Hoe Kevin Wu technische professionals helpt bij het vinden van nieuwe banen

Inhoudsopgave:

Hoe Kevin Wu technische professionals helpt bij het vinden van nieuwe banen
Hoe Kevin Wu technische professionals helpt bij het vinden van nieuwe banen
Anonim

Kevin Wu's passie voor het helpen van mensen door middel van software dateert uit zijn kindertijd toen hij gespecialiseerde applicaties maakte, dus besloot hij die passie te gebruiken voor het bouwen van software om worstelende werkzoekenden beter te ondersteunen.

Wu is de oprichter en CEO van Pathrise, ontwikkelaar van een online mentorschap en arbeidsbemiddelingsplatform voor technische professionals. Hij werd geïnspireerd om het bedrijf te starten nadat hij een gebrek aan carrièreservices in de technische industrie zag.

Image
Image
Kevin Wu.

Pathrise

"In termen van hoe we de algemene missie van Pathrise zien, denk ik dat het draait om het willen helpen van mensen die geen toegang krijgen tot netwerken of het draaiboek achter de schermen over hoe ze kunnen slagen in het werk zoeken, "vertelde Wu Lifewire in een telefonisch interview."We hebben dit systeem gebouwd om dat te leveren om het speelveld een beetje gelijk te maken."

Pathrise biedt werkzoekenden softwaretools voor hun zoektocht naar een baan, één-op-één mentoren om hen te begeleiden op hun loopbaantraject, en insiderinformatie over verschillende tech-wervingsprocessen.

Pathrise ondersteunt zijn gebruikers bij het zoeken naar werk door middel van salarisonderhandelingen. Het bedrijf biedt werkzoekenden zes verschillende programmatrajecten: software-engineering, productontwerp, marketing, datawetenschap, verkoop en product, strategie en ops.

Snelle feiten

Name: Kevin Wu

Leeftijd: 26

Van: San Francisco Bay Area

Random delight: "League of Legends. Ik haat deze game absoluut, maar ik vind mijn vrienden leuk."

Belangrijkste citaat of motto: "Versterk het."

Passie voor het helpen van werkzoekenden en studenten

Wu kwam voor het eerst in aanraking met technisch ondernemerschap op de middelbare school toen hij software voor evenementenbeheer bouwde voor bordspeltoernooien. Hoewel hij geen geld verdiende aan dit optreden, zei hij dat het een goed begin was voor zijn ondernemersreis.

Wu's passie voor het bouwen van producten voor werkzoekenden en studenten is hem door de jaren heen bijgebleven. De jonge CEO werkte voorheen op de productafdeling van Yelp en in engineering bij Salesforce, terwijl hij ook een studie-app voor universiteitsstudenten bouwde en een non-profitorganisatie leidde voor studenten die daarnaast op zoek waren naar echte projecten.

"Ik had altijd een beetje een nerdkant voor me," zei Wu.

Pathrise werd gelanceerd in 2018 en Wu heeft zijn team sinds de oprichting uitgebreid tot ongeveer 40 medewerkers. Het team van het bedrijf bestaat uit loopbaan- en industriementoren, ingenieurs, ontwerpers en ander operationeel personeel.

Hoewel het bedrijf voorheen vanuit een hoofdkantoor in de Bay Area werkte, zei Wu dat Pathrise vóór de pandemie behoorlijk afstandsvriendelijk was, wat vorig jaar hielp bij interne overgangen. De programma's van het bedrijf werden ook al volledig online uitgevoerd, maar Pathrise moest vorig jaar een paar aanpassingen doorvoeren om verdere technische professionals te helpen die het moeilijk hadden.

Image
Image
Pathrise mede-oprichters Kevin Wu en Derrick Mar.

Pathrise

"De pandemie heeft zeker gevolgen gehad voor onze werkzoekenden die het programma volgden. De arbeidsmarkt werd strakker en de omgeving voor werkzoekenden werd een stuk moeilijker", zei Wu. "We hebben het vooral kunnen doorstaan vanwege de manier waarop het model van het bedrijf werkt."

Dat model waar Wu naar verwijst, is de missie van Pathrise om werkzoekenden te helpen zolang ze maar nodig hebben. Gebruikers kunnen programmatracks kiezen om aan deel te nemen, maar er is geen vast curriculum of tijdsbeperking voor hoe lang Pathrise zijn klanten ondersteunt; het bedrijf helpt gebruikers totdat ze de baan krijgen die ze wensen.

"Ik denk dat dit veel mensen enige zekerheid gaf, omdat we allemaal een moeilijke tijd doormaakten om uit te zoeken wat er in de wereld zou gaan gebeuren," zei Wu.

Sinds de pandemie begon, heeft Pathrise meer middelen voor geestelijke gezondheidszorg verstrekt, en bijgewerkt hoe het de ondersteuning van werkzoekenden die door middel van interviews gaan, benadert.

Financiering veiligstellen en doelen bereiken

Wu zei dat hij als tech-CEO elementen van het imposter-syndroom heeft ervaren, maar hij leunde op lessen uit hoe hij werd opgevoed om uitdagingen te overwinnen. Een van die obstakels worstelde met spreken in het openbaar, maar Wu zei dat hij het opmerkte en zich aanpaste nadat hij opnames van zichzelf had bekeken tijdens pitchwedstrijden.

"Ik heb het gevoel dat er bepaalde voordelen zijn van mijn opvoeding en cultuur die ik meeneem in het runnen van mijn bedrijf," zei Wu. "Ik ben altijd het type leider geweest dat geleerd heeft om het hoofd neer te leggen en zo hard te werken als ik kan en het gewoon uit te voeren."

Dit jaar denk ik dat we veel meer verschillende mensen kunnen beïnvloeden en hen meer kunnen begeleiden in hun carrière.

Een aspect van het runnen van een bedrijf waar Wu goed in is geweest, is het werven van fondsen, een taak waar veel oprichters van minderheden moeite mee hebben. Pathrise heeft volgens Wu ongeveer $ 12 miljoen aan durfkapitaal opgehaald, inclusief de recente afsluiting van een Series A-financieringsronde van $ 9 miljoen.

"Alle financiering gaat naar het proberen om het programma zo goed mogelijk te maken om mensen uiteindelijk snel in de best mogelijke baan te plaatsen," zei Wu.

Een andere manier waarop Pathrise inkomsten genereert, is door 9% van het inkomen van het eerste jaar te innen van werkzoekenden als ze eenmaal in een functie zijn geplaatst. Buiten deze vergoeding zijn er geen kosten vooraf om het Pathrise-platform te gebruiken.

Wu's doelen dit jaar zijn het uitbreiden van Pathrise's programmakeuzes en het bereiken van meer werkzoekenden. Wu zei dat hij wil dat technische professionals weten dat Pathrise niet alleen voor werkzoekenden is die voor het eerst de industrie betreden; het is voor alle technologen in elke fase van het zoektocht naar een baan.

"Dit jaar denk ik dat we in staat zullen zijn om veel meer verschillende mensen te beïnvloeden en hen meer in hun loopbaan te begeleiden", concludeerde Wu.

Aanbevolen: