Waarom Lossless Audio van Apple Music er niet echt toe doet (nog niet)

Inhoudsopgave:

Waarom Lossless Audio van Apple Music er niet echt toe doet (nog niet)
Waarom Lossless Audio van Apple Music er niet echt toe doet (nog niet)
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De verliesloze audio van Apple Music zal waarschijnlijk niet opvallen voor de gemiddelde luisteraar.
  • Draadloze hoofdtelefoons moeten de bedrade hoofdtelefoons nog inhalen op het gebied van algehele audiokwaliteit.
  • De huidige smartphonetechnologie kan de audio van de hoogste kwaliteit nog niet perfect vastleggen.
Image
Image

Hoewel Apple Music is begonnen met het aanbieden van audiostreaming zonder kwaliteitsverlies, zeggen experts dat het misschien niet uitmaakt, zelfs niet met hoogwaardige luidsprekers of hoofdtelefoons.

Apple Music comprimeert zijn audiobestanden omwille van de downloadsnelheden, die volgens sommige gebruikers de algehele geluidskwaliteit kunnen verslechteren. Apple Lossless Audio Codec (ALAC) is ontworpen om deze compressieproblemen te compenseren en de gegevens van het originele bestand te behouden.

Hierdoor kan de volledige catalogus van Apple Music, gecodeerd met een resolutie van 16-bit/44,1 kHz (cd-kwaliteit) tot 24-bit/192 kHz, optimaal worden afgespeeld. Dit is op voorwaarde dat luisteraars ook bekabelde audio-uitvoerapparaten van hoge kwaliteit op hun apparaten hebben aangesloten.

"Geluid verliest zijn kwaliteit wanneer het wordt overgedragen via Bluetooth en op dit moment ziet het er niet naar uit dat Bluetooth (ooit) dezelfde kwaliteit zal leveren als bekabelde systemen kunnen", zei professionele muzikant Keno Hellmann in een e-mailinterview.

Bedraad versus draadloos

De eerste hindernis is het verschil in geluidskwaliteit tussen bekabelde en draadloze verbindingen. Er zijn in de loop der jaren enorme technische vooruitgang geboekt met draadloze hoofdtelefoons en oordopjes. Sommigen, zoals Consumer Reports, staan er echter op dat bekabelde modellen altijd het beste geluid zullen produceren.

Image
Image

Veel andere factoren die bekabeld en draadloos van elkaar onderscheiden: het gemak van geen snoeren hebben versus een rommeltje om te ontwarren voordat je naar een podcast luistert; de noodzaak om te onthouden dat je nog een ander draadloos apparaat moet opladen in plaats van gewoon plug-and-play; en de kostenverschillen. Maar als het gaat om de algehele audiokwaliteit, zal bekabelde hardware altijd beter zijn dan draadloos (met vergelijkbare specificaties).

Zelfs met een lagere audiokwaliteit groeit de vraag naar draadloos nog steeds - tot het punt dat, ondanks dat Apple Music een bedrade hoofdtelefoon nodig heeft om gebruik te maken van de verliesvrije functie, het niet onredelijk is om te denken dat het een manier zal vinden om de technologie werkt draadloos. En luisteraars, zoals @ssbytor op Twitter, vinden het een goed begin.

"De trend in headsets van de laatste jaren is een gestaag tempo van meer verkoop van Bluetooth-headsets dan van bedrade headsets/oordopjes", zei Rolando Rosas, oprichter van Global Teck Worldwide, in een e-mailinterview met Lifewire."Ik zie geen nieuwe update van Apple die die trend omkeert."

Smartphone Audio Beperkingen

Een tweede en lastiger struikelblok is de hardware zelf.

Hoe indrukwekkend een koptelefoon, oordopjes of luidsprekers ook zijn, verouderde of slechte hardware ha alt de geluidskwaliteit naar beneden. Smartphones zijn nog steeds een suboptimale manier om naar muziek en geluid van de hoogste kwaliteit te luisteren - geen slechte optie, maar ook niet de beste.

"Zelfs de website van Apple zegt het", zei Rosas, erop wijzend dat, naar eigen zeggen van Apple, de verschillen in geluidskwaliteit niet te onderscheiden zijn. "Als je alleen naar de audio op je Apple-apparaat luistert, is dit voordeel misschien niet voldoende om van belang te zijn."

Hellmann weergalmt een soortgelijk gevoel. "Zelfs als de kwaliteit van het bronaudiobestand de beste is, kunnen de meeste apparaten zoals smartphones niet dezelfde kwaliteit leveren aan de hoofdtelefoon vanwege de uitvoerkwaliteit van de smartphone."

Image
Image

Lossless streaming v alt op zijn gezicht omdat de huidige smartphone-audiotechnologie nog steeds niet helemaal de bronaudio van de hoogste kwaliteit kan reproduceren. Het is een waardevol concept, vooral voor audiofielen, maar diezelfde audiofielen gebruiken hun telefoons waarschijnlijk niet om op zijn best naar muziek te luisteren - en totdat de technologie het inha alt, zal dat waarschijnlijk niet veranderen.

"De vraag die een muziekluisteraar altijd moet stellen, is de volgende: 'Waar zit het knelpunt in mijn audioapparatuur?'", aldus Hellmann. "Apple moet enig bewijs leveren dat de geluidskwaliteit van de nieuwe audiocodec van Apple Music echt de oren van de luisteraar bereikt alvorens te beslissen welke apparatuur, van smartphone tot hoofdtelefoon, de beste luisterervaring zal leveren."

Aanbevolen: