Getest door experts: de 9 beste doucheluidsprekers in 2022

Inhoudsopgave:

Getest door experts: de 9 beste doucheluidsprekers in 2022
Getest door experts: de 9 beste doucheluidsprekers in 2022
Anonim

De beste doucheluidsprekers moeten een paar belangrijke functies hebben. De eerste en belangrijkste is waterdichting. De luidspreker moet flappen hebben om poorten te beschermen, een rubberen afwerking hebben en idealiter een IP-classificatie hebben, zodat hij gedurende een bepaalde periode volledige onderdompeling in water kan weerstaan. Een extra bonus is als het ontwerp zich leent voor draagbaarheid. Een draaglus, riem, zuignap of bevestigingsoptie kan je helpen een luidspreker onder de douche te houden.

Als het op audiokwaliteit aankomt, wil je een doucheluidspreker met luide, heldere audio en dreunende bas die je kunt horen boven het geluid van het stromende water. Een lange levensduur van de batterij is een extra bonus, waardoor je meerdere douchesessies hebt voordat je je zorgen hoeft te maken over het opladen. Sommige meer geavanceerde luidsprekers worden geleverd met opties om een of meer met elkaar te synchroniseren voor een volledige stereo-opstelling, terwijl andere uitzonderlijk draagbaar en duurzaam zijn, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik buitenshuis en niet alleen voor onder de douche.

Als je op zoek bent naar luidsprekers die speciaal zijn bedoeld voor gebruik buitenshuis, blader dan door onze lijst met de beste buitenstereo's voor op het strand, op de camping en op avontuur. Lees anders verder om de beste doucheluidsprekers te zien die je kunt krijgen.

Beste algemeen: JBL Charge 4

Image
Image

Het merk JBL heeft meer dan 60 jaar ervaring in het leveren van eersteklas en gerespecteerde audioapparatuur, waaronder waterbestendige, draagbare Bluetooth-luidsprekers zoals de JBL Charge 4. duurzame 7500 mAh batterij, de Charge 4 levert 20 uur afspeeltijd. Dat zou meer dan genoeg moeten zijn voor een dagje strand of een poolparty. Je kunt niet op deze speaker vertrouwen voor speakerphone of spraakopdrachten, maar hij functioneert wel als powerbank voor je smart device. Gebruik de enkele USB-uitgang om uw smartphone op te laden en tegelijkertijd audio af te spelen.

Hoewel de Charge 4 geen handvat of haak heeft om hem onder de douche te ondersteunen, beschermt de IPX7-waterdichtheid hem tegen overvloedig spatten of tuimelen in het bad. En hoewel dit geen stereoluidspreker is, levert hij een krachtige geluidskwaliteit die kan worden verbeterd met een multi-speakereffect met de JBL Connect Plus-app. Met deze app kun je in totaal meer dan 100 JBL-luidsprekers aansluiten en audio afspelen op een andere compatibele luidspreker samen met de Charge 4. Je kunt ook twee smartphones of tablets aan deze luidspreker koppelen en de bediening tussen de twee overzetten.

Maat: 3,5x8,5x3,4 inch | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: 3,5 mm en USB-C | Digitale assistent: Geen | Waterdicht: IPX7

"Het produceert geluid dat audiofielen tevreden zal stellen, heeft geweldige extra functies (zoals de mogelijkheid om apparaten op te laden via USB) en heeft een batterij die de hele dag meegaat." - Jeffrey Daniel Chadwick, producttester

Meest populair: Ultimate Ears Wonderboom 2

Image
Image

The Ultimate Ears Wonderboom 2 is een welkome upgrade van het vorige model. De luidspreker van de tweede generatie biedt nu 13 uur speeltijd (op een matig volume), wat een aanzienlijke boost is ten opzichte van 10 uur in het model van de eerste generatie. De Wonderboom 2 verhoogt ook aanzienlijk de lat op het gebied van duurzaamheid. Terwijl de vorige versie een respectabele IPX7-waterdichtheidsclassificatie had, heeft de Wonderboom 2 een duurzaamheidsclassificatie van IP67, wat betekent dat hij tot 30 minuten volledig stof- en waterdicht is in ongeveer 3 voet water. Het is ook sterk genoeg om een duik te nemen tot een duik van 5 voet en verder te spelen.

Andere verbeteringen voor dit model zijn onder meer een buitenmodus die het geluid specifiek voor de buitenomgeving versterkt. De Wonderboom 2 is ook geweldig in het leveren van 360-graden geluid, en dit kan worden versterkt door een tweede Wonderboom 2-luidspreker te koppelen voor een nog groter en krachtiger stereo-effect. Het ontbreken van een microfoon is een kleine tegenvaller, maar aangezien deze luidspreker het beste is voor buitenavonturen of douchemelodieën, zullen velen dit niet missen. De handige lus aan de bovenkant biedt flexibiliteit om aan je douchemand of dagrugzak te hangen.

Maat: 3.68x3.68x4.02 inch | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: Geen | Digitale Assistent: Geen | Waterdicht: IP67

"Met zijn uitstekende geluidskwaliteit, batterijduur en Bluetooth-bereik is de Wonderboom gemakkelijk aan te bevelen." - James Huenink, producttester

Beste nieuwe release: Ultimate Ears Boom 3

Image
Image

De UE Boom 3 is een compacte waterdichte luidspreker die fungeert als een opstapje van de UE Wonderboom 2. Hij heeft een andere vorm, is meer ontworpen om op een plank in uw douche te worden bewaard, in plaats van aan een douchekop te hangen of te zweven in een zwembad naast je. Het voordeel van het cilindrische ontwerp is dat het 360-graden audio en verbeterde bas biedt. De batterijduur bedraagt 15 uur en er is een Power Up-oplaadstation dat draadloos kan worden opgeladen, zodat je de luidspreker kunt pakken en naar de douche kunt gaan zonder gedoe met kabels.

De Boom 3 is waterdicht en duurzaam, waardoor hij 30 minuten in 1 meter water kan worden ondergedompeld. Het kan ook worden gekoppeld aan maximaal 150 andere Boom-luidsprekers met behulp van de UE-app, waardoor je met minimale inspanning een volledige audio-installatie hebt.

Maat: 2,9x2,9x7,25 inch | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: Geen | Digitale assistent: Geen | Waterdicht: Ja

Beste basis: iFox iF012 Bluetooth-luidspreker

Image
Image

De iFox iF012 is een klein apparaat dat grote voordelen biedt. Deze volledig waterdichte luidspreker is speciaal gebouwd om op te spatten tijdens douches en baden, dankzij een IP67-duurzaamheidsclassificatie. Deze certificering van de CE, FCC en ROHS betekent dat deze kleine luidspreker veilig kan worden gedompeld in 3 voet water zonder schade. De zuignap is sterk genoeg om op keramiek, glas en de meeste andere gladde oppervlakken te bevestigen. En de meegeleverde karabijnhaak zorgt voor nog meer draagbaarheid.

Wat betreft het instellen en speelklaar maken van dit apparaat, dat is ook heel eenvoudig en zou volgens de fabrikant niet langer dan 6 seconden moeten duren. Eenmaal verbonden, is het draadloze bereik een solide, standaard 33 voet. De levensduur van de batterij is een andere aangename verrassing van deze kleine luidspreker. Het duurt minder dan 3 uur om de 650mAh-batterij volledig op te laden en zou 10 uur meegaan. En terwijl je niet van muziek geniet terwijl je aan het inzepen bent, kun je dankzij de ingebouwde microfoon ook telefoontjes ontvangen als dat nodig is.

Maat: 3,4x3,4x2,6 inch | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: Geen | Digitale assistent: Geen | Waterdicht: Ja

"Het presteert beter wat betreft de levensduur van de batterij en levert geluid van hoge kwaliteit." –Jeffrey Daniel Chadwick, producttester

Beste voor buitenshuis: AYL SoundFit

Image
Image

De krachtige AYL SoundFit draagbare luidspreker voor buiten en onder de douche zal zich thuis voelen in je douche, net als op de paden buiten, en biedt een krachtig en diep geluid voor de prijs die verrassend luid is voor een luidspreker van deze kleine omvang. Naast de indrukwekkende batterijduur van 12 uur, ondersteunt het Bluetooth 5.0, iets wat we zelden zien in goedkope draagbare luidsprekers. Als gevolg hiervan koppelt het sneller met uw apparaten en is het gemakkelijker om tussen meerdere apparaten te schakelen, wat geweldig is als u het deelt met vrienden of familie. Bovendien krijg je natuurlijk het gebruikelijke Bluetooth-bereik van 33 voet.

Hoewel de IPX6-classificatie technisch betekent dat het alleen waterdicht is tegen spatten en niet onder daadwerkelijke onderdompeling, hebben sommige gebruikers gemeld dat ze het per ongeluk in het water hebben laten vallen tijdens het kajakken of raften, zonder nadelige gevolgen. Het ziet af van zuignappen - in het voordeel van een riem - dus je moet misschien creatief zijn als je het in je douche wilt monteren. Dat gezegd hebbende, zal het mooi op een richel, plank of zelfs vastgebonden aan je douchekop zitten.

Maat: 3,6x2,0x3,9 inch | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: 3,5 mm | Digitale assistent: Geen | Waterdicht: IPX6

Beste budget: Gideon Aqua Audio Cubo waterdichte luidspreker

Image
Image

De Gideon AquaAudio Cube waterdichte draadloze Bluetooth-luidspreker is een geweldige keuze voor budgetbewuste shoppers. Met een prijs van minder dan $ 35 en slechts 3x3 inch kan deze luidspreker het specifieke doel vervullen als uw speciale doucheluidspreker, hoewel u hem ook mee kunt nemen op een boottocht of picknick als u daar zin in heeft. Sommige gebruikers hebben gemengde resultaten uitgedrukt met de kracht van de zuignap. Hoewel de fabrikant zegt dat de meeste gladde oppervlakken voldoende zijn, kan het uithoudingsvermogen afhangen van het type douchetegel waarmee u werkt.

Als je de Aqua Audio-speaker thuis onder de douche laat, kun je hem gemakkelijk meerdere weken gebruiken, zo niet meer, afhankelijk van hoe lang je douche of bad duurt. Een enkele keer opladen van de batterij duurt maar liefst 2,5 uur, wat betekent dat er weinig uitv altijd is tussen gebruik. En deze speaker gaat ook nog eens 10 uur speeltijd mee. Tussen podcasts en je favoriete nummers, als je Siri een vraag wilt stellen of een telefoontje wilt beantwoorden, is er een speciale knop voor beide functies. Bovendien onthoudt de functie voor automatisch koppelen uw apparaat elke keer voor een onfeilbare verbinding.

Maat: 3,54x3,54x3,54 inch| Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: Geen | Digitale assistent: Geen | Waterdicht: Ja

Beste robuuste: FUGOO Tough 2.0 Bluetooth-luidspreker

Image
Image

De compacte Fugoo Tough 2.0 is een extreem draagbare en zeer robuuste luidspreker, maar levert toch een indrukwekkende batterijduur van 10 uur. Dat is meer dan genoeg voor alle dagtochten of een week of meer met muziek gevulde douches. Ook handig onder de douche, hij heeft een ingebouwde microfoon, zodat je je favoriete digitale assistent kunt gebruiken om hem te bedienen met je spraakoproepen, je favoriete deuntjes af te spelen of het weer handsfree te bekijken. En het is veel robuuster dan uw gemiddelde draagbare luidspreker - de IP67-classificatie betekent dat het bestand is tegen onderdompeling in water, sneeuw, modder, stof en vallen van 3 voet. En als u wilt dat uw draagbare luidspreker spraakondersteunende functies en handsfree bellen biedt, is deze luidspreker verplicht met Siri en Android Now-compatibiliteit en luidsprekerondersteuning.

Als kers op de taart levert dit apparaat ook een eersteklas geluidskwaliteit. Een paar drivers van 40 mm aan de voorkant, twee tweeters van 32 mm aan de zijkant en een passieve radiator van 100 x 28 mm aan de achterkant produceren genuanceerde en rijke 360-graden audio.

Maat: 4,0x7,0x9,0 inch | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: 3,5 mm | Digitale assistent: Geen | Waterdicht: IP67

Beste Bluetooth-bereik: Ultimate Ears Roll 2 draadloze draagbare Bluetooth-luidspreker

Image
Image

The Ultimate Ears Roll 2 is een uniek ontworpen draagbare Bluetooth-luidspreker. Hoewel hij niet vanzelf drijft, levert Ultimate Ears een gratis mini-drijfapparaat bij elke Roll 2. Als de luidspreker in het zwembad of bad v alt, hoeft u zich geen zorgen te maken over schade. Het is volledig waterdicht voor maximaal 30 minuten onderdompeling in maximaal 1 meter water.

Hoewel de Roll 2 perfect is voor douches, is hij ook robuust genoeg voor buitenavonturen. De ingebouwde bungee-koordlus biedt voldoende stabiliteit op uw douchebus, fiets of kampeerrugzak. Je krijgt ook veel flexibiliteit op het gebied van connectiviteit. De Roll 2 biedt een uitstekend draadloos bereik van 100 voet, wat een aanzienlijke stijging is van 65 voet in de vorige generatie. Naast een indrukwekkend bereik koppelt de Roll 2 tot acht Bluetooth-apparaten - en je kunt twee van die apparaten tegelijkertijd gebruiken. Als je een tweede Roll 2 hebt, heb je ook de mogelijkheid om het geluid te verdubbelen door audio vanaf één bron naar beide luidsprekers te streamen.

Hoewel de Roll 2 een aangenaam gedurfd en helder geluid biedt, krijgt u niet de meest basrijke prestaties van deze luidspreker. Maar het is indrukwekkend in vergelijking met de kleine, platte constructie. Zorg ervoor dat u voldoende tijd overhoudt om op te laden voor uw volgende uitje. Het duurt ongeveer 5,5 uur om op te laden, maar je krijgt ongeveer 9 uur afspeeltijd.

Maat: 5,3x1,6x5,3 inch | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: 3,5 mm | Digitale assistent: Geen | Waterdicht: Ja

Beste waarde: INSMY IPX7 waterdichte douche Bluetooth-luidspreker

Image
Image

De INSMY IPX7 waterdichte douche Bluetooth-luidspreker combineert uitzonderlijke betaalbaarheid met verschillende andere grote items die ook veel duurdere luidsprekers bieden. Ondanks zijn bescheiden formaat produceert deze Bluetooth-luidspreker een geluidskwaliteit die veel groter is dan zijn constructie. Dat is te danken aan een aantal slimme technologie: krachtige drivers en dubbele passieve radiatoren die een krachtig geluid produceren dat niet sch alt.

Elke lading van de 12.000 mAh-batterij duurt ongeveer 3 uur en levert tot 12 uur speeltijd op. En dankzij Bluetooth 5-technologie en SD-compatibiliteit heb je de keuze wat betreft connectiviteit met een verscheidenheid aan apparaten en mediabronnen, waaronder smartphones, tablets, laptops en mp3-spelers. Hoewel het draadloze bereik 66 voet is, hebben sommige gebruikers vlekkerige connectiviteit gemeld op grotere afstanden van de mediabron. Dat kan iets zijn om in gedachten te houden als je van plan bent de ingebouwde microfoon te gebruiken voor handsfree telefoongesprekken.

Deze waterdichte luidspreker biedt ook veelzijdigheid om hem onder de douche te houden via de afneembare zuignap of het meegeleverde koord. Deze laatste is ook handig om aan je dagrugzak te bevestigen.

Maat: 3,54x3,54x1,2 inch | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: microSD-kaart | Digitale assistent: Geen | Waterdicht: Ja

De JBL Charge 4 (bekijk bij Amazon) is onze topkeuze voor de beste doucheluidspreker vanwege zijn vermogen om een feature punch in te pakken die overeenkomt met de vraagprijs. De 20 uur afspeeltijd, USB-oplaadmogelijkheid, volledig waterdicht ontwerp en duurzame, hoogwaardige constructie zijn allemaal sterke redenen om dit product en de naam erachter te kopen. We houden ook van de Ultimate Ears Boom 3 (bekijk bij Amazon), een opvolger van de UE Wonderboom 2 die voortbouwt op alles wat zijn voorganger geweldig maakte.

Over onze vertrouwde experts:

Yoona Wagener beoordeelt een verscheidenheid aan technische gadgets voor Lifewire, zoals computerrandapparatuur, smartwatches en fitnesstrackers, en laptops. Ze is ook een enthousiaste onderzoeker en shopper van gadgets voor thuisgebruik, zoals robotstofzuigers, luchtreinigers en Bluetooth-luidsprekers. Ze vindt het leuk om haar eigen eerste generatie Ultimate Ears Roll van kamer naar kamer thuis te gebruiken.

Jeffrey Daniel Chadwick beoordeelt technologie sinds 2008. Eerder gepubliceerd in Top Tien Reviews, schrijft hij sinds 2019 voor Lifewire over alles, van videobewerkingssoftware tot doucheluidsprekers.

James Huenink beoordeelt sinds 2019 producten voor Lifewire, die een verscheidenheid aan technologie omvatten, variërend van luidsprekers tot cd-spelers.

FAQ

    Waarom wil ik een douchespeaker? Kan ik niet gewoon mijn telefoon gebruiken?

    Het v alt niet te ontkennen dat de meesten van ons onze telefoons meenemen onder de douche of in bad, en hoewel de meeste moderne telefoons een zekere mate van waterbestendigheid hebben, zijn ze verre van waterdicht. Het is veel te gemakkelijk voor water om zijn weg te vinden naar luidsprekers, oplaadpoorten en andere open plekken in je telefoon waar ze daadwerkelijke schade kunnen aanrichten.

    Behalve dat het gewoon beter klinkt, neemt het hebben van een speciale, waterdichte luidspreker het risico van je telefoon weg, zodat je het volume kunt aanpassen of nummers kunt overslaan zonder je telefoon mogelijk te beschadigen.

    Hoe wordt waterdichtheid gemeten?

    Voor elektronische apparaten zoals telefoons en luidsprekers wordt hun weerstand tegen stof en water gemeten op de schaal voor bescherming tegen binnendringend water (IP), gevolgd door een reeks van twee cijfers (bijv. IP67). Het eerste cijfer staat voor weerstand tegen vaste voorwerpen en is meestal een 6 of 7, wat betekent dat het stofdicht of stofdicht is. Het tweede cijfer staat voor weerstand tegen water. Om "waterdicht" te worden genoemd, moet dit getal 7 of hoger zijn, wat betekent dat het apparaat tot 30 minuten onder water op een diepte van 1 meter kan worden ondergedompeld.

    Zijn deze luidsprekers ook bestand tegen zout water?

    Hoewel elke waterdichte luidspreker in theorie bestand zou moeten zijn tegen de ontberingen van de oceaan, heeft langdurige blootstelling aan zout water een corrosief effect op zowat elk elektronisch apparaat. Maar als je ervoor zorgt dat je je luidspreker afdroogt als het je lukt om hem uit de inktzwarte diepten te halen, zou hij nog steeds zonder al te veel moeite moeten werken.

Waar u op moet letten bij een doucheluidspreker

Waterdichtheid en duurzaamheid

Je weet dat je je speaker onder de douche gaat gebruiken, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het product dat je kiest klaar is voor blootstelling aan water en/of onderdompeling. Zoek naar ten minste een IPX6-classificatie, die veilig is tegen directe druk van waterstralen. Luidsprekers met een IPX7-classificatie zijn waarschijnlijk veiliger, omdat ze tot 30 minuten onderdompeling in 1 meter water kunnen weerstaan. De classificaties van IP67 zijn zelfs nog beter, omdat u naast volledige onderdompeling ook gegarandeerd bent van bescherming tegen stof, water en vallen. Rubberen of siliconen flappen beschermen vaak alle oplaadpoorten en 3,5 mm-ingangen.

Draadloos bereik

Luidsprekers die bedoeld zijn voor gebruik onder de douche of bij het zwembad, gebruiken Bluetooth-connectiviteit om draadloos deuntjes af te spelen terwijl je schuimt of rondspat. De nieuwste standaard is Bluetooth 5.0, maar een behoorlijk aantal luidsprekers zal Bluetooth 4 hebben.2 of zelfs 4.1. Hoewel het draadloze bereik geen groot probleem zou moeten zijn als je audio afspeelt vanaf een apparaat in een kamer in de buurt, is er altijd een kans op interferentie van andere apparaten, aangezien het Bluetooth-bereik de neiging heeft om uit te komen op 10 meter. En als u van plan bent om met uw draagbare luidspreker buitenshuis te reizen, zullen opties met een groter bereik u beter van pas komen dan opties met een beperkt bereik.

Batterijlevensduur

Als je actief een Bluetooth-verbinding gebruikt om muziek te streamen, kan de batterij van je smartphone of tablet snel leeglopen. Het afspeelvolume heeft ook een grote impact op de speaker zelf. In het ideale geval kunt u uw doucheluidspreker meerdere keren gebruiken voordat u de batterij moet opladen. Overweeg zowel hoe lang de batterij meegaat na één keer opladen als hoe lang die oplaadsessies duren. Een van onze topkeuzes, de JBL Charge 4 heeft een 7500mAh-cel die 20 uur afspeeltijd kan hebben. Dat is een solide looptijd die de 650mAh-cel op de iFox iF012 aanzienlijk overtreft, een van onze budgetkeuzes die slechts 10 uur meegaat, maar een grotere batterij betekent ook een omvangrijker ontwerp en zwaarder gewicht.

Vormfactor

Als je je primair richt op karaoke tijdens het douchen, overweeg dan de indeling van je ruimte en het soort luidsprekervorm en -formaat dat het beste werkt. Heeft u een richel of plank voor een grotere unit zonder haken of zuignappen? Of heb je iets nodig dat klein genoeg is om in je douchebak te stoppen? Een 360-graden luidspreker heeft het voordeel dat hij overal audio kan pushen, wat een geweldige keuze is voor buiten, een feest en een kamer proberen te vullen. Compactere luidsprekers zijn gemakkelijker mee te nemen en je kunt ze ook aan karabijnhaken bevestigen of zelfs een zuignap aan je douchewand als je geen ruimte op een plank hebt.

Aanbevolen: