Moet u een Windows-pc met touchscreen kopen?

Inhoudsopgave:

Moet u een Windows-pc met touchscreen kopen?
Moet u een Windows-pc met touchscreen kopen?
Anonim

Microsoft integreerde voor het eerst touchscreen-functionaliteit in het Windows-besturingssysteem met de lancering van de Microsoft Surface in 2012. Als je een nieuwe computer koopt, overweeg dan de voor- en nadelen van een Windows-pc met touchscreen.

Touchscreen Windows-laptops

Ondanks de pogingen van fabrikanten om trackpads te maken die multitouch-bewegingen ondersteunen, bieden touchscreen-laptops eenvoudigere navigatie dan een ingebouwd trackpad. Dat gezegd hebbende, touchscreens hebben enkele nadelen.

Image
Image

Bottom Line

Het meest voor de hand liggende probleem van een laptop met touchscreen is dat je het scherm regelmatig moet schoonmaken. Als u voortdurend een scherm aanraakt, blijft er vuil, vuil en olie achter in uw vingertoppen. Hoewel bepaalde soorten coatings dat probleem kunnen helpen verminderen, kunnen ze verblinding en reflecties veroorzaken. Vlekken verergeren het probleem, vooral buitenshuis of in kantoren met heldere bovenlichten.

Batterijlevensduur

Touchscreen-schermen verbruiken te allen tijde extra stroom wanneer ze invoer van het scherm detecteren. Dit kleine maar consistente stroomverbruik vermindert de totale gebruiksduur van een laptop met touchscreen in vergelijking met een laptop zonder touchscreen.

De stroomreductie varieert van slechts 5 procent tot 20 procent, afhankelijk van het batterijformaat en het stroomverbruik van andere componenten. Zorg ervoor dat u de geschatte looptijden vergelijkt tussen touchscreen- en niet-touchscreenmodellen.

Veel apparaten zijn niet zo nauwkeurig als ze zouden moeten zijn als het gaat om de geschatte levensduur van de batterij.

Image
Image

Bottom Line

Touchscreen-laptops kosten meer dan niet-touchscreenlaptops. Sommige goedkope opties zijn beschikbaar, maar goedkopere laptops kunnen andere functies opofferen, zoals CPU-prestaties, geheugen, opslag of batterijgrootte om een touchscreen op te nemen.

Touchscreen Windows Desktops

Desktops vallen in twee categorieën: traditionele desktop tower-systemen die een externe monitor en alles-in-één pc's vereisen.

Traditionele desktop-torensystemen

Een touchscreen is niet echt een voordeel in een traditioneel desktopsysteem, waarbij de kosten de belangrijkste factor zijn. Laptopschermen zijn doorgaans kleiner, dus het toevoegen van een touchscreen is goedkoper. Desktops hebben echter over het algemeen grotere schermen (24-inch LCD's zijn gebruikelijk). Een 24-inch touchscreen-monitor kan meer dan het dubbele zijn van de prijs van een typisch standaardscherm.

Image
Image

Alles-in-één pc's

Alles-in-één touchscreen-pc's zijn duurder dan touchscreen-monitoren voor desktop-pc's, hoewel de prijzen variëren afhankelijk van de specificaties. De meeste van deze apparaten hebben een glascoating op de schermen, waardoor ze meer reflecterend zijn en meer kans hebben om schittering, vingerafdrukken en veegsporen te vertonen. Deze problemen zijn echter niet zo erg als bij laptops.

Multitouch-ondersteuning op deze apparaten is handig, maar niet essentieel. Windows-gebruikers die bekend zijn met sneltoetsen zullen niet zo onder de indruk zijn van touchscreen-functies, vooral niet bij het schakelen tussen applicaties en het kopiëren en plakken van gegevens, hoewel het starten van programma's via het touchscreen handig is.

Image
Image

Eindoordeel

Touchscreens bieden veel voordelen, maar ze kosten meer en hebben meestal een kortere batterijduur. Ze zijn het nuttigst in een draagbare omgeving. Desktops die zijn uitgerust met touchscreen-mogelijkheden zijn de extra kosten waarschijnlijk niet waard, tenzij u op zoek bent naar een alles-in-één systeem en u niet geïnteresseerd bent in het gebruik van Windows-snelkoppelingen.

Aanbevolen: