Een flikkerend telefoonscherm repareren

Inhoudsopgave:

Een flikkerend telefoonscherm repareren
Een flikkerend telefoonscherm repareren
Anonim

Dit artikel laat je zien wat je moet doen als je smartphone-storingen en bugs ervaart die ervoor zorgen dat de telefoon flikkert tijdens het opladen of bij het gebruik van apps. Deze fixes voor het flikkerende telefoonscherm kunnen ook worden gebruikt wanneer het scherm groen flikkert, onderaan of bovenaan knippert, of snel in- en uitgeschakeld wordt.

De volgende instructies zijn van toepassing op iPhone- en Android-smartphones.

Hoe problemen met het flikkerende scherm van de telefoon op te lossen

Hier is een reeks snelle oplossingen voor flikkerende schermfouten die werken op Apple's iPhones en verschillende Android-smartphonemodellen.

  1. Start je Android-telefoon opnieuw op of start je iPhone opnieuw op. Het herstarten van uw smartphone is een proces dat volledig los staat van de stand-by- of slaapmodus en dat eventuele storingen in het besturingssysteem of de app die achter uw schermflikkeringen zouden kunnen voorkomen, kan verhelpen. Ja, het is het oude: zet het uit en weer aan truc.
  2. Update het besturingssysteem op uw iPhone of werk het besturingssysteem op uw Android-telefoon bij naar de nieuwste versie. Flikkering van de telefoon kan het gevolg zijn van een verouderd besturingssysteem dat problemen heeft met de huidige hardware. Een snelle update kan deze bugs verhelpen en ervoor zorgen dat uw smartphone soepeler werkt.

  3. Update al je apps op je Android-apparaat of update de apps op je iPhone. Een oude versie van een app kan ook achter je mobiele scherm flikkeren.

    Als het scherm alleen flikkert bij gebruik van een specifieke app, dan is de oorzaak zeer waarschijnlijk gerelateerd aan die app.

  4. Controleer de oplaadkabel op schade. Een onderbroken stroomtoevoer van uw stroombron naar uw apparaat kan ervoor zorgen dat de telefoon gaat flikkeren. Dit probleem kan optreden als gevolg van een beschadigde of versleten kabel, maar de stroombron zelf kan dit ook veroorzaken.

    Probeer uw smartphone op te laden via een ander stopcontact. Als je je telefoon oplaadt terwijl deze op je computer is aangesloten, experimenteer dan door de oplaadkabel rechtstreeks in een stopcontact te steken via een AC-adapter.

  5. Schakel automatische helderheid uit op iPhone of adaptieve helderheid op Android. Deze functies passen automatisch de helderheid van uw scherm aan om helderder te zijn in het licht en te dimmen in het donker. Het is bekend dat het uitschakelen van de telefoon het flikkeren van de telefoon na waterschade aan een smart-apparaat of een harde val die het scherm heeft gebarsten of verzwakt, verhelpt.

    Image
    Image

    Je kunt deze optie vinden op het Display instellingenscherm op Android en via Toegankelijkheid > Display & Tekstgroottein Instellingen op iPhone.

  6. Schakel alle blauwlichtfilter-apps uit die je hebt geïnstalleerd. Hoewel deze apps beweren dat ze je helpen beter te slapen, kunnen ze ook de oorzaak zijn van het flikkeren van het scherm van je telefoon.
  7. Schakel blauwlichtfilterinstellingen uit. Apple's iPhone heeft zijn Night Shift-instelling, terwijl Android-smartphones een aantal verschillende blauwlichtfilterinstellingen hebben die variëren afhankelijk van het merk van uw smartphone.

    Image
    Image

    Het uitschakelen van deze Night Light-instellingen op Android is heel eenvoudig. Schakel Night Shift uit op iPhone via Display & Brightness in Instellingen.

  8. Schakel de ontwikkelaarsmodus in op Android en schakel vervolgens HW-overlays uit in System > Ontwikkelaarsopties. Het kan het flikkeren van het scherm stoppen door de belasting van de CPU van de Android-telefoon te verminderen.

    Image
    Image
  9. Start uw Android-smartphone in de veilige modus. Als een storing in het besturingssysteem of de app ervoor zorgt dat de telefoon flikkert, kan overschakelen naar de veilige modus het probleem echter alleen oplossen als deze modus wordt uitgevoerd.

    Als het scherm nog steeds flikkert in de veilige modus, is de oorzaak waarschijnlijk fysieke schade, wat betekent dat je je telefoon moet laten repareren of vervangen.

  10. Laat uw smartphone professioneel inspecteren. Als al het andere fa alt, kunt u uw apparaat het beste laten controleren door de eersteklas klantenondersteuning. iPhone-gebruikers kunnen dit meestal laten doen door een Apple Store te bezoeken of Apple Support te bellen. Eigenaars van een Android-smartphone kunnen contact opnemen met de winkel waar ze de smartphone hebben gekocht, de mobiele provider of via de ondersteuningswebsite van de fabrikant.

Waarom hapert mijn telefoonscherm?

Verschillende problemen kunnen ervoor zorgen dat de telefoon flikkert. Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken:

  • Aanzienlijke waterschade.
  • Een telefoon die wordt geraakt of v alt.
  • Een zwakke of inconsistente stroombron tijdens het opladen.
  • Een probleem met het besturingssysteem of de app-software.
  • Hardwareslijtage veroorzaakt door leeftijd of overmatig gebruik.
  • Defecte hardware als gevolg van een fabricagefout.

Kan een virus het scherm flikkeren?

Hoewel een virus een flikkerend telefoonscherm kan veroorzaken, is de boosdoener in de meeste gevallen bijna altijd een hardware- of softwareprobleem.

Lange Apple-fans herinneren zich misschien de beruchte iPhone Touch Disease die destijds de iPhone 6 Plus-smartphone trof. Het veroorzaakte een reeks problemen, waaronder aanraakbedieningen die niet meer correct werkten en, ja, het scherm flikkerde.

Een tijdelijke oplossing voor flikkerend scherm

Als je niet in staat bent om te voorkomen dat je telefoon aan en uit flikkert, moet je hem uiteindelijk laten vervangen. In de tussentijd kun je je smartphone nog steeds gebruiken door deze op een ander scherm te projecteren, zoals je tv.

Zowel Android als iPhone hebben verschillende manieren om hun schermen te projecteren en te spiegelen, wat een redder in nood kan zijn wanneer u dringend de inhoud van een app op uw smartphone moet bekijken. Door het scherm te spiegelen wordt het gemakkelijker om een back-up te maken van de inhoud van je telefoon als het flikkeren het scherm volledig onleesbaar maakt.

Ondanks zijn naam was de iPhone Touch Disease echter geen virus. Het was gewoon een uitdrukking die werd gecreëerd door het grote aantal mensen dat problemen ondervond die, zei Apple, werden veroorzaakt door het herhaaldelijk laten vallen van het apparaat.

FAQ

    Hoe repareer ik een zwart scherm op mijn telefoon?

    Om een zwart scherm op Android te herstellen, verwijdert u de batterij en de stylus en plaatst u deze opnieuw, en drukt u vervolgens voorzichtig van beide kanten op uw telefoon om eventuele losse LCD-verbindingen opnieuw te plaatsen. Wacht tot de batterijen leeg zijn, laad de telefoon vervolgens op en start hem opnieuw op nadat deze volledig is opgeladen. Om een wit scherm op de iPhone te herstellen, probeert u een harde reset of start u uw iPhone in de herstelmodus.

    Hoe repareer ik mijn gebarsten telefoonscherm?

    Gebruik voor kleine scheurtjes verpakkingstape of superlijm om je gebarsten telefoonscherm te repareren. Als het touchscreen nog steeds werkt, vervang dan zelf het glas, vraag de fabrikant om het te repareren of breng het naar een telefoonreparatiewerkplaats.

    Hoe maak ik het scherm van mijn telefoon schoon?

    Gebruik een microvezeldoek om het scherm van je telefoon voorzichtig schoon te maken. Voor hardnekkig vuil of plakkerige plekken, bevochtigt u de doek met water en gebruikt u vervolgens een droge doek om overtollig vocht te verwijderen. Om je telefoon te desinfecteren, gebruik je speciale doekjes voor elektronica of maak je een oplossing met gedestilleerd water en witte azijn of isopropylalcohol.

    Hoe spiegel ik mijn telefoonscherm?

    Ga naar Instellingen op je telefoon, tv of mediastreamer om Android-schermspiegeling in te stellen. Gebruik Apple AirPlay, Apple TV of een Apple Digital AV Adapter om uw iPhone-scherm op uw tv te spiegelen. Je kunt je telefoon ook spiegelen op je Windows-pc of je iPhone spiegelen op je Mac.

Aanbevolen: