The Climb 2' VR-game was bijna een uitdagende training

Inhoudsopgave:

The Climb 2' VR-game was bijna een uitdagende training
The Climb 2' VR-game was bijna een uitdagende training
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • The Climb 2 is een snel bergbeklimspel dat onlangs is uitgebracht voor de Oculus Quest 2.
  • De game is een spannende mix van een training, een puzzel om op te lossen en een soort meditatieve bewegingsapp.
  • Ik was verbaasd over hoe goed een training het spel bleek te zijn.
Image
Image

Hangend aan de zijkant van een wolkenkrabber, kijk ik verschrikt naar beneden. Ik weet dat ik ga vallen.

Ook al speel ik de nieuwe virtual reality-game The Climb 2 ($ 29,99) voor de Oculus Quest 2, het uitzicht is genoeg om mijn hart te laten kloppen. Dat is eigenlijk maar goed ook, want de game is net zo'n training als puur entertainment met alle benodigde bewegingen.

De Climb 2 is niet voor mensen met hoogtevrees. Hoewel de graphics niet superrealistisch zijn, is de snelle gameplay genoeg om je de adem te benemen, omdat je in de levels tussen bewegende liften springt of door bergachtige spleten klimt. Het landschap is adembenemend en genoeg om je af te leiden van je bonzende hartslag.

"Ik heb de game gedownload met de verwachting dat ik naar de heuvels zou gaan, maar in feite waren het de stadsscènes waar ik het meest van genoot."

Niet zo realistisch

In het echte leven ben ik een rock-scrambler en ik was benieuwd hoe virtual reality te vergelijken is met in de bergen zijn. Het antwoord is niet zo goed als je op zoek bent naar een soort realistisch klimmen. De enige bewegingen zijn springen, grijpen en zwaaien.

Het uitgangspunt van het spel is gemakkelijk te begrijpen. Ik greep richels en andere grepen en trok mezelf omhoog naar de volgende. Een val vermijden was een echte uitdaging.

In plaats van een avatar krijg je twee onstoffelijke handen te zien. Het is een vreemde blik, maar ik veronderstel dat het nodig is, zodat je je kunt concentreren op het landschap. Elke hand had een bepaalde hoeveelheid uithoudingsvermogen. Om het uithoudingsvermogen te controleren, kijk je naar meters op je onstoffelijke polsen. Je kunt zonder energie komen te zitten en vallen als je je hand maar met één hand vasthoudt.

Image
Image

The Climb 2 biedt veel verschillende klimmuren door de 15 niveaus van het spel. De niveaus bevatten vijf biomen: Alpen, Bay, Canyon, City en North. Elke omgeving is verdeeld in drie niveaus (gemakkelijk, gemiddeld, moeilijk) en vervolgens twee modi (informeel, standaard).

De game is een spannende mix van een training, een puzzel om op te lossen en een soort meditatieve bewegingsapp. Soms had ik het gevoel dat ik afleiding achter me kon laten terwijl ik me concentreerde op de pure vreugde om in het moment in het spel te zijn.

Maar het spel was nooit zo repetitief dat het saai werd. Elk niveau heeft een andere achtergrond en stijl. In de ene scène probeer je misschien aan wolven te ontsnappen, terwijl je in de volgende een enorme windturbine beklimt. Ik heb enorm genoten, terwijl ik het landschap bewonderde terwijl ik probeerde de verschillende obstakels te overwinnen die het spel bood.

Ik heb de game gedownload met de verwachting de heuvels in te gaan, maar ik heb het meest genoten van de stadsscènes. Gedeeltelijk denk ik dat het komt omdat het stedelijke landschap minder een opschorting van ongeloof vereist om te geloven dat je echt in een stad bent. Tijdens het spelen van de bergachtige scènes werd ik er constant aan herinnerd dat de bergen er gewoon niet erg realistisch uitzagen.

Oefenen terwijl je klimt

Ik was verbaasd over de goede training die het spel bleek te zijn. Met mijn Apple Watch aan heb ik constant hartslagen gemeten die vergelijkbaar zijn met die van een lichte joggen, zonder zelfs maar mijn woonkamer te hoeven verlaten.

Image
Image

Wat ik graag zou willen zien, is een spel als The Climb 2 in combinatie met fitnessapparatuur om het nog uitdagender te maken. Misschien komt er op een dag een fabrikant met verzwaarde controllers om je spieren een boost te geven terwijl je aan het spelen bent. Nog beter zou zijn om de game te integreren met een speciale trainingsmachine zoals de VersaClimber.

De Climb 2 belooft veel, maar wordt uiteindelijk tegengehouden door de beperkingen van de Oculus Quest 2. De headset is omvangrijk en heeft de neiging om af te glijden tijdens de bewegingen die nodig zijn voor deze game. Ik kan niet wachten tot er een toekomstige versie komt met een slankere headset en graphics die video's van echte beklimmingen weergeven.

Aanbevolen: