Hoe nieuwe technologie VR-reisziekte kan voorkomen

Inhoudsopgave:

Hoe nieuwe technologie VR-reisziekte kan voorkomen
Hoe nieuwe technologie VR-reisziekte kan voorkomen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Virtual reality kan ervoor zorgen dat minder mensen zich bewegingsziek voelen als nieuwe technologieën slagen.
  • VR-bewegingsziekte treedt op wanneer je hersenen tegenstrijdige signalen ontvangen over beweging in de omgeving om je heen.
  • Een leider bij Oculus zei naar verluidt dat het bedrijf misschien een manier had gevonden om reisziekte te voorkomen.
Image
Image

Virtuele realiteit kan leuk zijn, maar sommige mensen worden er ook ziek van, dus onderzoekers werken eraan om de ervaring comfortabeler te maken.

John Carmack, een leider bij headsetmaker Oculus, heeft naar verluidt onlangs gezegd dat het bedrijf mogelijk een oplossing heeft gevonden om bewegingsziekte te voorkomen. Hij suggereerde dat betere berekeningen over de diepte van objecten in VR de sleutel zouden kunnen zijn.

Het is een van de steeds groter wordende methoden die ontwikkelaars onderzoeken om VR comfortabeler te maken.

"Sommige mensen kunnen fysieke bijwerkingen ervaren, waaronder hoofdpijn, misselijkheid, bewegingsziekte en vermoeide ogen", zegt Scott Stachiw, hoofd immersive learning bij Roundtable Learning, een bedrijf dat VR-trainingstools voor werknemers maakt, in een e-mail interview.

"Bij het gebruik van VR ervaart de gebruiker een verbroken verbinding in de hersenen die bewegingsziekte veroorzaakt. Ze kunnen ook hoofdpijn of vermoeide ogen krijgen vanwege de grafische weergave of de VR-headset zelf."

Waarom je ziek wordt

VR-bewegingsziekte treedt op wanneer je hersenen tegenstrijdige signalen ontvangen over beweging in de omgeving om je heen, zei Drexel University-professor Emil Polyak, die gespecialiseerd is in VR.

"Het vestibulum in het oor stuurt verschillende signalen naar de hersenen over wat het lichaam werkelijk ervaart", zei hij in een e-mailinterview.

"Als het verwerkte signaal in strijd is met de beelden die als beweging worden waargenomen, interpreteren de hersenen het als een neurotoxine. Met andere woorden: 'Je hebt een paar giftige bessen gegeten die je dwars zitten. overgeven voordat het erger wordt!' Deze reactie was duizenden jaren geleden natuurlijk heel belangrijk."

Image
Image

Schermen met een hogere resolutie en video met een hogere framesnelheid kunnen bewegingsziekte verminderen en verbeteren met elke generatie headsets, zei Matt Wren, de chief technology officer van BUNDLAR, een bedrijf voor augmented reality-oplossingen, in een e-mailinterview.

Software-tweaks kunnen ook helpen. "Een voorbeeld is het kunstmatig veroorzaken van tunnelvisie wanneer de gebruiker snel beweegt (het gezichtspunt blijft scherp, maar het perifere zicht vervaagt) van de ene locatie in een virtuele omgeving naar de andere," voegde hij eraan toe.

AMD heeft onlangs een patent ingediend voor technologie die tot doel heeft bewegingsziekte in VR te voorkomen met behulp van een leveringsmethode met lage latentie.

De applicatie van het bedrijf vermeldt dat de realistische ervaring van VR wordt vergemakkelijkt door een hoge visuele kwaliteit en lage latentie. Latency verwijst naar de tijdvertraging voor de gegevens om over te steken van VR-subsystemen en VR-apparaten.

De headset verzamelt gegevens over de bewegingen van de gebruiker tijdens het gebruik en stuurt deze naar een server om de latentie te verminderen, volgens een recent blogbericht van een advocatenkantoor dat de patentaanvraag aan het licht heeft gebracht.

Ontwerp telt

De manier waarop de VR-activiteit is ontworpen, kan een verschil maken in het bestrijden van VR-ziekte, zei Stachiw. "De activiteit moet bijvoorbeeld met een hogere framesnelheid worden gefilmd en de noodzaak om snel rond te kijken beperken", voegde hij eraan toe.

"Over het algemeen geldt: hoe hoger de frames per seconde (fps), hoe minder bewegingsziekte, maar je wilt niets onder de 72 fps, hoewel sommige gebruikers het prima vinden met 60 fps."

We raken er in de loop van de tijd geleidelijk aan gewend naarmate het lichaam zijn evenwicht vindt in de nieuwe omgeving, en dus moet dezelfde voorzichtigheid en tijd worden besteed aan VR-ervaringen.

Betere VR-software zou ook kunnen helpen. "Scènes met veel aliassen (veel gekartelde randen) kunnen hoofdpijn veroorzaken, vooral als het tekst beïnvloedt," merkte Stachiw op.

"Een algemeen gebruik is goede anti-aliasing. Verder is het aan te raden ervoor te zorgen dat ervaringen de gebruiker niet tegen hun wil in beweging brengen; als ze bewegen, doe het dan langzaam en in een rechte lijn."

Sophie Thompson, de chief operating officer van VirtualSpeech, een VR-trainingsbedrijf voor soft skills, zei in een e-mailinterview dat je de hoop niet moet opgeven als je een beetje bewegingsziek wordt wanneer je voor het eerst een headset probeert.

Haar bedrijf plant in-app-training in eerste instantie niet langer dan 12 minuten, deels om ervoor te zorgen dat mensen meer bekendheid krijgen met VR-content.

"Veel VR is nieuw voor onze hersenen, en dus moeten we onszelf de tijd geven om ons eraan aan te passen," zei Thompson.

"Net als bij andere bewegingsziektes, zoals zeeziek zijn, wennen we er geleidelijk aan aan naarmate het lichaam zijn evenwicht vindt in de nieuwe omgeving, en daarom moet dezelfde voorzichtigheid en tijd worden besteed aan VR-ervaringen."

Aanbevolen: