Hoe iCloud-sleutelhanger in te stellen en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe iCloud-sleutelhanger in te stellen en te gebruiken
Hoe iCloud-sleutelhanger in te stellen en te gebruiken
Anonim

iCloud Keychain is de wachtwoordbeheerder van Apple die wordt gebruikt op Mac- en iOS-apparaten zoals de iPhone. Deze tool slaat inloggegevens voor websites en apps op, zodat gebruikers in de toekomst snel toegang hebben tot deze services zonder dat ze de accountgegevens elke keer handmatig opnieuw hoeven in te voeren.

iCloud-sleutelhanger is alleen beschikbaar op slimme apparaten met minimaal iOS 8.4.1 of Macs waarop OS X Yosemite 10.10.5 of hoger is geïnstalleerd. Je hebt er ook toegang toe op Windows met een Chrome-extensie.

Is iCloud-sleutelhanger veilig?

Alle gebruikersinformatie wordt opgeslagen op het apparaat en op iCloud-servers via end-to-end-codering, die deze beschermt en voorkomt dat zelfs Apple-technici er toegang toe hebben terwijl ze worden geüpload of opgeslagen in hun datacenters. Deze extra beveiliging is mogelijk dankzij een unieke privésleutel die is gekoppeld aan de hardware en de toegangscode van het apparaat.

Hoewel de gebruikersnamen en wachtwoorden van uw account over het algemeen als beveiligd worden beschouwd binnen iCloud-sleutelhanger, en de service uw toegang tot websites en apps kan versnellen, is het belangrijk om te onthouden dat, met deze service ingeschakeld, de meeste websites zullen loggen je komt automatisch binnen.

Dit kan goed zijn voor u en uw productiviteit, maar het betekent ook dat iedereen die uw apparaat met hetzelfde account gebruikt, ook toegang krijgt tot dezelfde sites en apps. Daarom wil je misschien iCloud op sommige diensten beperken en handmatig inloggen op de ouderwetse manier.

Wat zijn iCloud-sleutelhanger, Apple-sleutelhanger en iOS-sleutelhanger?

De officiële naam die wordt gebruikt voor de Apple-wachtwoordbeheerder is iCloud-sleutelhanger, hoewel sommige mensen en online bronnen er terloops naar verwijzen als Apple-sleutelhanger, iOS-sleutelhanger of zelfs gewoon sleutelhanger. Sommige instellingen in iOS en macOS verwijzen ook naar iCloud-sleutelhanger als Sleutelhanger.

Er is geen Keychain-app, aangezien de service deel uitmaakt van de besturingssystemen van Apple op Mac-computers en op de slimme apparaten van het bedrijf, zoals de iPhone en iPad. Als je een Sleutelhanger-app gebruikt, is dit waarschijnlijk een andere service.

Hoe iCloud-sleutelhanger op een Mac aan te zetten

iCloud-sleutelhanger is waarschijnlijk al ingeschakeld op je Mac, maar als het is uitgeschakeld, kun je het weer aanzetten.

Selecteer het Apple menu bovenaan het scherm en kies Systeemvoorkeuren Kies iCloud(in macOS Mojave of eerder). Klik in macOS Catalina op Apple ID en kies vervolgens iCloud in de zijbalk. Klik op het vakje naast Sleutelhanger om het te activeren.

Image
Image

Hoe iCloud-sleutelhanger op iPhone in te schakelen

  1. Op een iPhone, open Instellingen.
  2. Tik op je Apple ID of naam.

    Als je Mac Mojave of eerder gebruikt, kun je naar de volgende stap gaan.

  3. Tap iCloud > Sleutelhanger.
  4. Tik op de schakelaar of het vakje naast iCloud Keychain om de wachtwoordbeheerder in te schakelen.

    Image
    Image

Opgeslagen wachtwoorden vinden op een Mac

Om opgeslagen wachtwoorden op Mac te vinden, opent u Safari. Selecteer Safari in de menubalk en kies Voorkeuren. Selecteer het tabblad Wachtwoorden en voer uw inloggegevens in om het wachtwoordscherm te zien.

Image
Image

Selecteer de website waarvan u het wachtwoord nodig heeft. Een vervolgkeuzevenster toont de gebruikersnaam en het wachtwoord voor het account.

Image
Image

Opgeslagen wachtwoorden op een iPhone vinden

Om websitewachtwoorden op een iPhone te vinden, tikt u op Instellingen > Wachtwoorden en tikt u vervolgens op de naam van een website.

Op het scherm dat wordt geopend, kunt u het wachtwoord bekijken. Tik op Bewerken om het sleutelhangerwachtwoord opnieuw in te stellen, de gebruikersnaam te wijzigen of de informatie volledig te verwijderen.

Image
Image

Als je de gewenste website niet in deze lijst ziet, is het mogelijk dat je handmatig hebt gekozen om de inloggegevens niet op te slaan bij je eerste bezoek aan de site. Mogelijk hebt u ook een andere app voor wachtwoordbeheer of een andere webbrowser gebruikt die de gegevens binnen zijn eigen instellingen had kunnen opslaan.

Sleutelhangerwachtwoorden en gebruikersnamen vergeten? Deze informatie kan ook handig zijn als u aanmeldingsgegevens voor een account moet invoeren op een apparaat dat iCloud-sleutelhanger niet ondersteunt, aangezien u de individuele gebruikersnaam en het wachtwoord kunt bekijken door op elke websitenaam in de lijst te tikken.

Wat is het sleutelhangerwachtwoord?

Als je iPhone of Mac je ooit om een sleutelhangerwachtwoord vraagt, moet je waarschijnlijk je Apple ID opnieuw invoeren. Uw Apple ID is hetzelfde account dat wordt gebruikt voor het kopen van apps uit de App Store en media op iTunes.

Als dit niet werkt op een Mac, moet je mogelijk het wachtwoord dat je voor de computer zelf hebt ingesteld opnieuw invoeren. Dit verschilt meestal van uw Apple ID en wordt gebruikt om te voorkomen dat anderen inloggen zodra u uw Mac aanzet.

Aanbevolen: