Wat is een slim toilet en moet je er een kopen?

Inhoudsopgave:

Wat is een slim toilet en moet je er een kopen?
Wat is een slim toilet en moet je er een kopen?
Anonim

Een slim toilet is een apparaat met veel ingebouwde functies, zoals een automatische droger, stoelverwarming en meer. Voor slimme huizen over de hele wereld worden slimme toiletten de norm, maar is het echt de moeite waard om er een te kopen?

Wat is een slim toilet?

Een slim toilet is een geavanceerd toilet dat gebruikmaakt van ingebouwde slimme technologie, of technologie die in staat is om te communiceren en contact te maken met de gebruiker. Deze toiletten zijn vaak te vinden in slimme huizen over de hele wereld en in hightech regio's zoals Japan.

Image
Image

Deze apparaten zijn tot veel in staat, van muziek afspelen tot spoelen met één druk op de knop, en dat alles terwijl ze kostbaar water besparen.

De geschiedenis van het slimme toilet

Een apparaat dat ooit als een luxe werd beschouwd, toiletten zijn al vele, vele jaren in gebruik. In feite werd het eerste toiletapparaat uitgevonden in 1596, toen Sir John Harrington een spoeltoilet creëerde met een ingebouwde stortbak. Snel vooruit naar de jaren 80, en slimme toiletten wonnen snel aan populariteit in Japan.

In 2011 bracht het bedrijf Kohler de Numi uit, geprezen als 's werelds eerste slimme toilet, voor maar liefst $ 6.400. De Numi was revolutionair, waardoor gebruikers hun eigen omgevingsverlichting konden instellen, de watertemperatuur konden aanpassen en zelfs luister naar muziek met de ingebouwde radio.

Image
Image

Nu hebben veel bedrijven deelgenomen aan de race voor slimme toiletten, elk met unieke eigenschappen waarvan je niet wist dat je ze nodig had.

De TOTO Neorest 700H reinigt bijvoorbeeld niet alleen je lichaam, maar reinigt ook zichzelf en verfrist de lucht. Het bidet van de KOHLER Veil biedt gebruikers de mogelijkheid om de watertemperatuur en de waterdruk aan te passen aan hun specifieke voorkeuren. Ondertussen kan de Ove Decors Tuva de stoeltemperatuur aanpassen aan uw voorkeur, zelfs als u deze nadert.

De meest populaire slimme toiletfuncties

Slimme toiletten worden geleverd met een breed scala aan populaire functies, waardoor ze voor sommigen onweerstaanbaar zijn. Deze functies omvatten:

  • Zitverwarmers: De meeste slimme toiletten kunnen de toiletbril naar uw voorkeuren verwarmen.
  • Automatisch deksel: Hiermee kan het toilet het deksel automatisch openen of sluiten, waardoor de ervaring volledig aanrakingsvrij is.
  • Nachtlicht: Als je 's nachts de roep van de natuur moet beantwoorden, bieden sommige slimme toiletten sfeervolle nachtverlichting.
  • Spuitafstelling: Als u een slim toilet met bidet aanschaft, kunt u bij sommige de sproeidruk en watertemperatuur aanpassen.

De voordelen van het kopen van je eigen slimme toilet

Overweegt u om uw eigen slimme toilet aan te schaffen? Voordat u dit doet, is het belangrijk om de voor- en nadelen te begrijpen. Laten we om te beginnen de voordelen bespreken.

  • Ruimtebesparend: Slimme toiletten zijn vaak kleiner dan gewone toiletten, zelfs door het reservoir en de vereiste knoppen aan de muur te plaatsen. Dit bespaart ruimte in anders krappe badkamers.
  • Hygienic: Slimme toiletten worden vaak volledig aanraakvrij bediend, wat betekent dat ze ongelooflijk hygiënisch zijn. Zoals eerder vermeld, reinigen sommige modellen zichzelf zelfs.
  • Geweldig voor de vergrijzende en gehandicapte bevolking: Slimme toiletten zijn gemakkelijker te gebruiken voor mensen met een handicap of mensen die ouder worden, waardoor het gemakkelijker wordt om voor hun persoonlijke hygiëne te zorgen.
  • Laag waterverbruik: Slimme toiletten spoelen elke keer door met de juiste hoeveelheid water. Dit vermindert drastisch de hoeveelheid water die bij elke spoeling wordt gebruikt.

De nadelen van het kopen van je eigen slimme toilet

Hoewel de voordelen van het bezitten van een slim toilet talrijk zijn, zijn er enkele belangrijke nadelen om te weten.

  • Kosten: Slimme toiletten zijn duur. De prijs van de meeste modellen loopt zelfs in de duizenden, terwijl standaardtoiletten gemiddeld $ 350 of minder kosten.
  • Elektriciteitsverbruik: Technologie zoals deze zal ook meer elektriciteit verbruiken. Het toevoegen van een ander smart-apparaat aan uw huis kan ook uw elektriciteitsrekening verhogen.
  • Reparaties: Net als elk ander stukje technologie, vereist een slim toilet specifieke reparaties en onderhoud als dat nodig is. Dit soort onderhoud kan kostbaar zijn en is niet per se direct beschikbaar in uw regio.
  • Gebruiksgemak: Het gebruik van een slim toilet kan even duren om te leren, afhankelijk van het aantal functies dat u kiest.

Moet je een slim toilet kopen?

Als je wilt besparen op water of ruimte en wilt upgraden, is een slim toilet misschien een optie voor jou. Als u echter niet het extra geld heeft om vooraf uit te geven en geen risico wilt lopen op dure reparaties, is het misschien het beste om er een over te slaan. Hoe dan ook, alleen de tijd zal leren of slimme toiletten de toekomst zijn van de moderne badkamer.

Aanbevolen: