Hoe u kunt voorkomen dat Siri berichten leest

Inhoudsopgave:

Hoe u kunt voorkomen dat Siri berichten leest
Hoe u kunt voorkomen dat Siri berichten leest
Anonim

Wat te weten

  • Berichten aankondigen op iPhone of Apple Watch stelt Siri in staat uw inkomende sms-berichten hardop voor te lezen.
  • De functie Berichten aankondigen werkt alleen als je een compatibele hoofdtelefoon draagt en als je apparaat is vergrendeld.
  • Om Berichten aankondigen permanent uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Control Center en tikt u op de - (Minus ) naast Bericht aankondigen met Siri.

Dit artikel behandelt hoe u de functie Berichten aankondigen kunt uitschakelen in iOS 14 (en eerder) en WatchOS 7.0 (en eerder) om te voorkomen dat uw iPhone of Apple Watch uw sms-berichten voorleest via compatibele oortelefoons.

Hoe u kunt voorkomen dat Siri berichten leest vanuit de instellingen op uw iPhone

Als je een compatibele oortelefoon hebt, kan Siri je sms-berichten voorlezen, maar het zal dit alleen doen als je je Apple Watch of iPhone gebruikt en het apparaat is vergrendeld. Sommigen geven er echter de voorkeur aan dat hun berichten niet automatisch worden voorgelezen, dus volg deze stappen om het uit te schakelen.

Deze instructies gaan ervan uit dat Berichten aankondigen met Siri is ingeschakeld.

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen.
  2. Selecteer Control Center.
  3. Scroll door de lijst met Included Controls totdat je Announce Messages… vindt (het volledige commando is Announce Messages met Siri, maar je ziet het misschien niet allemaal op je scherm vanwege de schermgrootte.) Bovenaan de - (Minus) om de functie Berichten aankondigen uit uw opties te verwijderen.

    Deze instelling verwijdert Announce-berichten volledig uit het Control Center totdat u ervoor kiest om het weer in te schakelen.

    Image
    Image

Hoe u kunt voorkomen dat Siri tijdelijk berichten leest vanuit het Control Center

Zodra Berichten aankondigen is ingeschakeld op je iPhone, kun je het snel openen vanuit het Control Center om het tijdelijk in of uit te schakelen.

  1. Ontgrendel je iPhone en veeg omlaag vanuit de rechterhoek van het scherm.
  2. Tik op het Berichten aankondigen pictogram (het zou eruit moeten zien als een wit vak met een zwarte rand en een rood geluidsgolfpatroon in de rechterbovenhoek) om Berichten aankondigen met Siri uit te schakelen.
  3. Je kunt ook op het pictogram Berichten aankondigen tikken en vasthouden om een menu te openen en Berichten aankondigen gedurende 1 uur te dempen of het voor een dag uit te schakelen. Aankondigingsberichten worden automatisch weer ingeschakeld na de opgegeven tijd wanneer u een van deze opties gebruikt.

    Image
    Image

Hoe u Siri uitschakelt voor het lezen van teksten vanaf uw Apple Watch

Als je je Apple Watch gebruikt en je telefoon niet in de buurt hebt, kun je deze ook gebruiken om te voorkomen dat Siri je teksten hardop voorleest. Het werkt op dezelfde manier als het uitschakelen van Berichten aankondigen met Siri vanuit het Control Center op de iPhone.

  1. Veeg op uw Apple Watch omhoog vanaf de onderkant om het Control Center. van het horloge te openen
  2. Scroll naar beneden en tik op het Berichten aankondigen pictogram (het is hetzelfde pictogram dat u op iOS zult vinden). Hiermee wordt de functie Berichten aankondigen uitgeschakeld totdat u deze weer inschakelt.
  3. Je kunt ook op het pictogram Berichten aankondigen tikken en vasthouden om een menu met opties te openen waarin je kunt kiezen

    Image
    Image

Aanbevolen: