Wat is YouTube Kids?

Inhoudsopgave:

Wat is YouTube Kids?
Wat is YouTube Kids?
Anonim

YouTube Kids is een versie van YouTube die ongepaste inhoud filtert en een kijkervaring biedt die is afgestemd op kinderen, van kleuters tot tieners. Het is beschikbaar als app voor zowel Android als iOS, en het is ook beschikbaar via de officiële YouTube Kids-website.

Hoe werkt YouTube Kids?

YouTube Kids is een op zichzelf staande app en website die een interface biedt voor kinderen om een speciaal samengestelde selectie van leeftijdsgeschikte YouTube-video's te bekijken. Het idee is dat gewelddadige en expliciete inhoud wordt verwijderd, terwijl educatieve en creatieve inhoud wordt benadrukt, zodat YouTube Kids een veiligere ervaring is dan de reguliere YouTube-site en -app.

De manier waarop YouTube Kids werkt, is dat je een account voor je kind moet instellen, en hun account is dan gekoppeld aan je Google-account. Hiermee kun je bepalen tot welk type inhoud ze toegang hebben, een tijdslimiet stellen aan hun dagelijkse app-gebruik en meer.

Hoewel YouTube Kids niet perfect is, biedt het ouders veel manieren om hun kinderen te beschermen tegen toegang tot ongepaste inhoud.

YouTube Kids wordt door advertenties ondersteund, wat betekent dat je kind advertenties in de app te zien krijgt. Je kunt de advertenties verwijderen door je te abonneren op YouTube Premium, maar je kind kan nog steeds commerciële inhoud te zien krijgen, zoals unboxing-video's en video's van speelgoedfabrikanten, tenzij je die video's specifiek blokkeert.

YouTube Kids instellen

  1. Download en start de YouTube Kids-app op je iOS- of Android-apparaat.

    Download voor:

  2. Tik op Ik ben een ouder.

    Image
    Image
  3. Tik op de pijl naar rechts.

    Image
    Image
  4. Voer het geboortejaar in en tik op CONFIRM.
  5. Bekijk de introductievideo en tik op de pijl naar rechts.

    Image
    Image
  6. Kies het account waarmee u zich wilt aanmelden en tik op SIGN IN.
  7. Lees het formulier voor ouderlijke toestemming en het privacybeleid, voer vervolgens uw wachtwoord in en tik op CONFIRM.

    Image
    Image
  8. Voer de gegevens van uw kind in en tik vervolgens op de pijl naar rechts.

    Image
    Image
  9. Kies het type inhoud dat u goedkeurt en tik vervolgens op de pijl naar rechts.

    Image
    Image
  10. Als u akkoord gaat met de geselecteerde inhoud, tikt u op SELECT.

    Image
    Image
  11. Tik op + om nog een profiel toe te voegen, of tik op de pijl naar rechts om door te gaan.

    Image
    Image
  12. Bekijk de rondleiding door de ouderfuncties en tik vervolgens op KLAAR als je klaar bent.

    Image
    Image

Wat voor soort inhoud is toegestaan op YouTube Kids?

YouTube Kids is ontworpen om kindvriendelijke inhoud voor verschillende leeftijdsniveaus te presenteren. Om de YouTube Kids-bibliotheek te maken, gebruikt YouTube zijn enorme bibliotheek met video's en filtert deze om content te vinden die geschikt is voor de leeftijd van tieners, jongere kinderen en kleuters. Dit wordt voornamelijk bereikt door geautomatiseerde filters, maar video's kunnen ook handmatig worden toegevoegd of verwijderd door YouTube-medewerkers.

Als je benieuwd bent naar wat YouTube als gezinsvriendelijke inhoud beschouwt, kun je de gezinsvriendelijke inhoudsgids bekijken die ze aan hun makers van inhoud verstrekken. Deze handleiding is niet direct van toepassing op jou als ouder, maar het zal je helpen te begrijpen wat voor soort inhoud je kinderen op YouTube Kids zullen vinden.

Dit zijn de drie basisinhoudscategorieën die in de app te vinden zijn:

  • Preschool: Deze modus is bedoeld voor zeer jonge kinderen die nog niet naar school gaan. Video's die in deze modus worden gevonden, zijn voornamelijk gericht op leren, spelen en creativiteit.
  • Younger: deze modus is bedoeld voor kinderen tussen de 5 en 7 jaar. Het voegt inhoud toe zoals muziek, tekenfilms en knutselen om de creatieve kant van uw kind te stimuleren.
  • Ouder: deze modus is voor jonge tieners tussen de 8 en 12 jaar. Je vindt content zoals laten we gamevideo's spelen en andere content die aantrekkelijk is voor deze leeftijdsgroep.

Is YouTube Kids echt veilig?

YouTube Kids vertrouwt op ingewikkelde algoritmen om te beslissen wat in aanmerking komt voor de app. Hoewel sommige inhoud handmatig wordt toegevoegd en samengesteld, is er altijd een kans dat er iets tussen de oren glipt. Dit was een groter probleem in de begindagen van YouTube Kids, toen enkele gewetenloze makers het algoritme bedachten en de app vulden met rare en ongepaste video's, maar het is een stuk beter geworden.

YouTube Kids is geen babysitter en is niet bedoeld voor gebruik zonder toezicht, dus YouTube legt wel enige verantwoordelijkheid bij ouders om toezicht te houden op het gebruik van de service door hun kinderen. Je hebt een aantal redelijk robuuste opties om het type beschikbare inhoud te kiezen, en je kunt ook alles markeren dat ongepast is voor onmiddellijke handmatige beoordeling.

Hoe je meer controle krijgt over YouTube Kids

De standaard YouTube Kids-instellingen zijn voor sommige ouders voldoende, maar misschien wil je meer controle over de kijkopties van je kind. Als je dat soort controle wilt, biedt de YouTube Kids-app het.

  1. Start de YouTube Kids-app en tik op het profile-pictogram van je kind in de linkerbovenhoek.

    Image
    Image
  2. Tik op Een kind toevoegen in Instellingen voor ouders.

    Image
    Image

    Je voegt niet echt een kind toe, dit opent alleen het ouderlijk toezicht.

  3. Beantwoord de wiskundevraag en tik op Verzenden, of maak je eigen toegangscode voor toekomstig gebruik.

    Image
    Image
  4. Tik Timer om een timer in de app in te stellen en de schermtijd van uw kind te beperken, of tik op Instellingen voor meer geavanceerde bedieningselementen.

    Image
    Image

Wat kunnen ouders regelen in YouTube Kids?

In het gedeelte voor ouderlijk toezicht van YouTube Kids kun je het type inhoud instellen dat je kind mag openen, specifieke kanalen en video's goedkeuren en ook de videozoekfunctie uitschakelen.

Image
Image

Als je volledige controle wilt hebben over wat je kind bekijkt op YouTube Kids, moet je elke video handmatig goedkeuren of specifieke kanalen goedkeuren die je vertrouwt.

Wees voorzichtig wanneer je een heel kanaal goedkeurt, aangezien kanalen op elk moment nieuwe video's kunnen toevoegen. Misschien wilt u dergelijke goedkeuringen beperken tot inhoud die u vertrouwt, zoals Disney Junior en PBS Kids.

Als je video's en kanalen handmatig goedkeurt, wordt ook de videozoekfunctie uitgeschakeld. Als je je liever houdt aan de aanbevelingen van YouTube die geschikt zijn voor de leeftijd, maar je wilt niet dat je kinderen de zoekfunctie gebruiken, kun je deze ook handmatig uitschakelen. Dit helpt voorkomen dat uw kinderen per ongeluk ongepaste inhoud tegenkomen als gevolg van een onschuldige typfout.

Kanalen goedkeuren op YouTube Kids

Als je bang bent dat ongepaste inhoud door de kieren glipt, kun je ervoor kiezen kanalen op YouTube Kids handmatig goed te keuren. Als ouder kun je met deze functie nauwkeurig bepalen welke kanalen je kinderen kunnen bekijken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw kind te beperken tot het kijken naar officiële Disney-content.

Hier leest u hoe u handmatig kanalen op YouTube Kids kunt goedkeuren:

  1. Open de YouTube Kids-app en tik op de lock in de rechterbenedenhoek.

    Image
    Image
  2. Beantwoord de wiskundevraag of voer uw toegangscode in en tik op Verzenden.

    Image
    Image
  3. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  4. Scroll naar Instellingen voor inhoud en klik op INSTELLINGEN BEWERKEN.

    Image
    Image
  5. Tik op Keur zelf inhoud goed.

    Image
    Image
  6. Klik op SELECT.

    Image
    Image
  7. Scroll door de lijst met collecties en individuele kanalen en klik op het + icoon om een kanaal of collectie goed te keuren.

    Image
    Image
  8. Lees de disclaimer en klik op GOT IT.

    Image
    Image
  9. Tik op de pictogrammen in het middelste bovenste gedeelte om een lijst met shows, muziekinhoud, leerinhoud en op ontdekkingen gebaseerde inhoud te bekijken. Wanneer u klaar bent met het goedkeuren van nieuwe kanalen, klikt u op DONE.

    Image
    Image
  10. Je kind heeft nu alleen toegang tot de shows, kanalen en collecties die je hebt goedgekeurd. Herhaal deze stappen op elk gewenst moment in de toekomst om inhoud die u leuk vindt toe te voegen of te verwijderen.

Is het de moeite waard om YouTube Kids te installeren?

Het komt erop neer dat YouTube Kids alleen zo veilig is als jij het zelf maakt. Als je de kijkopties zorgvuldig afstemt op inhoud waar je kind naar kijkt, en regelmatig het kijkgedrag van je kind in de gaten houdt, biedt YouTube Kids een geweldig alternatief voor YouTube voor tieners en jongere kinderen.

Aanbevolen: