Hoe de Rise-app je slaap volgt voor een betere dag

Inhoudsopgave:

Hoe de Rise-app je slaap volgt voor een betere dag
Hoe de Rise-app je slaap volgt voor een betere dag
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De RISE-app houdt je circadiane ritme en slaapschuld bij om je te helpen je dagelijkse energieniveaus te begrijpen.
  • De app laat zien wanneer je het meest productief bent of wanneer je overdag een pauze moet nemen, op basis van je nachtrust.
  • Voor degenen die proberen weer in een routine te komen, is deze app een geweldige plek om te beginnen.
Image
Image

Slaap is natuurlijk belangrijk, maar de RISE-app laat je beseffen hoeveel invloed je slaap op je volgende dag kan hebben.

De RISE-app, gemaakt door Rise Science, debuteerde deze week in app-winkels met een gratis proefperiode van zeven dagen. Als iemand die graag slaapt, maar overdag vaak uitgeput is, dacht ik dat ik de app eens zou proberen om te zien of ik kon begrijpen waarom ik me op een bepaalde manier voel en mijn energieniveau zou verbeteren.

Na een paar dagen gebruik heeft de RISE-app me de tools gegeven om de hele dag productiever en energieker te zijn.

Slaap ontmoet hightech

De RISE-app is ontwikkeld met behulp van het twee-procesmodel van slaapregulatie, dat stelt dat het circadiane ritme en de slaapschuld (het cumulatieve effect van onvoldoende slaap) leidende factoren zijn bij het bepalen hoe een persoon zich voelt en functioneert.

Door deze twee factoren te analyseren met behulp van gedragsgegevens van uw smartphone, toont de RISE-app een dagelijkse tijdlijn van pieken en dalen in energie die uniek is voor elk individu. Extra functies zijn onder meer educatieve artikelen over slaap- en energiebeheer, evenals gewoonteherinneringen, inclusief de beste tijd om te trainen, te stoppen met het drinken van cafeïne of blauw licht te beperken, allemaal verzorgd en getimed volgens uw unieke circadiane ritme.

Na een paar dagen gebruik heeft de RISE-app me de tools gegeven om de hele dag productiever en energieker te zijn.

De app werkt als volgt: hij gebruikt de bewegingsgegevens van je telefoon, detecteert wanneer je je apparaat 's nachts niet meer aanraakt en verta alt dat naar een slaapvoorspelling. Om dit nog nauwkeuriger te maken, kun je aanpassen hoelang het gewoonlijk duurt voordat je in slaap v alt nadat je je telefoon hebt neergelegd.

Na een volledige nachtrust berekent de app hoe goed je hebt geslapen op basis van het aantal uur dat je hebt gehad en of je al aan het woelen en draaien was (wat je zelf moet toevoegen). 's Ochtends geeft het je een volledig beeld van hoe je dag eruit zal zien, inclusief hoe lang je suf zult zijn, wanneer je het meest productief zult zijn en wanneer je een dip in energie zult ervaren.

Image
Image

De app liet bijvoorbeeld zien dat de piekenergie gisteren tussen 11.00 en 12.00 uur was, dus ik zag dat, en in plaats van een korte pauze van het werk te nemen, ging ik wat langer door en kreeg veel meer gedaan dan verwacht.

Je kunt ook gewoontes of routines aan je dag toevoegen, zoals tijd vrijmaken voor sociale media of ontspanningsactiviteiten, zoals het lezen van dat boek op je nachtkastje. De app voegt deze gewoonten en routines toe op het ideale moment op basis van het energieniveau van die dag.

Deze functie is vooral indrukwekkend voor mij sinds ik heb geprobeerd om kleine routines aan mijn dag toe te voegen, en nu kan ik op het moment dat ik ze eigenlijk meer ga doen.

Is het het waard?

Ik zal deze app zeker blijven gebruiken om mijn slaappatroon en hoe deze mijn dagelijkse routines beïnvloeden beter te begrijpen. Het feit dat ik kan weten en erop voorbereid kan zijn wanneer ik productief zal zijn in plaats van een energie-inzinking te hebben, is een grote game-changer voor deze freelance schrijver.

De app biedt je ook veel van dezelfde informatie als de slimme ring, bekend als de Oura Ring, maar tenzij je bereid bent $ 300 uit te geven en een metalen band om je vinger te dragen, is de RISE-app een uitstekend alternatief voor slechts $ 60 per jaar.

Image
Image

Over het algemeen is de app super informatief en heeft een heleboel wetenschappelijk onderbouwde functies, hoewel het in het begin een beetje moeilijk kan zijn om te navigeren. Besteed tijd na het downloaden van de app om de ins en outs van de app-configuratie te leren, aangezien alle informatie een beetje overweldigend kan zijn.

De app belooft ook pushmeldingen te sturen om je aan je gewoontes te herinneren, maar die heb ik nooit ontvangen. Dat kan de schuld van mijn eigen telefoon zijn, maar toch zou het leuk geweest zijn om eraan herinnerd te worden, in plaats van mezelf eraan te herinneren om naar de app te kijken.

Ik denk dat de RISE-app ons allemaal zal helpen om na het afgelopen jaar weer in een routine te komen en een noodzakelijk hulpmiddel te worden om onze algehele gezondheid bij te houden. Ga het bekijken.

Aanbevolen: