YouTube-privacyinstellingen

Inhoudsopgave:

YouTube-privacyinstellingen
YouTube-privacyinstellingen
Anonim

YouTube-privacyinstellingen helpen je je identiteit te beschermen en een positief profiel te behouden terwijl je je video's online deelt. Er zijn veel manieren om uw privacy op het platform te behouden of op te geven. Door uw profielinstellingen aan te passen, uw video-inhoud zorgvuldig te overwegen en online interacties te beheren, kunt u uzelf beschermen tijdens het browsen of uploaden van video's.

Houd je video's privé

Je kunt ervoor kiezen om je YouTube-video's met de wereld te delen, of je kunt je video's privé houden en kijkers beperken tot een select aantal van 25.

Als je veel privévideo's uploadt, overweeg dan een andere site voor het delen van video's dan YouTube.

Dat gezegd hebbende, YouTube is een uitzonderlijk videoplatform dat 4K-video's, 360-video's en meer ondersteunt. Zorg ervoor dat u andere platforms onderzoekt voordat u overstapt. Hoewel er andere spelers zijn, hebben maar weinigen de mogelijkheden of onuitputtelijke bronnen die een site van Google als YouTube kan bieden.

Stel je video's in op 'Verborgen'

Als je je video's wilt delen met meer dan 25 mensen of met mensen die geen YouTube-account hebben, stel je video's in op 'verborgen'. Iedereen met een direct webadres kan een niet-vermelde video bekijken, maar de video's zijn onmogelijk te vinden zonder het adres. Ze verschijnen niet in zoekresultaten, op je YouTube-kanaal of ergens anders op de site.

Gebruik deze instelling als je een video wilt delen zonder dat het publiek deze ziet. Als je een klant of vriend hebt, willen ze misschien dat je iets deelt zonder viraal te gaan.

Als je verborgen video's had die vóór 2017 zijn gepost, heeft Google deze mogelijk na 23 juli 2021 veranderd in privévideo's. Ze hebben dit gedaan om te profiteren van nieuwe beveiligingsverbeteringen. Als je je niet hebt afgemeld voor deze wijziging en je verborgen video's nu privévideo's zijn, kun je ervoor kiezen de video's openbaar te maken of ze opnieuw te uploaden als nieuwe verborgen video's. Als je ze opnieuw uploadt, verlies je alle bijbehorende gegevens, inclusief weergaven en opmerkingen.

Bekijk de inhoud van je video's

Het is gemakkelijk om onbewust veel persoonlijke details in een video te delen, zoals waar je woont, hoe de binnenkant van je huis is en wie je familie is. Vermijd dit als je je zorgen maakt over je privacy op YouTube.

De beste gok is om een thema voor je inhoud te plannen en te beperken wat je in je video's laat zien. Maak een eenvoudige set en bespreek geen persoonlijke zaken. Spreek over je onderwerp, maar laat niets zien dat iemand zou kunnen verleiden om misbruik van je te maken.

Bewerk uw accountprofiel

Met je YouTube-accountprofiel kun je informatie delen over je naam, locatie, levensstijl en persoonlijke geschiedenis. Als je je zorgen maakt over je YouTube-privacy, deel dan niet te veel informatie.

Houd het leuk, licht en vaag. Zet niet onder interesses: "Rolexen verzamelen en mijn deur op slot laten!"

Controle opmerkingen, beoordelingen en reacties

YouTube laat je je video's delen met een breed publiek, en soms bevat dat publiek vervelende mensen die beledigingen uitspuwen op het web.

Pas de video-instellingen aan zodat je reacties, videoreacties en beoordelingen kunt bekijken en goedkeuren. Dit voorkomt dat ongepaste opmerkingen worden gepubliceerd en weerhoudt de posters ervan het opnieuw te proberen.

  1. Log in bij YouTube Studio.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het linkermenu Comments.

    Image
    Image
  3. Kies het tabblad dat u wilt bekijken:

    • Gepubliceerd zijn opmerkingen die iedereen kan zien.
    • Bewaard voor beoordeling zijn reacties die automatisch door YouTube worden aangemerkt als waarschijnlijke spam.
    Image
    Image
  4. Kies voor Approve, Remove of Report opmerkingen die worden vastgehouden voor beoordeling.

Beheren waar je video's worden gezien

YouTube-video's verspreiden zich buiten de website en je computer. Als je je zorgen maakt over het feit dat je video's worden ingesloten op websites van vreemden of worden uitgezonden via mobiele en tv-netwerken, pas je de opties Inbedding en Syndication aan op de Instellingen overzichtspagina.

Activiteit delen

Je YouTube-account geeft je de mogelijkheid om je activiteit op de site zichtbaar te maken voor anderen. Als je je zorgen maakt over privacy, is het het beste om anderen niet voortdurend te laten weten wat je doet.

  1. Meld je aan bij je kanaal op YouTube.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek uw profielfoto en kies Instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer aan de linkerkant Privacy.

    Image
    Image
  4. Gebruik de tuimelschakelaars om de instellingen in of uit te schakelen. YouTube slaat alle wijzigingen automatisch op.

    Image
    Image

Meld slecht gedrag

YouTube is een community, en als iemand je lastigv alt, je privacy schendt of ongepast is, meld het gedrag dan. Er is een speciaal hulpmiddel voor Help & Veiligheid om precies dat te doen.

Aanbevolen: