Gmail-problemen? Hier leest u hoe u ze kunt repareren

Inhoudsopgave:

Gmail-problemen? Hier leest u hoe u ze kunt repareren
Gmail-problemen? Hier leest u hoe u ze kunt repareren
Anonim

Als je fouten of andere problemen met Gmail tegenkomt, probeer dan deze ideeën voor probleemoplossing om deze e-mailkrachtpatser weer aan het werk te krijgen.

Deze stappen zijn van toepassing op Gmail in Chrome, Safari, Firefox en andere browsers.

Oorzaken van Gmail-fouten

Gmail-problemen, hoewel zeldzaam, kunnen zowel door de gebruiker als door Google worden veroorzaakt. Aan de gebruikerskant kan de oorzaak een slechte internetverbinding, een vergeten wachtwoord of een configuratiefout zijn. Aan de kant van Google is de site mogelijk niet beschikbaar of kan er een storing optreden als gevolg van een update.

Image
Image

Hoe veelvoorkomende Gmail-fouten op te lossen

Als het probleem aan jouw kant ligt, is er meestal een eenvoudige oplossing. Als het probleem echter bij Google ligt, kunt u niet veel anders doen dan wachten tot het probleem is verholpen. Hier zijn een paar stappen om erachter te komen wat er mis gaat en enkele mogelijke oplossingen.

Als je je inloggegevens bent vergeten, gebruik dan de herstelfunctie voor je Gmail-account.

  1. Gebruik Gmail in een ondersteunde webbrowser. Gmail werkt het beste in de meest recente versie van de browser die je gebruikt.

    De browser moet cookies en JavaScript hebben ingeschakeld om alle Gmail-functies te gebruiken.

  2. Schakel tijdelijk browserextensies en add-ons uit. Soms kunnen extensies en add-ons Gmail storen. U kunt ook de privé-browsing- of incognitomodus van de browser gebruiken om Gmail te openen zonder actieve extensies. Als Gmail goed werkt zonder dat er extensies actief zijn, schakelt u de extensies één voor één in om de boosdoener te bepalen.
  3. Wis de cache en cookies van de webbrowser. Het wissen van deze items kan problemen met laden en formatteren oplossen.
  4. Bezoek het Google Workspace-statusdashboard. Bekijk het statusdashboard om meer te weten te komen over bekende problemen die Gmail momenteel ondervindt.

Als je e-mails mist

Als je geen berichten hebt ontvangen die je verwachtte, geen nieuwe e-mails ontvangt, of e-mailberichten die in je inbox stonden, zijn verdwenen, controleer dan deze instellingen.

  1. Zoek naar de ontbrekende berichten. Controleer uw mappen Alle e-mail, Spam en Prullenbak op ontbrekende berichten.
  2. Controleer op geblokkeerde adressen. Ga naar Instellingen > Zie alle instellingen > Filters en geblokkeerde adressen tab om te zien of u per ongeluk de ontbrekende berichten. Zoek naar filters met Delete It of Skip Inbox vermeld als de actie, en bewerk of verwijder alle berichten die je liever zou zien ontsporen. Klik op Save Changes om alle aangebrachte wijzigingen toe te passen.
  3. Controleer op doorgestuurde adressen. Zoek uit of een e-mailadres voor doorsturen wordt vermeld in de sectie Doorsturen & POP/IMAP > Doorsturen. Als dat het geval is, schakelt u de instelling uit of selecteert u Kopie van Gmail in de inbox behouden of Gmail kopie markeren als gelezen. Klik op Opslaan Wijzigingen om alle aangebrachte wijzigingen toe te passen.

Als uw account is gehackt

Als je onbekende activiteit in je e-mailaccount opmerkt of voortdurend problemen hebt met inloggen, heeft iemand mogelijk je Gmail gehackt. Beveilig je account meteen.

Dingen om naar te zoeken zijn onder meer:

  • Contacten die u laten weten dat ze spam hebben ontvangen van uw Gmail-account.
  • Wijzigingen in instellingen zoals e-maildelegatie, doorsturen en automatische antwoorden.
  • Geblokkeerde e-mailadressen of filters die u niet heeft ingesteld.
  • E-mails die op mysterieuze wijze zijn verwijderd.
  1. Ga naar de Google-accountbeveiligingspagina en log in als daarom wordt gevraagd.
  2. Klik op Recente beveiligingsactiviteit en controleer op verdachte activiteit.

    Image
    Image
  3. Klik op Nee, ik was het niet als je een activiteit ziet die je niet hebt uitgevoerd. Volg daarna de stappen om uw account te beveiligen.
  4. Klik op Uw apparaten en klik op Herken geen apparaat als u een apparaat ziet dat niet van u is en ingelogd is naar uw Google-account. Volg de stappen om uw account te beveiligen.

Aanbevolen: