Wat is een Android-tablet?

Inhoudsopgave:

Wat is een Android-tablet?
Wat is een Android-tablet?
Anonim

Als je overweegt een nieuwe tablet te kopen, heb je veel keuze, waaronder de Apple iPad, Amazon Fire en honderden Android-tablets. Als het aantal beschikbare apps belangrijk voor je is, overweeg dan een Android-tablet die gebruikmaakt van de Google Play Store. Hier is alles wat u moet weten voordat u in een nieuwe Android-tablet investeert.

De informatie in dit artikel is in grote lijnen van toepassing op Android-tablets van verschillende fabrikanten (Google, Samsung, Lenovo en anderen).

Bottom Line

Er zijn veel dingen waar u rekening mee moet houden voordat u een tablet koopt, waaronder de processor, het schermformaat, de camera en de hoeveelheid RAM die erop zit. Hoewel geavanceerde Android-apparaten zoals de Samsung Galaxy Tab S6 enkele honderden dollars kunnen kosten, zijn er budgettablets onder de $ 100. Toch zijn de feitelijke specificaties belangrijker dan het prijskaartje, dus u moet weten waar u op moet letten.

Niet alle tablets hebben de nieuwste Android

Het mobiele Android-besturingssysteem is grotendeels open-source, wat betekent dat iedereen het kan downloaden en er een apparaat omheen kan ontwerpen. Dat is de reden waarom er veel apparaten zijn met Android of varianten daarvan, en waarom veel telefoonfabrikanten (met uitzondering van Apple) Android-apparaten maken.

De reeks Android-fabrikanten betekent dat er geen standaardisatie is in de Android-wereld. Het is dus gebruikelijk om nieuwe tablets te vinden met een Android-versie die een of twee versies oud is.

In 2020 is Android 10 de nieuwste versie. Een apparaat met een oudere versie werkt prima, maar heeft geen toegang tot de nieuwste apps en functies.

Image
Image

Niet alle tablets maken verbinding met Google Play

Omdat iedereen een Android-tablet kan maken, gebruiken sommige fabrikanten het mobiele besturingssysteem om een ander platform te bouwen. Dit betekent dat ze kiezen of ze de Google Play Store willen opnemen, de officiële app store voor het Android-besturingssysteem.

Amazon's populaire Fire-apparaten, waaronder Fire-tablets, zijn gebaseerd op Android, maar hebben geen toegang tot de Google Play Store. In plaats daarvan gebruiken deze apparaten de Amazon Appstore. Het is mogelijk om de Google Play Store op een Kindle Fire te installeren, maar dat vereist geavanceerde technische kennis.

Zorg ervoor dat de tablet die je koopt toegang heeft tot de gewenste apps.

Sommige tablets hebben een data-abonnement nodig

Android-tablets kunnen worden verkocht als alleen wifi of met draadloze gegevenstoegang. Deze tablets worden vaak met korting verkocht in ruil voor een contract met een mobiele serviceprovider, net als telefoons.

Lees de kleine lettertjes wanneer u de prijs controleert om te zien of u zich verbindt tot twee jaar betalingen bovenop de prijs van het apparaat. Controleer ook hoeveel gegevens in het abonnement zijn opgenomen. Tablets kunnen meer bandbreedte gebruiken dan telefoons, dus je hebt een abonnement nodig dat uitbreidt als je meer data nodig hebt.

Bottom Line

Voordat u een nieuwe Android-tablet koopt, moet u weten of er binnenkort een nieuwere versie beschikbaar is. Als je de nieuwe functies van het volgende model leuk vindt of nodig hebt, wacht dan op die, want deze is mogelijk beschikbaar voor ongeveer dezelfde prijs. Als je die functies niet nodig hebt en tevreden bent met het huidige model, wacht dan tot de prijs da alt na de nieuwe release.

Pas op voor de aangepaste Android

Net zoals apparaatmakers vrij zijn om de Android-gebruikersinterface op telefoons aan te passen, kunnen ze deze ook op tablets aanpassen. Fabrikanten zeggen dat dit hun producten onderscheidt, maar er zijn nadelen.

Op apparaten met een aangepaste gebruikersinterface, zoals de HTC Sense UI of Samsung One UI, moeten apps mogelijk worden herschreven om correct te werken, wat betekent dat je langer moet wachten op OS-updates.

Als iemand je laat zien hoe je iets op Android moet doen, werkt het ook niet altijd op dezelfde manier voor een aangepaste versie.

Android-accessoires, functies en mogelijkheden

De fabrikant van uw tablet speelt een rol in de soorten accessoires en functies die het ondersteunt. Zo is Samsung een van de grootste fabrikanten van Android-toestellen. Wanneer iemand een pleidooi houdt voor Android-apparaten, denken ze meestal eerst aan Samsung. Samsung heeft ook een sterk ecosysteem rond zijn producten, met exclusieve apps, integratie met slimme apparaten en draagbare technologie zoals Samsung smartwatches. Een kleinere fabrikant zal waarschijnlijk niet zoveel ondersteuning kunnen bieden.

Denk ook aan de andere apparaten die je bezit. Misschien wil je je smart-tv bedienen vanaf je tablet, maar integreert de Samsung-tablet waar je naar kijkt niet goed met je LG-tv. Zoek naar een tablet die compatibel is met uw andere apparaten.

Als je apps buiten de Google Play Store wilt installeren, zorg er dan voor dat je je Android-tablet kunt rooten. Rooten, ook wel jailbreaken genoemd, geeft toegang tot alle instellingen op het apparaat. Hoewel dit op de meeste apparaten gemakkelijk te doen is, maken sommige fabrikanten het onmogelijk.

Aanbevolen: