Een Google Hangout opzetten via uw webbrowser

Inhoudsopgave:

Een Google Hangout opzetten via uw webbrowser
Een Google Hangout opzetten via uw webbrowser
Anonim

Google Hangouts is een van de populairste manieren voor teams om elkaar online te ontmoeten en te spreken. Net als de meeste Google-suites is Hangouts een webtoepassing, wat betekent dat er geen programma is om te downloaden of lokaal uit te voeren; alles gebeurt via uw browser en Chrome werkt uiteraard het beste. Je kunt de app echter ook downloaden vanuit je app store en net zo gemakkelijk een Google Hangout aanmaken. Op mobiel is de interface bijna identiek aan de desktopversie, behalve het groene plusteken om een nieuw gesprek toe te voegen, rechtsonder in het scherm.

Hier leest u hoe u de app kunt downloaden en instellen:

  1. Selecteer in Chrome de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  2. Beweeg de muis over Meer tools en selecteer vervolgens Extensions.

    Image
    Image
  3. Selecteer de drie horizontale lijnen in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer vervolgens Open Chrome Web Store naar beneden.

    Image
    Image
  4. Zoek naar Google Hangouts in de Chrome Store. Het eerste resultaat zal waarschijnlijk de juiste zijn.

    Image
    Image
  5. Selecteer de app en vervolgens Toevoegen aan Chrome.

    Image
    Image
  6. Chrome zal je opnieuw vragen om te bevestigen dat je Hangouts aan je browser wilt toevoegen; selecteer Extensie toevoegen.

    Image
    Image
  7. Selecteer uw nieuwe Google Hangouts-pictogram in Chrome om het te starten en selecteer vervolgens Aanmelden.

    Image
    Image
  8. Voer de inloggegevens voor uw Google-account in.

    Image
    Image

    Dit is een eenmalig proces. Hierna onthoudt de Hangouts-extensie uw account en logt u automatisch in.

  9. Zodra u zich met succes heeft aangemeld bij uw account, krijgt u met de extensie toegang tot uw bedieningselementen. Daar vindt u uw eerdere sms-gesprekken, indien van toepassing, en u kunt een nieuw gesprek beginnen of een nieuw gesprek starten. Om een nieuwe Hangout te starten, selecteer Nieuw gesprek Tik op mobiel op de groene Plus (+)

    Onder het nieuwe gesprekstabblad vind je een lijst met mensen die je aan Hangouts hebt toegevoegd. Je kunt ook beginnen met het typen van de naam, het e-mailadres of het telefoonnummer van de persoon met wie je een gesprek wilt beginnen.

    Image
    Image
  10. Als je een groepsgesprek wilt starten, selecteer je Nieuwe groep en voeg je de namen, e-mailadressen of telefoonnummers toe van de mensen die je aan je groep wilt toevoegen. Geef je groep daarna een naam en selecteer het vinkje om de hangout te starten. Je nieuwe groep wordt gestart en je kunt chatten met alle vrienden die je voor de chat hebt uitgenodigd.

    Image
    Image
  11. Om over te schakelen naar een videogesprek:

    Selecteer op je computer het videocamerapictogram boven aan het Hangouts-venster.

    Image
    Image

    Op mobiel tik je op Nieuw videogesprek en tik je vervolgens op de namen van mensen die je wilt toevoegen. U kunt hun contactgegevens ook handmatig invoeren. Als je klaar bent, tik je op de groene camera om het gesprek te beginnen.

Google Hangouts bewaart je gesprekken en groepen, zodat je kunt blijven terugkomen en iets aan je chat kunt toevoegen. Je kunt je videogesprekken ook altijd weer opnieuw starten.

Op mobiel

De interface is bijna identiek aan die in Chrome, behalve het groene plusteken om een nieuw gesprek toe te voegen, rechtsonder in het scherm.

Aanbevolen: