Hoe D3dx9_27.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten

Inhoudsopgave:

Hoe D3dx9_27.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten
Hoe D3dx9_27.dll te repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten
Anonim

D3dx9_27.dll-problemen worden op de een of andere manier veroorzaakt door een probleem met Microsoft DirectX.

Het d3dx9_27.dll-bestand is een van de vele bestanden waaruit DirectX bestaat. Aangezien DirectX door de meeste op Windows gebaseerde games wordt gebruikt, verschijnen d3dx9_27.dll-fouten meestal alleen bij gebruik van deze programma's.

Elk besturingssysteem van Microsoft sinds Windows 98 kan worden beïnvloed door d3dx9_27.dll en andere DirectX-problemen. Dit omvat Windows 10 tot en met Windows 2000.

D3dx9_27.dll Fouten

Image
Image

Er zijn verschillende manieren waarop d3dx9_27.dll-gerelateerde fouten in uw Windows-systeem kunnen verschijnen. Enkele van de meest voorkomende foutmeldingen worden hieronder vermeld.

  • Het bestand d3dx9_27.dll is niet gevonden
  • Kan d3dx9_27.dll niet vinden
  • De dynamic link-bibliotheek d3dx9_27.dll kon niet worden gevonden in het opgegeven pad [PATH]
  • Het bestand d3dx9_27.dll ontbreekt
  • D3DX9_27. DLL ontbreekt. Vervang D3DX9_27. DLL en probeer het opnieuw
  • Fout bij het initialiseren van de toepassing omdat het bestand d3dx9_27.dll niet is gevonden
  • De toepassing kan niet worden gestart omdat d3dx9_27.dll niet is gevonden. Het opnieuw installeren van de applicatie kan dit probleem oplossen

D3dx9_27.dll-fouten verschijnen meestal wanneer een stuk software of een videogame wordt gestart. Het is echter gebruikelijker om deze fout te zien bij videogames, en af en toe verschijnen deze fouten nadat een game is geladen, maar vlak voordat de eigenlijke game begint.

In niet-spelprogramma's kan een d3dx9_27.dll-fout verschijnen voordat bepaalde grafische functies worden gebruikt.

De foutmelding kan van toepassing zijn op elk programma dat Microsoft DirectX gebruikt, maar nogmaals, het zijn meestal videogames. Hier zijn enkele veelvoorkomende voorbeelden van games die dit soort DLL-fouten kunnen genereren: F. E. A. R., The Elder Scrolls IV: Oblivion, Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown, Zoo Tycoon 2, Fable: The Lost Chapters, Age of Empires III, Flight Simulator X, The Lord of the Rings: The Battle For Middle-Earth en The Godfather.

Het is van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van de context waarin een DLL-fout optreedt, zodat u geen irrelevante stappen voor probleemoplossing volgt. Als je d3dx9_27 DLL-fout bijvoorbeeld alleen verschijnt tijdens het spelen van Rainbow Six: Lockdown, dan hoef je geen andere game zoals The Godfather te spelen.

Hoe D3dx9_27.dll-fouten te herstellen

Download in geen geval het bestand d3dx9_27.dll afzonderlijk van een DLL-downloadsite. Er zijn een aantal verschillende redenen waarom het downloaden van DLL's van deze sites nooit een goed idee is. Als je dit al hebt gedaan, verwijder het dan waar je het ook hebt neergezet en ga verder met de volgende stappen.

  1. Start uw computer opnieuw op, tenzij u dit al heeft gedaan sinds dit probleem begon.

    De d3dx9_27.dll-fout kan een eenmalig probleem zijn en een eenvoudige herstart kan het volledig oplossen. Het is onwaarschijnlijk dat dit het probleem oplost, maar opnieuw opstarten is altijd een goede eerste stap.

  2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat het upgraden naar de nieuwste versie van DirectX de fout d3dx9_27.dll niet gevonden zal oplossen.

    Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, dus zorg ervoor dat u de nieuwste versie installeert, zelfs als uw versie technisch hetzelfde is.

    Hetzelfde DirectX-installatieprogramma werkt met alle versies van Windows, inclusief Windows 10, 8, enz. Het vervangt alle ontbrekende DirectX 11-, DirectX 10- of DirectX 9-bestanden.

  3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de d3dx9_27.dll-fout die u ontvangt niet oplost, zoekt u naar een kopie van DirectX op uw spel- of toepassings-cd of -dvd. Als een game of ander programma DirectX gebruikt, zullen de softwareontwikkelaars gewoonlijk een installeerbare kopie ervan op de installatieschijf plaatsen.

    In sommige gevallen zal de DirectX-versie op de schijf beter werken met het programma dan de nieuwste versie die online beschikbaar is.

  4. Verwijder de game of het softwareprogramma en installeer het opnieuw. Er is mogelijk iets gebeurd met de bestanden in het programma die werken met het bestand d3dx9_27.dll en een herinstallatie zou het probleem kunnen oplossen.
  5. Herstel het d3dx9_27.dll-bestand van het nieuwste DirectX-pakket. Als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt om uw probleem op te lossen, probeer dan het bestand d3dx9_27.dll afzonderlijk uit het DirectX-pakket te extraheren.
  6. Update de stuurprogramma's voor uw videokaart. Hoewel dit niet de meest gebruikelijke oplossing is, kan in sommige situaties het bijwerken van de stuurprogramma's voor de videokaart in uw computer dit DirectX-probleem verhelpen.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: