Pictogramgroottes wijzigen in Windows 10

Inhoudsopgave:

Pictogramgroottes wijzigen in Windows 10
Pictogramgroottes wijzigen in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • De grootte van bureaubladpictogrammen wijzigen: Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad-> ga naar View -> kies een pictogramgrootte.
  • Bestandspictogramgrootte wijzigen: Ga naar Start -> File Explorer -> View -> Lay-out. Selecteer een pictogramgrootte.

Dit artikel legt uit hoe u de grootte van pictogrammen op het bureaublad en de Verkenner in Windows 10 kunt wijzigen.

De grootte van bureaubladpictogrammen wijzigen in Windows 10

Uw bureaublad maakt deel uit van Windows 10 dat snelkoppelingen naar de Prullenbak en uw favoriete apps bevat. Deze snelkoppelingen worden weergegeven door pictogrammen die groter of kleiner kunnen worden gemaakt om aan uw smaak te voldoen.

  1. Klik op het bureaublad van Windows 10 ergens met de rechtermuisknop om een menu te openen. Selecteer Bekijken.

    Image
    Image
  2. Selecteer Grote pictogrammen, Medium pictogrammen of Kleine pictogrammen om de grootte van de pictogrammen op uw bureaublad.

    Image
    Image

    De huidige instelling voor de pictogramgrootte van Windows 10 heeft een zwarte stip ernaast in het menu.

  3. Na het selecteren van een pictogramgrootte, worden de pictogrammen op het bureaublad automatisch groter. U kunt dit proces zo vaak herhalen als u wilt om uw pictogrammen er zo uit te laten zien als u wilt.

De grootte van Windows 10 bestandspictogrammen wijzigen

Wanneer u door de mappen van uw Windows 10-apparaat bladert in de Verkenner of wanneer u een bestand zoekt om te uploaden naar een app of website zoals Twitter, Instagram of Twitch, kan het handig zijn om de grootte van de bestandspictogrammen aan te passen om het gemakkelijker te maken om het bestand te vinden dat u nodig hebt.

  1. Open Verkenner vanuit het Windows 10 Start Menu.

    Afhankelijk van de instellingen van uw Startmenu, kan de link naar Verkenner verschijnen als een klein pictogram dat op een map lijkt. U kunt ook " File Explorer" typen in het Windows-zoekvak om File Explorer te openen.

  2. Selecteer het View tabblad in het Verkenner-venster.

    Image
    Image
  3. Wijs in de sectie Layout naar Extra grote pictogrammen, Grote pictogrammen,Middelgrote pictogrammen, Kleine pictogrammen, List, Details, Tiles en Content Terwijl u dat doet, geven alle pictogrammen een voorbeeld van de geselecteerde grootte, zodat u kunt zien hoe elke optie wordt weergegeven.

    Image
    Image
  4. Selecteer de pictogramgrootte die u wilt toepassen.

Uw voorkeuren voor pictogramgrootte zijn mapspecifiek in de bestandsverkenner. Als u bijvoorbeeld de optie Extra grote pictogrammen voor elke map wilt inschakelen, moet u elke map handmatig wijzigen.

Aanbevolen: