Een rondleiding op de iPad

Inhoudsopgave:

Een rondleiding op de iPad
Een rondleiding op de iPad
Anonim

De iPad zit boordevol mogelijkheden - zo veel dat het verwarrend kan zijn voor de nieuwe gebruiker. Als je nog nooit een tablet of smartphone hebt gebruikt, heb je misschien een paar vragen nadat je hem uit de doos hebt gehaald.

Of iemand je nu een iPad cadeau heeft gedaan of je een nieuwe hebt gekocht, je zult ongetwijfeld wat vragen hebben. Laten we, om er een paar te beantwoorden, eens kijken wat er bij de iPad wordt geleverd.

Bottom Line

Naast het apparaat bevat de doos een bijsluiter met een diagram van de hardware en een korte uitleg over het instellen voor het eerste gebruik. De doos bevat ook een kabel en een AC-adapter.

De verbindingskabel

De kabel die bij de nieuwste iPads wordt geleverd, wordt de Lightning-connector genoemd, die de 30-pins kabel verving die bij eerdere modellen werd geleverd. Welke kabel je ook hebt, je gebruikt hem om de iPad op te laden en om de iPad aan te sluiten op andere apparaten, zoals je laptop of desktop-pc. Beide kabeltypes passen in de sleuf aan de onderkant van de iPad.

AC-adapter

In plaats van een aparte kabel alleen voor het voeden van de iPad, gebruikt de AC-adapter van Apple de verbindingskabel om aan te sluiten op uw stopcontact.

Je hoeft je iPad niet in het stopcontact te steken om hem op te laden. U kunt de iPad ook opladen door hem op een pc aan te sluiten. Het is echter mogelijk dat oudere computers de iPad niet goed kunnen opladen.

Als het aansluiten van de iPad op je pc hem niet oplaadt of het opladen op deze manier traag gaat, is de AC-adapter de juiste keuze.

iPad-diagram: leer de functies van de iPad kennen

Apple's ontwerpfilosofie houdt het simpel, dus de iPad heeft maar een paar knoppen en functies aan de buitenkant. Elk van deze functies speelt een cruciale rol bij het gebruik van uw iPad, inclusief een navigatiehulpmiddel en de mogelijkheid om uw iPad in de sluimerstand te zetten en weer wakker te maken.

Image
Image

De iPad Home-knop

Je gebruikt de startknop van de iPad om een app te sluiten en terug te keren naar het startscherm, waardoor dit een van de knoppen is die je het meest zult gebruiken. Je gebruikt het ook om de iPad te wekken wanneer je hem wilt gebruiken.

Niet elke nieuwe iPad heeft een Home-knop. Als de jouwe dat niet doet, druk je op de Power-knop (op veel modellen Sleep/Wake genoemd) om de iPad uit de slaapstand te halen en veeg je vervolgens omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het startscherm te openen.

Er zijn nog een paar andere coole toepassingen voor de Home-knop. Als u erop dubbelklikt, verschijnt de App Switcher, die u kunt gebruiken om tussen programma's te springen en programma's te sluiten die op de achtergrond worden uitgevoerd. Door driemaal op de Home-knop te klikken, zoomt u in op het scherm of opent u andere toegankelijkheidsfuncties, die handig zijn voor slechtzienden.

U kunt de Home-knop gebruiken om snel naar het Spotlight-zoekscherm te gaan. Klik één keer op de startknop terwijl u op het startscherm bent om de inhoud van uw iPad te doorzoeken, inclusief contacten, films, muziek, apps en zelfs een snelle link om op internet te zoeken.

Image
Image

De slaap/waak- of aan/uit-knop

De Sleep/Wake-knop zet de iPad in de slaapstand en maakt hem weer wakker. Het is geweldig als u de iPad wilt opschorten, maar u hoeft zich geen zorgen te maken dat u dit elke keer moet doen als u de iPad niet meer gebruikt. Als de iPad inactief blijft, wordt hij in slaapstand gebracht.

Hoewel de slaap/waak-knop soms de aan/uit-knop of aan/uit-knop wordt genoemd, wordt de iPad niet uitgeschakeld door erop te klikken. Om de iPad uit te schakelen, moet u deze knop enkele seconden ingedrukt houden en vervolgens uw intentie bevestigen door een bevestigingsschuif op het scherm van de iPad te vegen. Het is ook hoe u uw iPad opnieuw opstart.

De volumeknoppen

De volumeknoppen bevinden zich rechtsboven op de iPad. De Mute-knop elimineert al het geluid dat uit de luidsprekers komt. U kunt de functionaliteit van deze knop in de instellingen wijzigen om de richting van de iPad te vergrendelen als u deze in een hoek houdt die het scherm draait wanneer u dat niet wilt.

Als u de Mute-schakelaar instelt om de richting te vergrendelen, wordt het volume volledig uitgeschakeld door de knop Volume verlagen ingedrukt te houden.

Lightning-connector en 30-pins connector

Nieuwere iPads worden geleverd met een Lightning-connector, terwijl oudere modellen een 30-pins connector hebben. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de grootte van de adapter die op de iPad wordt aangesloten.

Deze connector wordt gebruikt om de iPad op uw pc aan te sluiten. Je kunt ook de AC-adapter gebruiken die bij de iPad wordt geleverd om hem in een stopcontact te steken, wat de beste manier is om je iPad op te laden. De connector verbindt ook verschillende accessoires met de iPad, zoals de digitale AV-adapter van Apple, die je iPad op je tv aansluit.

U hoeft uw iPad niet op uw pc aan te sluiten. De iPad heeft geen computer nodig om te installeren en je kunt er apps, muziek, films en boeken naar downloaden zonder hem ooit op een pc aan te sluiten. Je kunt zelfs een back-up van de iPad maken op internet met de iCloud-service van Apple.

Bottom Line

De meeste nieuwere iPads hebben geen koptelefoonaansluiting; ze zijn afhankelijk van Bluetooth-accessoires voor draadloze hoofdtelefoons en soortgelijke apparaten. De meeste iPads die in 2017 en eerder werden uitgebracht, hadden echter een hoofdtelefoonaansluiting, een ingang van 3,5 mm die geluid accepteert en uitvoert, zodat u een microfoon of een headset met een microfoon kunt aansluiten. Het wordt onder andere gebruikt voor het maken van muziek, zoals het gebruik van iRig om een gitaar op de iPad aan te sluiten.

Camera

De iPad heeft twee camera's: een camera aan de achterkant voor het maken van foto's en video en een camera aan de voorkant voor selfies en videoconferenties. De FaceTime-app kan een videoconferentie maken met vrienden of familie die een iPad (versie 2 en hoger) of een iPhone hebben.

De iPad-interface uitgelegd

De interface van de iPad bestaat uit twee hoofdonderdelen: het startscherm, dat pictogrammen en mappen bevat, en het dock, dat snelle toegang biedt tot apps en mappen. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat het startscherm kan worden gewijzigd door van links naar rechts te vegen, waardoor in sommige gevallen het Spotlight-zoekscherm wordt geopend, of van rechts naar links, waardoor extra pagina's met app-pictogrammen worden weergegeven. Het dock, dat zich onderaan het scherm bevindt, blijft altijd hetzelfde.

Image
Image

Als je eenmaal hebt leren navigeren op de iPad en deze hebt georganiseerd door pictogrammen over het scherm te verplaatsen en mappen te maken, kun je het dock ordenen door je meest gebruikte programma's erop te plaatsen. Met het dock kun je er zelfs een map op instellen, waardoor je snel toegang hebt tot meer applicaties.

Tussen het startscherm en het dock bevindt zich een kleine reeks stippen, één voor elk scherm met beschikbare apps. Deze uitlezing geeft aan waar u zich in de interface bevindt.

Boven het startscherm, bovenaan het scherm, bevindt zich de statusbalk. Hoewel de locaties op de statusbalk variëren afhankelijk van de versie van uw iPad, ziet u een indicator die de sterkte van uw Wi-Fi- of 4G-verbinding, de datum en tijd weergeeft, en een batterij-indicator die aangeeft hoeveel meer batterijduur uw iPad heeft totdat je hem moet aansluiten om hem op te laden.

De iPad App Store

Misschien is de App Store de belangrijkste app op de iPad, waar je nieuwe games en hulpprogramma's voor de iPad downloadt.

Gebruik de App Store om naar specifieke apps te zoeken door op het App Store-pictogram te tikken om het te openen en vervolgens de app-naam in het zoekveld te typen. Je kunt ook op categorieën zoeken naar het type app dat je wilt downloaden, zoals 'recepten' of 'racegames'.

De App Store heeft een Vandaag-tabblad met nieuwe en interessante apps en toplijsten met de meest populaire apps, waardoor je gemakkelijk naar apps kunt bladeren.

In de App Store kun je ook alle apps downloaden die je eerder hebt gekocht, zelfs als je ze op een andere iPad of de iPhone of iPod Touch hebt gekocht. Zolang u bent aangemeld met dezelfde Apple ID, kunt u eerder aangeschafte apps downloaden.

In de App Store download je ook updates voor apps. Je ziet een melding wanneer je apps hebt die moeten worden bijgewerkt. Deze melding wordt weergegeven als een rode cirkel met een cijfer in het midden, waarmee wordt aangegeven hoeveel apps moeten worden bijgewerkt.

De iPad-webbrowser vinden

De belangrijkste bron van inhoud voor je iPad bestaat niet in een winkel; het staat in de webbrowser. De iPad gebruikt de Safari-browser, waarmee u webpagina's kunt bekijken, nieuwe tabbladen kunt maken om meerdere pagina's tegelijk open te houden, uw favoriete plaatsen als bladwijzer kunt opslaan en zo ongeveer alles wat u van een webbrowser mag verwachten.

Het menu in de Safari-browser is opzettelijk eenvoudig gehouden. Hier zijn de knoppen en bedieningselementen van links naar rechts:

  • De knop Terug om naar de laatst bekeken webpagina te gaan.
  • De knop Doorsturen om terug te keren naar de huidige webpagina.
  • Een bladwijzerknop om uw favoriete websites op te slaan en er snel naar terug te gaan.
  • De zoek-/adresbalk. U kunt dit gebruiken om op internet te zoeken met Google of u kunt een volledig webadres (URL) invoeren om naar een website te gaan.
  • De Share-knop voor het verzenden van een link naar een vriend, het afdrukken van een pagina of het maken van een snelkoppeling naar de webpagina op het startscherm van uw iPad.
  • De plusknop (+) opent een nieuw tabblad, zodat u meerdere websites tegelijk kunt openen.
  • De laatste knop ziet eruit als twee vierkanten op elkaar. Met deze knop kunt u de geopende tabbladen zien. U kunt de modus Privénavigatie ook inschakelen door bovenaan op de link Privé te tikken of nieuwe tabbladen te openen met de Plus-knop.

Muziek afspelen op de iPad

Met de Muziek-app kun je naar je muziekcollectie luisteren, zelfs als je thuisdeling gebruikt om muziek vanaf je pc of laptop te streamen.

Liedjes blijven spelen, zelfs als je naar een andere app gaat, zodat je naar muziek kunt luisteren terwijl je de webbrowser van de iPad gebruikt of je favoriete game speelt. Als u klaar bent met luisteren, gaat u terug naar de Muziek-app en stopt u het afspelen door de knop Afspelen/Pauze aan te raken.

Er zijn ook "verborgen" muziekbedieningen op de iPad. Als je naar beneden veegt vanaf de rechterbovenrand van nieuwere iPads of omhoog vanaf de onderkant van het iPad-scherm op oudere iPads, zie je een bedieningspaneel met knoppen voor het bedienen van je muziek en andere functies. Dit paneel is een geweldige manier om muziek te pauzeren of een nummer over te slaan zonder de Muziek-app te openen. Deze bedieningselementen werken ook met apps zoals Pandora. U kunt ook taken uitvoeren zoals Bluetooth inschakelen of de helderheid van het iPad-scherm aanpassen.

Image
Image

De Muziek-app werkt ook met iTunes Match, zodat je via internet naar je muziekcollectie kunt luisteren.

Films kijken en video afspelen op de iPad

De iPad is een geweldige manier om films en tv-programma's te kijken terwijl je de stad uit bent op vakantie of op zakenreis. En het is net zo goed om die film mee te nemen naar een knus hoekje in je huis dat geen tv heeft.

Image
Image

De gemakkelijkste manier om films op de iPad te bekijken, is door een streamingdienst te gebruiken zoals Netflix, Hulu of Amazon Video. Deze apps werken geweldig op de iPad en laten je een verzameling films of tv-programma's streamen. Hoewel Netflix en Hulu algemeen bekend zijn, is Crackle misschien wel het echte juweeltje. Het is een gratis service met een goede selectie films.

Als je een kabelabonnement hebt, kun je je iPad mogelijk als tv gebruiken. Veel kabelnetwerken, waaronder AT&T U-verse, DirectTV en Verizon FIOS, hebben apps voor kabelabonnees. Hoewel je niet elk kanaal op deze apps kunt krijgen, opent het de deur naar meer kijkopties. De meeste premiumkanalen zoals HBO en Showtime hebben ook apps, dus als je op zoek bent naar films, zijn dit geweldige opties. De grote netwerken hebben allemaal hun eigen apps met huidige en oudere programma's.

Er zijn verschillende manieren waarop je live televisie kunt kijken op de iPad via een aantal van de hierboven genoemde apps of via EyeTV, dat een antenne gebruikt om tv-signalen te ontvangen.

Je kunt films en tv-programma's afspelen op je HDTV door je iPad op je tv aan te sluiten via een speciale kabel of via Wi-Fi via een Apple TV-box.

Aanbevolen: