Wat is een AI-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een AI-bestand?
Wat is een AI-bestand?
Anonim

Wat te weten

  • Een AI-bestand is een Adobe Illustrator Artwork-bestand.
  • Open er een met Illustrator of gratis met Inkscape.
  • Converteren naar PNG, JPG, SVG, etc. met Zamzar of diezelfde programma's.

Dit artikel legt uit wat AI-bestanden zijn, hoe je er een opent en hoe je er een converteert naar een ander formaat zoals SVG, JPG, PDF, PNG, enz. zodat het compatibel is met andere software.

Wat is een AI-bestand?

Een bestand met de. AI-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Adobe Illustrator Artwork-bestand dat is gemaakt door Adobe's vectorafbeeldingsprogramma Illustrator. Het is een eigen bestandsformaat ontwikkeld en onderhouden door Adobe Systems.

In plaats van informatie over bitmapafbeeldingen te gebruiken, slaan AI-bestanden de afbeelding op als paden waarvan het formaat kan worden gewijzigd zonder kwaliteitsverlies. De vectorafbeelding wordt opgeslagen in PDF- of EPS-indeling, maar de AI-bestandsextensie wordt gebruikt omdat het Adobe Illustrator-programma de primaire software is die bestanden in deze indeling maakt.

Image
Image

AIT-bestanden zijn vergelijkbaar, maar zijn Illustrator-sjabloonbestanden die worden gebruikt voor het maken van meerdere, op dezelfde manier ontworpen AI-bestanden.

Als je AI-bestand geen Adobe Illustrator Artwork-bestand is, kan het in plaats daarvan een Battlefield 2 Artificial Intelligence-bestand zijn. Als dat zo is, heeft het helemaal niets te maken met vectorafbeeldingen, maar is het in plaats daarvan een document met platte tekst dat de eigenschappen bevat voor hoe bepaalde spelelementen werken.

AI is ook de gebruikelijke afkorting voor kunstmatige intelligentie, maar heeft natuurlijk niets specifieks te maken met Adobe Illustrator.

Hoe AI Files te openen

Adobe Illustrator is het primaire programma dat wordt gebruikt om AI-bestanden te maken en te openen. Enkele andere toepassingen die kunnen werken met Adobe Illustrator Artwork-bestanden zijn Adobe's Acrobat-, Photoshop- en After Effects-programma's, CorelDRAW Graphics Suite, Canvas X en Cinema 4D.

Als het bestand geen PDF-inhoud bevat en u gebruikt Photoshop om het te openen, krijgt u mogelijk een bericht met de tekst "Dit is een Adobe Illustrator-bestand dat is opgeslagen zonder PDF-inhoud." Als dit gebeurt, keert u terug naar Adobe Illustrator en maakt u het bestand opnieuw, maar kiest u deze keer de optie PDF-compatibel bestand maken.

Sommige gratis AI-openers zijn Inkscape, Scribus, ideaMK's Ai Viewer en sK1. Een andere is Photopea, een gratis afbeeldingseditor die in uw browser wordt uitgevoerd (downloaden is niet nodig). Zolang het bestand wordt opgeslagen met PDF-compatibiliteit, bevatten sommige anderen Preview (de macOS PDF-viewer) en Adobe Reader.

Battlefield 2 wordt gebruikt om AI-bestanden te openen die bij dat spel horen, maar je kunt het bestand waarschijnlijk niet handmatig openen vanuit het spel. In plaats daarvan bevindt het zich waarschijnlijk ergens speciaal, zodat de software indien nodig naar het AI-bestand kan verwijzen. Dat gezegd hebbende, kunt u het hoogstwaarschijnlijk bewerken met een gratis teksteditor.

Een AI-bestand converteren

De AI-openers van hierboven kunnen een AI-bestand converteren naar een aantal andere vergelijkbare formaten. Gebruik Illustrator's File > Save As menu om het AI-bestand op te slaan naar FXG, PDF, EPS, AIT, SVG of SVGZ, of File > Export als u AI wilt converteren naar DWG, DXF, BMP, EMF, SWF, JPG, PCT, PSD, PNG, TGA, TXT, TIF, of WMF.

Photoshop laat je een AI-bestand openen via File > Open, waarna je het op PSD of een ander bestand kunt opslaan formaat ondersteund door Photoshop.

Als je geen speciale AI-bestandsviewer wilt kopen of downloaden, kun je deze nog steeds converteren met een online tool zoals Zamzar. Met die website kan het bestand worden geconverteerd naar JPG, PDF, PNG, SVG,-g.webp

Meer informatie over het AI-formaat

Sommige programma's kunnen alleen AI-bestanden openen die ouder zijn dan een bepaalde versie. Het gratis Inkscape-programma kan bijvoorbeeld Adobe Illustrator 8.0-bestanden en lager alleen importeren als UniConvertor is geïnstalleerd.

Het AI-formaat heette vroeger PGF, maar is niet gerelateerd aan het Progressive Graphics File-formaat dat de. PGF-bestandsextensie gebruikt.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

De. AI-bestandsextensie is erg kort en bevat twee veelvoorkomende letters. Dit maakt het gemakkelijk om het te verwarren met andere gelijk gespelde bestandsextensies die niets te maken hebben met Adobe Illustrator of Battlefield 2.

AIR is een voorbeeld, evenals het INTUS Audio Archive-formaat dat de IAA-bestandsextensie gebruikt. Geen van deze bestandsindelingen heeft iets te maken met indelingen die de AI-bestandsextensie gebruiken.

Een ander voorbeeld is AIA; deze kan een beetje verwarrend zijn. Deze bestandsextensie kan worden gebruikt voor MIT App Inventor-broncodebestanden die worden gebruikt met MIT App Inventor of het kan een Adobe Illustrator-actiebestand zijn dat wordt gebruikt om stappen in Illustrator te automatiseren.

FAQ

    Hoe maak je een. AI-bestand aan?

    Open Adobe Illustrator en selecteer File > New om een nieuw project te maken. Als je klaar bent met maken, ga je naar bestand File > Save om je project op te slaan als een. AI-bestand.

    Waar worden. AI-bestanden voor gebruikt?

    Vectorbestanden zoals. AI-bestanden worden het vaakst gebruikt in grafisch ontwerp in de context van afbeeldingen en het maken van logo's. Kunstenaars maken afbeeldingen in Illustrator in de vorm van. AI-bestanden en exporteren deze vervolgens naar veelgebruikte bestandstypen zoals-p.webp

Aanbevolen: