overal als ongelukkig beschouwd, en evenmin wordt het ongeluk toegepast. Een Spaanse vriend vertelde me dat het dinsdag de 13e is, en niet vrijdag de 13e, dat als ongeluk wordt beschouwd. En een Zweedse vriend zegt dat hoewel het als ongelukkig wordt beschouwd, het niveau van bijgeloof laag is.

"Je zult zeker kamer 13 vinden in hotels enz. ", vertelde hij me via instant message.

Er zijn een paar gevallen waarin mensen het getal 13 om bijgelovige redenen moeten vermijden.

In China, een enorme markt voor Apple, wordt de nummer vier als ongelukkig beschouwd, omdat het rijmt op het woord voor 'dood'. En de iPhone 4 had geen probleem om daar bij de lancering te verkopen. In Japan zijn vier en negen de ongeluksgetallen, en hoewel er geen iPhone 9 was, lijkt dat meer te maken te hebben met het feit dat Apple wilde overschakelen naar "X" of 10, voor de lancering van de nieuwe home-button-free iPhone X, dan om het gebruik van het nummer negen te vermijden.

Het lijkt er dus op dat de naam van een gadget kopers niet noodzakelijk afschrikt.

Het iOS 13-debacle

Dat wil niet zeggen dat Apple niet zijn eigen deel van 13-gerelateerde pech heeft gehad. De lancering van iOS 13 in 2019 was een puinhoop. Na maanden van de gebruikelijke bètatests zat de release vol met bugs, crashende apps, wankele mobiele verbindingen en meer. En dit kwam zelfs nadat Apple een paar headline-functies had gedumpt, bijvoorbeeld het delen van iCloud-mappen, nadat vroege tests problematisch waren gebleken.

Het releaseschema was net zo rommelig. iOS 13.0 werd als eerste gelanceerd, maar alleen voor de iPhone. iOS 13.1 en iPadOS 13 kwamen een paar dagen later uit, gevolgd door een stortvloed aan updates en fixes.

En toch lieten gebruikers zich niet afschrikken. Toen iOS 14 in de herfst van 2020 werd gelanceerd, hebben eigenaren snel en in grote aantallen bijgewerkt. Dit werd toegeschreven aan de populariteit van de nieuw geïntroduceerde widgets op het startscherm, maar het laat zien dat mensen een kort geheugen kunnen hebben.

Dus nogmaals, het vooruitzicht van bijgelovige pech kon het enthousiasme voor de producten van Apple niet temperen. In dit geval was het enige echte effect om journalisten een ironische pin te geven waaraan ze hun nieuwsverhalen konden hangen.

Toch zou volgens een onderzoek in opdracht van de telefooninruilservice SellCell 74% van de respondenten de voorkeur geven aan een andere naam dan iPhone 13, en bijna een vijfde van de gebruikers is triskaidekaphobisch, dat wil zeggen dat ze bang zijn van het getal 13, en zijn blijkbaar niet beschaamd om het feit te delen.

Dat gezegd hebbende, bleek uit het onderzoek van SellCell dat meer dan 80% van de respondenten zei dat het getal 13 "hun aankoopbeslissingen niet zou beïnvloeden".

Apple's naamgeving 'Strategie'

"Apple heeft een raar naamgevingsschema", zegt Brown, en het is moeilijk om het oneens te zijn. Alleen de iPhone-lijn is verwarrend.

De eerste iPhone was gewoon de iPhone. Toen was de tweede iPhone de 3G, genoemd naar zijn 3G-connectiviteit; het derde model was de 3GS. Het was pas bij de iPhone 4 dat de cijfers weer klopten, maar dat duurde slechts een jaar. Apple schakelde over op een naamgevingsschema waarbij het aantal elke twee jaar zou toenemen, waarbij de modellen tussen de jaren een "S"-achtervoegsel kregen. iPhone 5, iPhone 5S, enzovoort.

Image
Image

Toen kwam de iPhone 8, in plaats van de 7S, en daarna de X. Hier liep het echt uit de hand. De opvolger van de iPhone X was in feite twee opvolgers: de iPhones Xs en Xr. Toen, een jaar later, gingen we terug naar de cijfers, maar deze keer worden ze jaarlijks verhoogd met 11, 12 en binnenkort 13.

In sommige opzichten is de naam "iPhone 13" een verademing. Het is makkelijk. Het komt na 12, het is geen "12s", en gelukkig is het niet de iPhone XIIV.

Aanbevolen: