Hoe u groene technologie aan uw huis kunt toevoegen

Inhoudsopgave:

Hoe u groene technologie aan uw huis kunt toevoegen
Hoe u groene technologie aan uw huis kunt toevoegen
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik een slimme thermostaat en installeer slimme gloeilampen en slimme stekkers.
  • Stream inhoud met een Roku-, Firestick- of Apple TV-apparaat in plaats van altijd-aan DVR's en kabelboxen te gebruiken.
  • Gebruik oudere technische apparaten opnieuw in plaats van ze weg te gooien.

In dit artikel worden verschillende manieren uitgelegd om groene technologie aan je huis toe te voegen. Wil je de planeet helpen? Zelfs een kleine stap in de richting van groen leven kan je ecologische voetafdruk verkleinen en de hulpbronnen van de aarde beschermen.

Wat is groene technologie?

Groene technologie omvat het combineren van technologie en wetenschap om milieuvriendelijke producten te maken. Het idee is om door producten en diensten in huis te gebruiken om energieverbruik, afval of nadelige effecten op het milieu te verminderen, we allemaal de planeet kunnen helpen.

Kleine aanpassingen=grote verschillen

Groen in huis betekent niet dat je veel geld moet uitgeven aan nieuwe technologie of een grote aankoop moet doen van een heel zonnestelsel vanuit je huis. Je begint met kleine aanpassingen aan de apparaten die je al gebruikt en denkt anders na over het gebruik van technologie in het algemeen.

Vervang bijvoorbeeld een oudere lichtschakelaar in je huis door een bewegingssensorschakelaar om ervoor te zorgen dat de lichten niet per ongeluk aan blijven. Probeer een virtuele assistent zoals Alexa of Siri aan je huis toe te voegen om je te helpen apparaten te herkennen en uit te schakelen die energie uit het elektriciteitsnet zuigen. Het gebruik van LED-lampen werkt ook als u zich geen slimme lampen kunt veroorloven.

Als het gaat om anders denken over hoe je technologie gebruikt, denk dan verder dan je huis aan hoe de producten die je koopt worden vervaardigd en hoe ze het milieu beïnvloeden. Gebruik bijvoorbeeld milieuvriendelijke verven die geen schadelijke chemicaliën gebruiken tijdens het productieproces om broeikasgassen te verminderen of voeg isolatie toe aan uw huis met een product als Icynene, gemaakt van ricinusolie in milieuvriendelijke planten.

Kleine veranderingen zoals deze, zowel binnen als buiten je huis, kunnen grote verschillen maken. Hieronder staan een aantal snelle en gemakkelijke ideeën die u vandaag nog kunt gebruiken.

Probeer slimme energiehelpers

Je kunt op veel manieren een groen huis realiseren. Bouw er een vanaf het begin met duurzame bouwmaterialen, zoek een appartement met natuurlijke verlichting en composteerfaciliteiten, of pas je huidige woonsituatie aan om er op eenvoudige, kosteneffectieve manieren meer groene technologie aan toe te voegen.

Een bonus bij het gebruik van deze energiehelpers is dat ze meestal een smartphone-app bevatten, waarmee je je energieverbruik voor aangesloten apparaten kunt volgen.

Image
Image

Gebruik een Slimme Thermostaat

Een van de snelste manieren om het energieverbruik in elk huis te verminderen, is door er een programmeerbare of slimme thermostaat aan toe te voegen. Oudere thermostaten verbruiken meer energie dan nodig, omdat ze handmatig moeten worden afgesteld om warmte of koude effectief over de dag te verdelen.

Door je huidige thermostaat te vervangen door een thermostaat die je vooraf kunt instellen voor de dag of die je op afstand kunt aanpassen met een app, kun je de hoeveelheid energie die je verbruikt beter regelen als je niet thuis bent.

Installeer slimme gloeilampen

Een andere snelle manier om het energieverbruik te verminderen, is door al je gloeilampen uit te schakelen naar energiezuinige versies, slimme lampen genaamd, en een virtuele assistent te gebruiken om ze te bedienen. Deze lampen hebben de neiging om ongeveer 7 tot 9,5 watt aan stroom te verbruiken, maar geven toch dezelfde hoeveelheid licht als een gloeilamp van 60 watt.

Ze zijn programmeerbaar via smartphone, wat je de extra flexibiliteit geeft om deze lampen overal te bedienen. Vergeten de lichten uit te doen? Tik gewoon op je telefoon om ze uit te schakelen. Wil je ze dimmen tot 2% om energie te besparen? Nog een tik op de smartphone.

Overal slimme stekkers toevoegen

Slimme stekkers zijn ook een geweldige optie voor het bedienen van apparaten in huis. Hiermee kun je energievampieren zoals televisies, kabelboxen, koffiezetapparaten of bijna alles dat op een stopcontact wordt aangesloten om te werken, besturen.

Apparaten zoals deze verbruiken energie door ze gewoon in het stopcontact te steken, dus als je je telefoon of virtuele assistent gebruikt om de stekkers naar behoefte in of uit te schakelen, kun je voorkomen dat er energie verloren gaat. Je kunt ze ook programmeren om in te schakelen voordat je ze nodig hebt, dus als je wilt uitslapen terwijl het koffiezetapparaat begint te borrelen, vertel het dan aan je telefoon, dan zet hij de stekker aan en komt de cafeïne aan het rollen.

Je kunt een slimme stekkerdoos kopen om meerdere apparaten te beheren die samenwerken, zoals televisies, kabelboxen en gameconsoles die allemaal op hetzelfde stopcontact zijn aangesloten.

Sluit de kabel en begin met streamen

Kabelboxen en DVR's verbruiken constant energie, voornamelijk omdat ze aangesloten moeten blijven om die niet te missen programma's op te nemen die je thuis wilt zien. Het streamen van televisie en films naar je tv elimineert dat probleem, aangezien streamingdiensten alles in de cloud bewaren zodat je er on demand toegang toe hebt.

Koop een Roku, Firestick of Apple TV; zoek een service (of twee) die je de programmering geeft die je het leukst vindt en gooi de kabel weg om de planeet te redden.

Upcycle of recycle je oude technologie

Tech is overal in onze huizen, en wanneer een apparaat oud wordt, hebben we de neiging om het weg te gooien voor een nieuwere, betere, snellere versie. Het is prima om de nieuwste gadget te krijgen, maar waarom zou je de oudere apparaten niet hergebruiken en hergebruiken in plaats van ze weg te gooien?

Je kunt bijvoorbeeld je oude computers en laptops upcyclen door ze te hergebruiken in beveiligingsmonitoren voor in huis. Heb je een oude Android-telefoon? Upcycle hem tot een afstandsbediening voor je tv. Neem ook een oudere iPad en maak er een hightech receptenboek van.

Het leuke van upcyclen is dat je fantasie de enige beperking is; mensen vinden leuke en creatieve manieren om oudere apparaten in gebruik te houden in plaats van vuilstortplaatsen te vullen.

Als upcyclen niet jouw ding is, kun je de prullenbak nog steeds vermijden. Verschillende grote retailers bieden gratis recyclingprogramma's aan. U kunt bijvoorbeeld inkt- en tonercartridges recyclen bij Staples of profiteren van het recyclingprogramma van Best Buy, dat alles accepteert, van camera's tot videogames.

Laad of voed apparaten op milieuvriendelijke manieren

Laad je je telefoon of laptop op via een stopcontact? Gebruik in plaats daarvan een oplader op zonne-energie; er zijn er genoeg op de markt voor elk budget.

Image
Image

Als je een forens bent, laad je telefoon of laptop dan op met een autolader terwijl je naar je werk gaat.

Gebruik pc's en voedingseenheden die voldoen aan de Energy Star-vereisten. U kunt deze vinden door te zoeken naar het 80 Plus Silver-logo.

Het is niet moeilijk om groene technologie aan je huis toe te voegen. De echte truc is om vandaag te beslissen om die eerste kleine stap te zetten. Als je eenmaal begint, zul je snel zien hoe handig groene technologie kan zijn en hoe gemakkelijk het is om ermee aan de slag te gaan.

Aanbevolen: