In-app-abonnementen komen eindelijk naar Apple Podcasts

In-app-abonnementen komen eindelijk naar Apple Podcasts
In-app-abonnementen komen eindelijk naar Apple Podcasts
Anonim

Apple Podcasts-abonnementen stellen luisteraars in staat zich rechtstreeks vanuit de Podcasts-app zelf te abonneren op hun favoriete betaalde podcasts.

Onthuld in april en gepland voor lancering in mei 2021, werden Apple Podcasts-abonnementen plotseling vertraagd aan het einde van de geplande releasemaand. In een e-mail aan makers schreef Apple: "Om ervoor te zorgen dat we de beste ervaring bieden voor makers en luisteraars, worden de abonnementen en kanalen van Apple Podcasts nu in juni gelanceerd."

Image
Image

In een recentere e-mail die is verkregen door The Verge, heeft Apple onthuld dat de nieuwe beoogde releasedatum 15 juni is.

Met deze toevoeging kunnen gebruikers zich abonneren op hun favoriete podcasts zonder de Podcasts-app te hoeven verlaten - een gemak waarvan Apple hoogstwaarschijnlijk hoopt dat het zal resulteren in meer premium luisteraars.

Het hebben van een enkele abonneerknop is veel eenvoudiger dan naar een Patreon-pagina te moeten zoeken of door de persoonlijke abonnementssystemen van een maker te moeten navigeren, maar er is een afweging. Het afhandelen van abonnementen vanuit de app zelf betekent ook dat Apple de commissie van 30% kan toepassen, die na een jaar zal dalen tot 15%.

Image
Image

Een ander compromis met het gemak van een abonnement met één klik zijn de kosten van de diepere verbinding van een podcaster met zijn publiek. Bij gebruik van de Podcasts-app hebben makers niet hetzelfde toegangsniveau tot hun luisteraars dat wordt geboden door meer open platforms zoals Patreon. Ze kunnen niet deelnemen aan nieuwsbrieven, directe berichten gebruiken om problemen op te lossen of deelname aan de gemeenschap aan te moedigen, enzovoort.

Of het nu helpt of pijn doet (wat waarschijnlijk nog een tijdje niet duidelijk zal zijn), Apple Podcasts-abonnementen zouden volgende week voor iedereen beschikbaar moeten zijn.

Aanbevolen: