De relatie tussen Hisense en Sharp America

Inhoudsopgave:

De relatie tussen Hisense en Sharp America
De relatie tussen Hisense en Sharp America
Anonim

Het in China gevestigde Hisense en Sharp America zijn grote namen in de tv-industrie. De geschiedenis tussen de twee bedrijven omvat het heen en weer eigendom van merken en activa, rechtszaken en meer. Hier is een overzicht van wat er is gebeurd tussen Hisense en Sharp.

Image
Image

2015: Hisense bouwt de activa en het merk van Sharp America op

In wat een belangrijke ontwikkeling was in de consumentenelektronica-industrie, verwierf Hisense, een van China's grootste tv-makers, de Noord-Amerikaanse productieactiva van het in Japan gevestigde Sharp en verzekerde het de merknaamrechten voor de Amerikaanse markt.

In 2015 begon Hisense met de productie van alle tv's met de merknaam Sharp in de VS. Deze licentie voor Hisense om de merknaam Sharp te gebruiken had een looptijd van vijf jaar met een optie tot verlenging.

De betekenis van deze deal

Deze deal was belangrijk omdat Hisense een sterkere positie op de Amerikaanse markt kreeg. Het onthulde ook de zwakte van in Japan gevestigde tv-makers toen ze het moesten opnemen tegen bedrijven als in Korea gevestigde LG, Samsung en in China gevestigde tv-makers. Destijds hadden de Japanse tv-makers het moeilijk, terwijl de tv-merken die eigendom zijn van Korea en China hun dominantie vergrootten.

Een verdrietig moment voor Sharp

De deal met Hisense-Sharp 2015 was niet onverwacht. Sharp's tv-bedrijf had financiële problemen. Toch was het een triest moment voor Sharp vanwege de erfenis van het bedrijf als pionier op het gebied van lcd-technologie. Het was de eerste tv-maker die lcd-tv's op de consumentenmarkt introduceerde.

Als je een paar jaar na de deal van 2015 een Sharp-tv in de VS kocht, kocht je eigenlijk een Hisense-tv.

Sharp's dramatische ommekeer

In 2016 nam het in Taiwan gevestigde Foxconn Sharp over, en Sharp begon aan een dramatische comeback en financiële ommekeer.

In 2017 daagde Sharp Hisense voor de rechter omdat Sharp boos was over de kwaliteit van de tv's die Hisense met de naam Sharp maakte. Sharp was sterk van mening dat zijn naam en merklicentierechten ongepast werden gebruikt. Terwijl Sharp de rechtszaak in 2018 liet vallen, zette het stilletjes zijn comebackplannen voort.

In 2019 kreeg Sharp zijn licentie en merk terug en kocht het zijn activa terug van Hisense. Sharp-tv's van Sharp zijn sinds eind 2019 weer op de markt. Het bedrijf belooft nieuwe technologie in zijn Smart TV-lijn op te nemen naarmate het meer markten betreedt.

Aanbevolen: