De nieuwe iOS 15-functies die Apple geen tijd had om te vermelden

Inhoudsopgave:

De nieuwe iOS 15-functies die Apple geen tijd had om te vermelden
De nieuwe iOS 15-functies die Apple geen tijd had om te vermelden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iOS 15 is groot in kleine aanpassingen aan alles, van afspelen tot apps en foto's tot audio.
  • Deze kleine aanpassingen maken het een groot jaar voor iOS-updates.
  • Apple heeft zoveel updates opgenomen dat het ze niet allemaal in de keynote kon behandelen en we kunnen ze hier niet allemaal behandelen.
Image
Image

iOS 15 zit boordevol grote functies en kleine aanpassingen die Apple afgelopen maandag niet had kunnen laten zien in de WWDC-keynote. Laten we eens kijken.

Voor de belangrijkste iOS 15-functies, kijk eens in de overzichten van Apple of bekijk de eigen berichten van Lifewire over het nieuwe besturingssysteem. Er is veel, maar er is nog meer onder de motorkap, van een enorme vernieuwing van sneltoetsen tot vertalingen overal, tot de verbazingwekkende Siri Knowledge.

“Bijna alle iOS 15-functies die tijdens de keynote geen podiumtijd kregen, gingen meestal over het polijsten van de ruwe randen. Waarschijnlijk zijn ze daarom achter het gordijn gebleven', vertelde San Byn Nguyen, iOS-software-engineer bij Gemini Photos by MacPaw, via een direct bericht aan Lifewire.

Direct opnieuw afspelen

Apple noemt deze functie "Game-hoogtepunten". Als je een game op je iPhone speelt met een Bluetooth-gamecontroller, kun je op een knop drukken om de vorige 15 seconden aan gameplay vast te leggen als video, klaar om te delen.

Dit werkt met een rollende buffer die altijd de voorgaande 15 seconden beschikbaar houdt. En is beschikbaar op Xbox Series X en S draadloze controllers of de Sony PS5 DulaSense draadloze controller.

Bottom Line

Als je een iPhone-app op je iPad opent en je iPad in liggende stand staat, dan zal de iPhone-app rechtop verschijnen in plaats van opzij. Je kunt nog steeds geen iPhone-app gebruiken in slide-over of gesplitste weergave.

Universele vertaling

Je vindt de nieuwe vertaalfunctie overal op iOS. Telkens wanneer u tekst selecteert en die bekende zwarte bubbel verschijnt met kopiëren/plakken en andere opties, ziet u nu een optie om te vertalen.

Hiermee wordt een nieuw paneel geopend met de tekst in uw eigen taal. Het werkt zelfs met Live Text die je iPhone in foto's vindt.

“Bijna alle iOS 15-functies die tijdens de keynote geen podiumtijd kregen, gingen meestal over het polijsten van de ruwe randen.

Vind mijn scheidingswaarschuwingen

Je kunt ervoor kiezen dat Zoek mijn je waarschuwt als je een van je gadgets achterlaat. Als u bijvoorbeeld het kantoor verlaat zonder uw iPhone, kan uw Apple Watch u pingen om u dit te laten weten. Of u kunt een waarschuwing krijgen om uw AirPods nooit thuis te laten. Er is een optie om bepaalde locaties uit te sluiten. Misschien wilt u deze waarschuwing wanneer u uw iPad op kantoor achterlaat, maar niet thuis.

Find My kan ook je AirPods volgen, net zoals het AirTags volgt. De AirPods pingen een Bluetooth-blip uit die passerende iDevices kunnen oppikken. Dit is best geweldig. Als de batterij van je iPhone bijna leeg is, schakelt hij over naar een AirTag-achtige mod, en je kunt hem nog steeds vinden als een dief hem uitzet.

Trieste Safari

Op de iPhone lijkt Safari van iOS 15 een verbetering te zijn. Een groot deel van de gebruikersinterface is gemakkelijker en sneller te bereiken. Maar als je het begint te gebruiken, gaat het snel slecht.

Zo zijn veel eerder blootgestelde bedieningselementen nu verborgen. De vertaling, Reader View en elke andere werkbalkknop zijn nu verborgen achter weer een andere knop. Als je iets wilt delen, zijn er twee zorgvuldig gerichte tikken nodig om zelfs het deelmenu weer te geven. Een pagina kan opnieuw worden geladen door te trekken om te vernieuwen, maar dat maakt het ook mogelijk om een pagina opnieuw te laden (en alles wat je erin hebt getypt kwijt te raken) door gewoon te enthousiast te scrollen.

Als je iPadOS 15 gebruikt, is het nog erger, met wiebelende tabbladen die nooit stil blijven staan. Dit is echter bèta 1, dus hopelijk zal Apple dit oplossen.

Siri Kennis in Foto's

Dit is een geweldige functie. Telkens wanneer u naar een foto in de Foto's-app kijkt, kan Siri herkennen wat er op de afbeelding staat. Tik gewoon op de informatieknop (kleine letters, omcirkelde i) en er verschijnen kleine pictogrammen op de foto.

Image
Image

Er kan een blad verschijnen over een plant of een pootafdruk over een hond. Tik op deze pictogrammen en Siri laat je zien wat voor soort hond of bloem het is. Perfect voor het identificeren van planten en leuk om op kattenfoto's van Twitter toe te passen.

Dus. Veel. Meer

Er is nog veel meer, maar we hebben bijna geen ruimte meer. Wallet verloopt nu automatisch verouderde passen. Uw apparaat kan audio "ruimtelijk maken" om meer 3D te klinken, zelfs als het nooit op die manier is gemaakt. Spraakmemo's kunnen de stilte van opnamen verwijderen. Herinneringen krijgen tags en slimme lijsten, en zo maar door.

Met de rest van de zomer om bugs op te lossen en polijstmiddel toe te voegen, wordt iOS 15 de beste iOS-update in jaren.

Aanbevolen: