Xbox TV-app en streaming-stick kunnen binnenkort verschijnen

Xbox TV-app en streaming-stick kunnen binnenkort verschijnen
Xbox TV-app en streaming-stick kunnen binnenkort verschijnen
Anonim

Er is naar verluidt een Xbox TV-app in de maak om meer mensen toegang te geven tot Xbox-games zonder dat er een speciale console nodig is.

Volgens The Verge werkt Microsoft samen met tv-fabrikanten aan een Xbox-app om de Xbox Game Pass bij meer mensen thuis te brengen via xCloud-streamingtechnologie. Microsoft zou ook werken aan een speciale xCloud-streamingstick om te gebruiken met de nieuwe app.

Image
Image

"We werken samen met wereldwijde tv-fabrikanten om de Game Pass-ervaring rechtstreeks in op internet aangesloten tv's te integreren, dus je hebt alleen een controller nodig om te spelen", Liz Hamren, hoofd van game-ervaringen en platforms bij Microsoft, zei tijdens een E3-persbriefing.

Deze aankondigingen komen voorafgaand aan het E3 Showcase-evenement van zondag, dus volgende week zou er meer officieel nieuws kunnen komen over wanneer je een Xbox TV-app en streaming-stick kunt verwachten.

Microsoft heeft donderdag ook aangekondigd dat er de komende weken upgrades komen voor de xCloud-service. De service wordt verplaatst naar de Xbox Series X-hardware, die volgens The Verge drastische verbeteringen zal brengen in laadtijden en framesnelheden.

We werken samen met wereldwijde tv-fabrikanten om de Game Pass-ervaring rechtstreeks in op internet aangesloten tv's te integreren, zodat je alleen een controller nodig hebt om te spelen.

Microsofts nieuwe focus op streaming is te zien in de hele game-industrie, nu steeds meer bedrijven overstappen op een op abonnementen gebaseerd gamingmodel. Xbox Game Pass, PSNow, Apple Arcade, Google Stadia en meer zijn allemaal op de cloud gebaseerde/op abonnementen gebaseerde gameplatforms.

Experts hebben gezegd dat een verschuiving in de sector naar op abonnementen gebaseerde gaming-diensten sommige gamers toegang zou geven tot meer games tegen lagere kosten en de markt zou openen voor nieuwe klanten. Het kan echter ook een hele gemeenschap van gamers schaden die afhankelijk is van fysieke kopieën van games.

Aanbevolen: