Hoe de Bad Pool Caller-fout op Windows 10 op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe de Bad Pool Caller-fout op Windows 10 op te lossen
Hoe de Bad Pool Caller-fout op Windows 10 op te lossen
Anonim

BAD_POOL_CALLER, ook bekend onder de BSOD STOP-code 0x000000C2 (of 0xC2), betekent dat de huidige processorthread een slecht poolverzoek doet.

Wat betekent dat? Het kan wijzen op een situatie waarin een stukje software een processorthread probeert te gebruiken die niet beschikbaar is omdat een ander programma het gebruikt. Het kan ook betekenen dat de thread niet eens bestaat.

In veel gevallen duidt de 0xC2 Bad Pool Caller-fout op een probleem met het apparaatstuurprogramma.

Image
Image

STOP 0x000000C2 Fouten

De fout verschijnt altijd in een STOP-bericht, beter bekend als een Blue Screen of Death (BSOD). U kunt het zien wanneer uw computer voor het eerst opstart, direct nadat u zich hebt aangemeld wanneer u iets specifieks doet, zoals het afspelen van een video of het openen van een programma, of zelfs direct na een nieuwe installatie van Windows 10.

Het foutscherm wordt meestal weergegeven met een bericht als een van deze:

  • Uw pc heeft een probleem ondervonden en moet opnieuw worden opgestart. Als u meer wilt weten, kunt u later online zoeken naar deze fout: BAD_POOL_CALLER
  • Stopcode: BAD_POOL_CALLER

Als STOP 0x000000C2 niet de exacte STOP-code is die u ziet, of als BAD_POOL_CALLER niet hetzelfde bericht is, raadpleeg dan onze volledige lijst met STOP-foutcodes en raadpleeg de informatie over het oplossen van problemen voor het STOP-bericht dat u ziet.

Hoe de fout van de Bad Pool Caller op Windows 10 te herstellen

Volg deze stappen om mogelijke eenvoudige oplossingen aan te pakken voordat u verdergaat met de meer complexe en minder handige tips:

  1. Start je computer opnieuw op. De fout kan zo tijdelijk zijn dat een simpele herstart alles is wat nodig is.

    Aangezien u zich waarschijnlijk op het foutscherm bevindt, kunt u het beste opnieuw opstarten door op de aan/uit-knop te drukken (mogelijk moet u deze ingedrukt houden). Druk er na een paar seconden nogmaals op om opnieuw op te starten.

  2. Verwijder recent geïnstalleerde programma's. Of sluit ze op zijn minst volledig af en kijk of de fout terugkomt.

    Antivirustools en andere software kunnen interfereren met een ander deel van uw computer, zoals een stuurprogramma, waardoor de 0xC2-fout wordt veroorzaakt. Als dit werkt om de BSOD te stoppen, moet u mogelijk op zoek naar een alternatief programma.

    Om welke reden dan ook, sommige gebruikers hebben succes gevonden bij het oplossen van de BAD_POOL_CALLER-fout door Dell SupportAssist te verwijderen. Als je het hebt, gebruik dan een van de programma's uit de bovenstaande lijst om het te verwijderen voordat je verder gaat met de rest van deze suggesties. Je kunt ook proberen het opnieuw te installeren als een verouderde versie de oorzaak is van de fout.

    Tenzij de BAD_POOL_CALLER-fout iets is dat u in het verleden hebt gezien en uw computer nu goed werkt, moet u opstarten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden om deze stap en de meeste andere hieronder te voltooien.

  3. Controleer op stuurprogramma-updates. Sommige stuurprogramma's hebben bugs die deze specifieke blauwe schermfout veroorzaken.

    Dit doen is een standaardoplossing voor de 0x000000C2-fout, dus doe je best om alle drie deze tips te proberen:

    • Scannen op hardwarewijzigingen door Apparaatbeheer te openen, met de rechtermuisknop op uw computer bovenaan de lijst te klikken, Scannen op hardwarewijzigingen te kiezen en vervolgens opnieuw op te starten. Het zal Windows activeren om te controleren op stuurprogramma's, maar het werkt mogelijk niet voor alle apparaten.
    • Boot in Veilige modus (zorg ervoor dat het met netwerkondersteuning is; zie stap 2) en gebruik een hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's.
    • Stuurprogramma's handmatig bijwerken. Sommige gebruikers die deze fout ondervonden, moesten het stuurprogramma uitpakken en Apparaatbeheer gebruiken om het handmatig bij te werken. Alle aanwijzingen staan in die link.
  4. Verwijder recente Windows-updates. Een van hen zou de BSOD kunnen activeren.

    Als je het menu Geavanceerde opstartopties hebt geopend, ga je naar Problemen oplossen > Geavanceerde opties > Updates verwijderenom de laatste kwaliteits- of functie-update te verwijderen.

    Image
    Image

    Open anders het Configuratiescherm en zoek naar en selecteer Geïnstalleerde updates weergeven. Kies de meest recente update (of kies degene waarvan u vermoedt dat dit het probleem kan zijn), selecteer Uninstall en dan Yes en start de computer opnieuw op.

    Image
    Image
  5. Gebruik Systeemherstel om de computer terug te zetten naar een vorige staat. Het zal recente systeemwijzigingen ongedaan maken die mogelijk de reden zijn geweest voor de Bad Pool Caller-fout.

    Windows-updates die tussen nu en het herstelpunt zijn geïnstalleerd, worden ook verwijderd, wat geweldig is als er in de vorige stap enkele updates waren die u niet kon verwijderen.

    Je kunt deze tool starten vanaf een opdrachtprompt met de rstrui.exe opdracht als dat alles is waartoe je toegang hebt. Het werkt ook via het ASO-menu dat in de vorige stap werd genoemd.

    Als deze stap het probleem oplost, raadpleeg dan Hoe u kunt voorkomen dat Windows-updates uw pc laten crashen. U moet wijzigingen aanbrengen in de configuratie en enkele best practices volgen met betrekking tot het opnieuw installeren van de updates, anders kunt u hetzelfde probleem ervaren de volgende keer dat Windows deze patches automatisch opnieuw installeert.

  6. Start de Windows Memory Diagnostic tool op om te zien of het geheugen de oorzaak is van de fout. Als dit het geval is, moet u mogelijk het slechte RAM-geheugen vervangen.
  7. Sommige BSOD-fouten worden opgelost na een BIOS-update. Nu al het bovenstaande zonder succes is voltooid, is dit uw volgende beste optie.
  8. Run Driver Verifier. Het is opgenomen in Windows 10; voer de verifier opdracht uit in een opdrachtprompt om te beginnen. Als u niet zeker weet welke driver(s) u moet controleren, selecteert u de optie om ze allemaal te verifiëren.

    Microsoft geeft meer informatie over deze tool in die link.

    Dit is een geavanceerde stap die je mag overslaan als je je er niet prettig bij voelt. Maar als al het andere fa alt, moet je misschien hier terugkeren en het invullen.

  9. Voer een programma voor het opschonen van het register uit om registergerelateerde problemen op te lossen. Aangezien je tot dusver bent gekomen zonder enig succes, beschouw dit dan als een laatste wanhopige poging voor de laatste suggestie hieronder.
  10. Gebruik deze pc opnieuw instellen om Windows 10 opnieuw te installeren. Op dit moment kan een dergelijke softwarefout alleen worden verholpen door het besturingssysteem volledig opnieuw te installeren.

    Tijdens dit proces kun je ervoor kiezen om je persoonlijke bestanden intact te laten of niet. Zie Hoe u uw pc kunt resetten in Windows 10 voor hulp.

    Sommige mensen ervaren nog steeds de BAD_POOL_CALLER BSOD in Windows 10 na een herinstallatie. Het is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan een probleem met een programma of stuurprogramma, dus zorg ervoor dat u deze dingen eerst hebt uitgesloten door stap 2 en 3 uit te voeren.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: