Handmatig een printer installeren op uw Mac

Inhoudsopgave:

Handmatig een printer installeren op uw Mac
Handmatig een printer installeren op uw Mac
Anonim

Het installeren van een printer op een Mac is meestal een eenvoudige taak. U hoeft niet veel meer te doen dan de printer op uw Mac aan te sluiten, de printer aan te zetten en uw Mac de printer automatisch voor u te laten installeren.

Soms werkt het automatische installatieproces niet, meestal met oudere printers. In dat geval kunt u de handmatige printerinstallatiemethode gebruiken.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Macs met OS X Lion (10.7) en hoger.

Systeemvoorkeuren gebruiken om een printer te installeren

Je Mac zal elke compatibele printer detecteren die je er met een kabel op aansluit. Je voegt het toe via Systeemvoorkeuren.

  1. Laad de printer met inkt en papier, sluit deze met een USB-kabel aan op uw Mac en zet de printer aan.
  2. Start Systeemvoorkeuren op uw Mac door op het pictogram in het Dock te klikken of het te selecteren in het Apple-menu.

    Image
    Image
  3. Klik op het Printers & Scanners icoon.

    Image
    Image
  4. Als uw printer wordt vermeld in de zijbalk van de printerlijst van het voorkeurenpaneel, markeert u deze en bekijkt u de status. Als er idle staat, ziet de Mac de printer, ook al is deze niet in gebruik. Je bent helemaal klaar.

    Als u uw printer niet in de lijst ziet, klikt u op de plusknop (+) onder aan de printerlijst om een printer toe te voegen.

    Image
    Image
  5. Selecteer de Default tab in het Add venster.

    Image
    Image
  6. Uw printer zou moeten verschijnen in de lijst met printers die op uw Mac zijn aangesloten. Klik op de printernaam en de velden onder aan het venster Toevoegen worden automatisch gevuld met informatie over de printer, inclusief de naam, locatie en driver, die de Mac automatisch selecteert.

    Image
    Image
  7. Standaard selecteert uw Mac automatisch het stuurprogramma. Als uw Mac een geschikt stuurprogramma voor de printer kan vinden, wordt de naam van het stuurprogramma weergegeven.
  8. Als uw Mac geen geschikt stuurprogramma kan vinden, klikt u op het vervolgkeuzemenu Use en kiest u Select Software uit de vervolgkeuzelijst. Blader door de lijst met beschikbare printerstuurprogramma's om te zien of er een is die overeenkomt met uw printer. Als dat niet het geval is, probeer dan een generieke driver als die beschikbaar is. Selecteer een stuurprogramma uit de lijst en klik op OK

  9. Klik op de Add knop om de installatie te voltooien.
  10. Als u nog steeds problemen ondervindt en u handmatig een algemeen stuurprogramma voor uw printer hebt geselecteerd, probeer dan een ander stuurprogramma of ga naar de website van de fabrikant van de printer en download een geschikt printerstuurprogramma.

Aanbevolen: