Visuele effecten aanpassen om de pc-snelheid te verbeteren

Inhoudsopgave:

Visuele effecten aanpassen om de pc-snelheid te verbeteren
Visuele effecten aanpassen om de pc-snelheid te verbeteren
Anonim

Met Windows Vista introduceerde Microsoft het Aero Glass-thema dat, voor die tijd, Vista-pc's een strak nieuw uiterlijk gaf. Aero bleef Windows 7 beïnvloeden en elementen van Aero bevinden zich nog steeds in Windows 8, 8.1 en 10, ondanks dat Microsoft koos voor een plattere look over de transparante stijl van Windows Vista en 7.

Als je computer niet krachtig genoeg is, hebben de verschillende effecten van Aero een nadelige invloed op de prestaties. Maar net als met alles wat met Windows te maken heeft, biedt Microsoft u een manier om de effecten te verminderen en naar hartelust aan te passen.

Deze handleiding is van toepassing op Windows 10.

Visuele effecten op uw Windows-computer aanpassen

Om het aantal effecten dat Windows gebruikt te verminderen:

  1. Typ "prestaties" in het zoekvak op de taakbalk en selecteer Het uiterlijk en de prestaties van Windows aanpassen.

    Image
    Image
  2. Selecteer op het tabblad Visuele effecten Aanpassen voor de beste prestaties.

    Image
    Image
  3. Selecteer Toepassen en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image
  4. Start je computer opnieuw op.

Voordeel van het aanpassen van visuele effecten

Het verminderen van de prestatiebelasting van visuele effecten kan resulteren in snelheidsverhogingen voor uw computer, vooral als het een ouder model is.

Kies boven aan het venster Prestatie-opties uit vier keuzes waarmee Windows uw Aero-instellingen effectief kan automatiseren:

  • Laat Windows kiezen wat het beste is voor mijn computer: Dit is de standaardinstelling.
  • Aanpassen voor de beste weergave: Als u deze instelling kiest, worden alle effecten gebruikt. Deze instelling vereist de meeste hoeveelheid werkgeheugen.
  • Aanpassen voor de beste prestaties: De meeste effecten worden niet gebruikt. Deze instelling vereist de minste hoeveelheid werkgeheugen van de drie geautomatiseerde opties.
  • Custom: Met deze instelling kunt u de gewenste instellingen kiezen.

Wat te doen na het aanpassen van visuele effecten

De lijst met effecten is vrij eenvoudig en zou voor de meeste gebruikers gemakkelijk te begrijpen moeten zijn. Een paar items die u zou moeten overwegen om meteen uit te schakelen zijn Save taakbalk thumbnail, Show shadows under thumbnail, en Show shadows under windows.

Als je echt problemen hebt met de prestaties, overweeg dan om de meeste animatie-effecten te verwijderen, zoals Besturingselementen en elementen in windows animeren. Translucentie-effecten blijken ook arbeidsintensief te zijn.

Aanbevolen: