Waarom EV-kopers zich zorgen moeten maken over de klimaatwet

Inhoudsopgave:

Waarom EV-kopers zich zorgen moeten maken over de klimaatwet
Waarom EV-kopers zich zorgen moeten maken over de klimaatwet
Anonim

Na wat lijkt op een miljoen jaar onderhandelen onder politici, lijkt het erop dat de klimaatwet (nu de Inflation Reduction Act van 2022 genoemd) eindelijk op schema ligt om aangenomen te worden. Zoals elke rekening, is er een ton om uit te pakken, maar we gaan ons echt op één ding concentreren; hoe het gewone mensen helpt een elektrische auto te kopen.

Image
Image

Momenteel, als je een elektrisch voertuig (EV) wilt kopen, is er potentieel voor een belastingvermindering van $ 7.500. Woohoo, toch? Nou, het is geweldig als je daadwerkelijk een belastingdruk van $ 7.500 hebt. Oh, en bepaalde autofabrikanten zoals GM, Toyota en Tesla? Ja, hun voertuigen komen niet langer in aanmerking voor het krediet omdat ze voor alle anderen tonnen EV's (of hybrides in het geval van Toyota) begonnen te verkopen. Ja, bedrijven straffen voor het vroeg doen van het juiste is raar.

Dus het heeft meestal jarenlang gewerkt. Je koopt een EV. Later, wanneer u uw belastingaangifte doet, krijgt u een mooi krediet. Natuurlijk is het vooral gebruikt door de rijken die de Model S opslokken, maar de realiteit is dat het EV's op de weg heeft gekregen. Maar nu hebben we verandering nodig, en dit wetsvoorstel doet precies dat.

Tot ziens belastingkredieten, hallo echte kredieten

De grootste klacht over het huidige systeem is het belastingkredietgedeelte. Als je een EV koopt, moet je nog steeds de autobetaling over de volledige prijs betalen. Natuurlijk krijg je het belastingkrediet dat je hopelijk kunt gebruiken om een terugbetaling van de overheid te krijgen om je lening af te betalen, maar de realiteit is dat dat soms niet werkt.

Deze rekening verandert dat allemaal, en kopers krijgen vooraf tegoeden. Dus als u een voertuig van $ 40.000 koopt, wordt het tegoed op het moment dat u die auto koopt, toegepast en nu beta alt u (rekenmachine-app omhoog) $ 32. 500, en de autobetaling is gebaseerd op dat bedrag. Natuurlijk zijn er op veel plaatsen ook staats- en lokale kredieten die kunnen worden toegepast, maar op dit moment kijken we alleen naar het federale kredietsysteem.

Image
Image

Oh, en die limiet op verkochte voertuigen zorgt ervoor dat elektrische auto's, vrachtwagens en SUV's van sommige autofabrikanten niet langer in aanmerking komen. Dat gaat weg. Dus als u in de stemming bent voor een Model 3 of Chevy Bolt, krijgt u hetzelfde krediet dat u zou gebruiken als u in de markt zou zijn voor een Hyundai Ioniq 5.

In plaats daarvan worden de kredieten in 2032 uitgefaseerd, wat logischer is dan de rare verkooplimiet voor voertuigen.

Gebruikt EV-tegoed

Een andere geweldige stimulans om EV's voor meer mensen betaalbaar te maken, is de verstrekking van gebruikte EV-kredieten. Als je momenteel een gebruikte EV koopt, betaal je de stickerprijs of wat de dealer je na 12 uur onderhandelen ook toestaat.

Onder de klimaatwet is er een belastingkrediet van $ 4.000 voor gebruikte EV's. Dus als u op zoek bent naar een BMW i3, kunt u er een kopen en een tegoed van $ 4.000 op uw belastingen krijgen. Het is dus niet de onmiddellijke korting van een nieuwe auto, waarschijnlijk vanwege al het papierwerk dat nodig is, vooral voor particuliere verkoop. Een dealer kan het papierwerk regelen om een nieuwe EV te verkopen, de persoon in de straat die een Leaf verkoopt, wil waarschijnlijk niets te maken hebben met dat verwarde web van bureaucratie.

Nieuwe regels

Dit klinkt allemaal geweldig. Maar er zijn nieuwe regels. Veel daarvan zijn bedoeld om de rijken ervan te weerhouden deze kredieten te gebruiken om $ 150.000 EV's te kopen. Als je een EV kunt betalen die meer dan $ 100.000 kost, heb je echt geen stimulans van de overheid nodig. Jij bent rijk; je hebt mooie accountants om je te helpen erachter te komen hoe je geld kunt besparen.

Voor de rest van ons, om in aanmerking te komen voor deze kredieten, zijn er nieuwe inkomensniveaulimieten. Voor de aankoop van een nieuw voertuig zijn ze als volgt: voor een enkele filer is het $ 150.000. Voor joint filers is de limiet $ 300.000. Voor aankopen van gebruikte voertuigen da alt de limiet tot respectievelijk $ 75. 000 en $ 150.000.

Image
Image

De kosten van het voertuig zijn nu ook van belang. De stickerprijsplafond voor nieuwe auto's is $ 55.000, terwijl de limiet voor SUV's en vrachtwagens $ 80.000 is. Met andere woorden, als iets $ 56.000 kost, bereid je dan voor op de autofabrikant om het een SUV te noemen om in aanmerking te komen voor de credits. Het is een rare regel die SUV's en vrachtwagens (die doorgaans minder efficiënt zijn) blijft plaatsen boven EV-sedans.

Ik ben gewoon een rekening

We hebben waarschijnlijk allemaal de tekenfilm "I'm Just a Bill" van Schoolhouse Rock gezien. Dat is wat er nu moet gebeuren. Dus loop dit weekend niet naar uw plaatselijke dealer om wat geld te besteden aan een nu goedkopere EV. Het wetsvoorstel moet nog door de senaat en het huis; tijdens dat proces zou het kunnen worden gewijzigd om enkele van de bovenstaande bepalingen te wijzigen. Hopelijk ten goede, maar dat is helaas meestal niet hoe deze dingen werken.

Zodra dat gebeurt, tekent de president het wetsvoorstel, en dan is er een groot feest op de trappen van de hoofdstad. Althans, dat is wat mij door Schoolhouse Rock is laten geloven. Als dat niet echt gebeurt, kunnen degenen die een EV wilden kopen maar het uitstelden vanwege de kosten een stap dichterbij zijn om dat mogelijk te maken. Dat moet een reden zijn voor iemand om ergens te feesten.

Aanbevolen: