Hoe u apps kunt verplaatsen, navigeren en uw iPad kunt ordenen

Inhoudsopgave:

Hoe u apps kunt verplaatsen, navigeren en uw iPad kunt ordenen
Hoe u apps kunt verplaatsen, navigeren en uw iPad kunt ordenen
Anonim

Nadat je de basisprincipes van de iPad hebt geleerd, is de iPad een verbazingwekkend eenvoudig hulpmiddel om te gebruiken. Als je heel veel apps downloadt, is het zoeken naar een app een oefening in vegen en loensen op de vele iPad-schermen. Leer hoe u op de iPad navigeert en de app-indeling personaliseert om als een professional over de iPad te bewegen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPads met iOS 12 en iOS 11. Eerdere versies hebben vergelijkbare methoden om de iPad te ordenen.

Bottom Line

De iPad wordt geleverd met een selectie van handige apps op één startscherm, maar nadat je nieuwe apps uit de App Store hebt gedownload, zul je verschillende iPad-schermen (pagina's genaamd) vinden die gevuld zijn met pictogrammen. Om van de ene pagina met apps naar de volgende te gaan, veegt u met een vinger van rechts naar links over het iPad-scherm om een pagina vooruit te gaan en van links naar rechts om een pagina terug te gaan. Dit is vergelijkbaar met het lezen van een e-book.

Herschik apps op de iPad

Verplaats apps op het scherm of breng apps over van het ene scherm naar het andere om apps gemakkelijker te vinden. Om dit te doen, drukt u op een app op het startscherm en tilt u uw vinger pas op als de apps op het scherm trillen. Til vervolgens uw vinger op. Wanneer de apps trillen, bevinden ze zich in de bewerkingsmodus, wat betekent dat u ze kunt verplaatsen.

Image
Image

Verplaats apps op een scherm

Als je een app naar een andere positie op het scherm wilt verplaatsen, tik je op de trillende app die je wilt verplaatsen en sleep je de app over het scherm zonder je vinger van het scherm te halen. Om de app op een nieuwe locatie te plaatsen, pauzeer je tussen twee apps en til je je vinger op om het pictogram op die plek neer te zetten.

Verplaats apps naar verschillende schermen

Tik op een trillende app en beweeg je vinger en de app naar de rechterrand van het iPad-scherm. De iPad geeft de volgende pagina weer samen met de app. Als er geen andere pagina is of als een pagina vol is, maakt de iPad een andere pagina aan. Sleep de app op het nieuwe scherm naar een andere positie en zet deze neer door uw vinger op te tillen. Als er meerdere schermen met apps op de iPad staan, sleept u de app naar de linkerrand van het scherm om naar een vorige pagina met apps of naar het startscherm te gaan.

Wanneer u klaar bent met het verplaatsen van apps, klikt u op de Home-knop op iPads met een Home-knop of tikt u op Gereed bovenaan de scherm op iPads zonder een Home-knop om het schudden te stoppen en de iPad terug te brengen naar de normale modus.

Terwijl de apps trillen, tik je op X in de linkerbovenhoek van een app om deze te verwijderen. Apps die deel uitmaken van iOS kunnen niet worden verwijderd en geven geen X weer.

Pagina's toevoegen aan de iPad doet meer dan ruimte creëren voor apps. Gebruik pagina's om apps op verschillende manieren te ordenen. Zet bijvoorbeeld game-apps op de ene pagina en productiviteits-apps op een andere. Gebruik pagina's om apps in alfabetische volgorde, gebruiksfrequentie of kleur te rangschikken.

Organiseren met mappen

Je hoeft niet te vertrouwen op pagina's met app-pictogrammen om een iPad te organiseren. Maak in plaats daarvan mappen voor verschillende gerelateerde app-pictogrammen zonder veel ruimte in beslag te nemen.

Maak een map op de iPad op vrijwel dezelfde manier als u een app-pictogram verplaatst. Tik en houd vast totdat de pictogrammen trillen, wat de bewerkingsmodus aangeeft. In plaats van een app-pictogram tussen twee apps te slepen, sleept u het naar een ander app-pictogram en zet u het neer om een map te maken met beide apps. De iPad geeft de map een intelligente naam, maar als je de naam niet leuk vindt, tik je op de naam die de iPad eraan heeft gegeven en hernoem je hem zoals je wilt.

Image
Image

Mappen kunnen meerdere pagina's bevatten. Wanneer de eerste pagina is gevuld met apps, wordt er een andere gemaakt. Verplaats apps heen en weer in een map, net als op het startscherm van de iPad.

Dock een app

Het dock is de rij met pictogrammen onder aan het scherm. Het dock is zichtbaar op elke pagina met apps op een iPad, dus de meeste mensen plaatsen de meest gebruikte apps voor het gemak op het dock. U kunt zelfs mappen op het dock plaatsen. Tik en sleep het gewenste app-pictogram naar het dock en zet het neer. De andere apps op het dock bewegen om er ruimte voor te maken. In dit geval hoeft u de app niet eerst in de bewerkingsmodus te zetten.

Image
Image

Herstel het startscherm naar de originele lay-out

Stel de iPad terug in de oorspronkelijke lay-out om de mappen te verwijderen en de iOS-systeemapps op het startscherm weer te geven. Gedownloade apps worden alfabetisch weergegeven op zoveel pagina's als nodig is om ze te kunnen gebruiken. Tik op Instellingen > Algemeen > Reset om de iPad terug te zetten naar de oorspronkelijke lay-out.

Als je een app niet op de iPad kunt vinden, vraag dan Siri om deze te zoeken en te openen. Op iPads met een Home-knop, houd je de knop ingedrukt en zeg je Open [app-naam] Als de iPad geen Home-knop heeft, activeer Luister naar "Hey Siri" in Instellingen > Siri & ZoekenZeg dan Hé Siri, open [app-naam]

Aanbevolen: