Waarom ik niet kan wachten om oorlog te voeren in 'Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp

Inhoudsopgave:

Waarom ik niet kan wachten om oorlog te voeren in 'Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp
Waarom ik niet kan wachten om oorlog te voeren in 'Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Na 10 jaar stilte ha alt Nintendo eindelijk Advance Wars van het ijs.
  • Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp levert een geremasterde versie van de originele twee games, compleet met online spelen en vernieuwde graphics.
  • De release zou in de toekomst kunnen leiden tot extra Advance Wars-games, aangezien zowel nieuwe als oude fans samenkomen om de iconische strategiegameplay uit te proberen.
Image
Image

Nintendo brengt eindelijk Advance Wars terug, en ik kan niet wachten om uren van mijn tijd te verliezen met het plannen van mijn oorlogsstrategie.

E3 is gekomen en gegaan, met een heleboel nieuwe game-aankondigingen. Een van de meest opwindende onthullingen van de Nintendo E3 Direct was echter de onthulling van Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp, een complete remaster van een van Nintendo's meest iconische strategiespellen. Het is meer dan 20 jaar geleden sinds de release van de eerste Advance War s, wat betekent dat er genoeg strategieliefhebbers zijn die nog niet de kans hebben gehad om het uit te proberen.

De remaster (voor Nintendo's Switch) brengt zowel de eerste als de tweede game samen en bevat een opfrissing van de graphics, waardoor het meer een speelgoedachtige, cartoonachtige look krijgt die past bij de algemene toon van de serie. Maar de graphics zijn hier niet het meest opwindende. Nu er meer dan 10 jaar zijn verstreken met de laatste inzending van Advance War s, voelt het nu als een perfect moment om iedereen te laten duiken in de turn-based oorlogsvoering die deze games zo opvielen in de vroege jaren 2000.

Geef me oorlog

Een van mijn dierbaarste herinneringen aan het terugkrijgen van mijn Gameboy Advance SP in de vijfde klas was het spelen van Fire Emblem- en Advance Wars-games. Daar begon mijn liefde voor strategiespellen. Ik herinner me dat ik urenlang probeerde te navigeren door de oorlogsmist die die fantasielanden bedekte, mijn vijanden verbergend. Ik weet niet zeker hoe vaak ik de eerste en tweede Advance Wars-games opnieuw heb gespeeld, of hoeveel tijd ik heb besteed aan het maken van kaarten en het opnemen van aangepaste scenario's in de tweede.

Alles aan de Advance Wars-spellen voelt geweldig aan. Het bouwt niet alleen voort op de turn-based gevechten waardoor ik verliefd werd op de Fire Emblem-serie (een andere franchise die populair is gemaakt door dezelfde ontwikkelaars bij Intelligent Systems), maar het geeft je ook meer controle over je leger. Als je kunt aanpassen wat voor soort troepen je gebruikt, krijg je meer creatieve vrijheid in de strijd, iets waar ik altijd naar verlangde van de Fire Emblem-serie.

Helaas heeft Nintendo niet bevestigd of de reboot een van mijn favoriete aspecten van Advance Wars terugbrengt: je eigen aangepaste kaarten maken. Ik heb veel te veel uren besteed aan het bouwen van mijn eigen kaarten in Advance Wars 2: Black Hole Rising, en ik zou daar graag weer in verdwalen. Bovendien zal het een enorme upgrade zijn om mijn vrienden online uit te dagen in de eerste twee games, omdat de originelen geen enkele vorm van online component op de Gameboy Advance boden.

Hoop voor de toekomst

Als we het echt opsplitsen, is het meest opwindende aan het zien dat Nintendo Advance Wars op welke manier dan ook opnieuw bezoekt, de hoop dat dit in de toekomst tot meer games kan leiden. Ondanks dat het meer dan 10 jaar geleden is sinds de laatste game in de serie, werd Advance Wars altijd erg goed ontvangen. De eerste en tweede games werden zeer geprezen, en zelfs latere inzendingen op de Nintendo DS waren geliefd, hoewel ze nooit veel aan de formule van eerdere games hebben toegevoegd.

Image
Image

Als zodanig is het altijd een beetje verwarrend geweest dat Nintendo zoveel tijd liet verstrijken tussen de titels. Zou Re-Boot Camp, nu een nieuwe ontwikkelaar de touwtjes in handen heeft, de eerste stap kunnen zijn naar een volledig nieuw deel in de serie? Deze oude fan hoopt het echt. Er is zoveel om van te houden aan Advance Wars, zelfs zonder de roze bril die gepaard gaat met jarenlange nostalgie en jeugdherinneringen.

Als Nintendo de onderdelen kan heroveren die Advance Wars zo'n iconische serie maakten op zijn handhelds, zouden de Nintendo Switch - en toekomstige consoles - de perfecte plek kunnen zijn om een winkel op te zetten en naar huis te bellen. En als de kansen niet in het voordeel zijn van oude fans zoals ik, krijgen we tenminste nog een grote hoera voordat de serie in de vergetelheid raakt in de klassieke Nintendo-kluis.