Helderheid wijzigen op Windows 10-computers

Inhoudsopgave:

Helderheid wijzigen op Windows 10-computers
Helderheid wijzigen op Windows 10-computers
Anonim

Wat te weten

  • Open het Action Center > Expand > verplaats de brightness slider naar rechts of links naar bereik de gewenste helderheid.
  • Verplaats de schuifregelaar naar links om de helderheid in Windows 10 te verlagen. Verplaats de schuifregelaar naar rechts om deze te vergroten.
  • Als u het actiecentrum verlaat, wordt de helderheidsinstelling opgeslagen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de schermhelderheid op een Windows 10-apparaat kunt verhogen en verlagen, de helderheidsniveaus precies naar wens kunt afstellen, dynamische verlichting kunt inschakelen en het blauwe lichtniveau kunt verlagen voordat u naar bed gaat.

Helderheid aanpassen (omhoog of omlaag)

Het aanpassen van de helderheid op uw Windows 10-computer is vrij eenvoudig en kan snel worden gerepliceerd als u de instellingen opnieuw moet wijzigen.

  1. Selecteer het Meldingen pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm op uw Windows 10-computer of -tablet om het actiecentrum te openen.

    Image
    Image

    Als je een Windows 10-apparaat met een touchscreen hebt, zoals een Surface Book of Surface Laptop, kun je het actiecentrum ook openen door met je vinger vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen te vegen.

  2. Selecteer Uitbreiden in het Actiecentrum.

    Image
    Image
  3. Druk op de helderheidsknop met het zonpictogram erop om door vijf vooraf ingestelde helderheidsniveaus van het scherm te bladeren of sleep de schuifregelaar naast het zonpictogram. De laagst mogelijke helderheidsinstelling is 0 procent, terwijl 100 procent de hoogste is.

    Image
    Image
  4. Verlaat het actiecentrum om de instelling op te slaan.

Meer helderheidsinstellingen: nachtlampje en schema

De weergave-instellingen in Windows 10 Systeeminstellingen bevatten andere opties.

  1. Klik met de rechtermuisknop op de brightness-knop in het actiecentrum met uw muis om een pop-upmenu te openen. Selecteer Ga naar Instellingen met de linkermuisknop.

    Image
    Image

    U kunt op een aanraakapparaat ook lang met uw vinger op de knop drukken. De Ga naar Instellingen optie verschijnt wanneer u uw vinger van de knop ha alt.

  2. Sleep de schuifregelaar onder Helderheid en kleur om de helderheid van het scherm aan te passen.

    Image
    Image
  3. Zet de Night Light-knop desgewenst op On. Deze functie vermindert de hoeveelheid blauw licht die door het scherm van uw apparaat wordt uitgestraald, waardoor alles meer oranje lijkt. Er wordt algemeen aangenomen dat blauw licht je 's nachts wakker kan houden, dus je moet je blootstelling eraan verminderen in de uren voorafgaand aan het naar bed gaan.

    Image
    Image
  4. Selecteer Nachtlichtinstellingen om deze functie aan te passen.

    Image
    Image
  5. Stel in het gedeelte Schedule een persoonlijk schema in of kies ervoor om de functie in te schakelen van zonsondergang tot zonsopgang.

    Image
    Image
  6. Sluit het venster wanneer u klaar bent om de instellingen toe te passen

Aanbevolen: