Een overzicht van draadloze nano-ontvangers

Inhoudsopgave:

Een overzicht van draadloze nano-ontvangers
Een overzicht van draadloze nano-ontvangers
Anonim

Een draadloze nano-ontvanger is een USB-apparaat waarmee je apparaten, zoals je draadloze muis en toetsenbord, aan je computer kunt koppelen. Ze zijn precies hetzelfde als standaard USB-ontvangers, alleen kleiner en handiger. Toch zijn er verschillende soorten draadloze nano-ontvangers.

De informatie in dit artikel is in grote lijnen van toepassing op een reeks producten. Zorg ervoor dat een draadloze ontvanger compatibel is met de apparaten die u wilt aansluiten voordat u een aankoop doet.

Image
Image

Nano-ontvangers versus Bluetooth

Sommige Bluetooth-ontvangers zijn nano-ontvangers, maar niet alle nano-ontvangers gebruiken Bluetooth-technologie. Bluetooth-ontvangers maken gebruik van 2,4 GHz-band radiocommunicatie en zijn in staat om meerdere apparaten aan elkaar te koppelen, daarom worden ze "unifying devices" genoemd. Apparaten die via Bluetooth met elkaar zijn verbonden, vormen een piconet, dus worden dergelijke ontvangers soms USB pico-ontvangers genoemd.

Sommige niet-Bluetooth nano draadloze ontvangers werken op dezelfde frequentie; ze werken echter alleen met specifieke apparaten, zoals het toetsenbord of de muis waarmee ze zijn meegeleverd.

Nano-ontvangers en Bluetooth-apparaten worden soms USB-dongles genoemd. Ontvangers die communiceren met draadloze netwerken worden wifi-adapters genoemd.

USB vs. Nano-ontvangers

Voordat draadloze nano-ontvangers uitkwamen, waren USB-ontvangers ongeveer zo groot als een gewone USB-flashdrive. Ze staken uit de zijkant van de USB-poort van een laptop en vormden een ongemak. Gebruikers moesten ze na elk gebruik aansluiten en verwijderen, waardoor de kans groter werd dat de ontvanger kwijtraakte of beschadigd raakte.

Nano draadloze ontvangers zijn daarentegen ontworpen om te allen tijde in de poort van de laptop te blijven. Ze zijn vaak zo klein dat ze bijna onmerkbaar zijn. Omdat ze precies in de zijkant van de computer passen, kunt u uw laptop in zijn koffer verpakken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat de ontvanger of USB-poort beschadigd raakt.

Sommige draadloze muizen en toetsenborden worden geleverd met tijdelijke aanduidingen voor de nano-ontvanger.

Aanbevolen: