Hoe u apps naar een SD-kaart voor uw Android-apparaten kunt verplaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe u apps naar een SD-kaart voor uw Android-apparaten kunt verplaatsen
Hoe u apps naar een SD-kaart voor uw Android-apparaten kunt verplaatsen
Anonim

Wat te weten

  • Als je dat nog niet hebt gedaan, plaats dan een microSD-kaart in de kaartsleuf van je telefoon.
  • Ga naar Instellingen > Apps & meldingen > App-info > selecteer app.
  • Tik op Opslag > Wijzigen. Selecteer je SD-kaart. Je geselecteerde app wordt naar de SD-kaart verplaatst.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Android-apps naar een SD-kaart verplaatst. De onderstaande informatie moet van toepassing zijn, ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt (Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.).

Apps verplaatsen naar een SD-kaart op Android

De meeste moderne Android-telefoons en -tablets ondersteunen microSD-kaarten. Als je een oudere Android-tablet of mobiel hebt, heb je mogelijk een miniSD-kaart nodig.

  1. Open de microSD-kaartsleuf op uw telefoon of tablet. De microSD-kaartsleuf bevindt zich meestal aan de zijkant van een Android-apparaat. Het kan verborgen zijn onder een plastic flap, of er kan een klein gaatje zijn waar je een speld of naald in moet steken.

    Image
    Image
  2. Als er een kleine lade naar buiten springt, plaatst u uw microSD-kaart erin en plaatst u de lade opnieuw in uw Android-apparaat. Als uw apparaat slechts een kleine sleuf heeft, plaatst u de schijf er rechtstreeks in.

    Image
    Image

    Met het scherm naar u toe gericht, zorg ervoor dat de kant van de microSD-kaart met het label of de sticker erop naar boven wijst wanneer u deze plaatst.

  3. Controleer voordat u begint of de microSD-kaart correct is geformatteerd. Als uw Android-apparaat u een melding geeft nadat u de SD-kaart hebt geplaatst, tikt u op Instellen en kiest u Gebruiken als interne opslag als formaatstijl.

    Als je geen melding hebt gekregen of deze per ongeluk hebt afgewezen, formatteer dan de SD-kaart handmatig.

  4. Veeg vanaf de bovenkant van het scherm omlaag en tik op het tandwiel Instellingen.
  5. Tik op Apps en meldingen > App-info.

    Op Android 7 en eerder tikt u op Apps.

  6. Tik op de Android-app die u naar de SD-kaart wilt verplaatsen.
  7. Tik op Opslag.

    Image
    Image
  8. Tik op Wijzigen.

    Als je Change niet ziet op dit scherm, kan de app niet worden overgezet naar een SD-kaart.

  9. Tik op je SD-kaart in de lijst met opslaglocaties. Je geselecteerde app wordt naar de SD-kaart verplaatst.

    Image
    Image

Wat is een SD-kaart?

SD-kaarten zijn kleine plastic kaarten voor het opslaan van gegevens. Er zijn drie formaten SD-kaarten.

  • SD-kaart: Het originele SD-kaartformaat, met een afmeting van 24x32 mm. Dit wordt vaak gebruikt in desktopcomputers en laptops.
  • MiniSD-kaart: De miniSD-kaart is kleiner dan de gewone SD-kaart en meet 21x30 mm. Dit formaat is gebruikelijk in oudere smartphone- en tabletmodellen, maar werd uiteindelijk vervangen door de kleinere microSD-kaart.
  • MicroSD-kaart: Het type SD-kaart dat gewoonlijk wordt gebruikt in moderne smartphones, tablets, digitale camera's en videogameconsoles zoals de Nintendo Switch. MicroSD-kaarten zijn 15x11 mm groot.

Alle SD-kaarten zijn verkrijgbaar in verschillende opslagformaten en hun prijzen variëren afhankelijk van de grootte, het merk en de winkel die ze verkoopt.

De meeste miniSD- en microSD-kaarten worden verkocht met een adapter waarmee ze kunnen worden gebruikt op apparaten die standaard SD-kaartformaten vereisen.

Waarom Android-apps naar een SD-kaart verplaatsen?

Als u Android-apps verplaatst, kunt u ruimte op uw apparaat vrijmaken voor andere apps, bestanden en foto's. Omdat de meeste app-gegevens echter in de cloud worden opgeslagen, is een eenvoudigere manier om dit te doen, de app te verwijderen en deze later opnieuw te downloaden als je hem nodig hebt.

Als je genoeg ruimte op je Android-tablet of smartphone hebt en geen geheugenproblemen hebt, is er echt geen reden om een SD-kaart te gebruiken.

Kan ik alle Android-apps naar een SD-kaart verplaatsen?

Hoewel de meeste Android-apps kunnen worden overgebracht naar een SD-kaart, kunnen sommige dat niet. Deze beperking wordt meestal door hun ontwikkelaars op de apps geplaatst omdat ze rechtstreeks toegang moeten hebben tot de hardware van uw Android-apparaat.

Dergelijke apps kunnen ook nodig zijn om uw smartphone of tablet goed te laten functioneren, en als u ze op een SD-kaart plaatst, zou uw apparaat kapot gaan wanneer de kaart werd verwijderd. Als een Android-app niet kan worden overgezet naar een SD-kaart, wordt de optie om deze te verplaatsen niet weergegeven, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het overzetten van de verkeerde apps.

Waar worden SD-kaarten nog meer voor gebruikt?

U kunt niet alleen worden gebruikt om Android-app-installaties op te slaan, maar u kunt ook foto's, video's en andere bestanden naar een SD-kaart verplaatsen. Door bestanden op een SD-kaart te plaatsen, maakt u ruimte vrij en kunt u bestanden naar een ander apparaat overbrengen.

Aanbevolen: