Hoe u automatisch extensies kiest op Android

Inhoudsopgave:

Hoe u automatisch extensies kiest op Android
Hoe u automatisch extensies kiest op Android
Anonim

Wat te weten

  • Voor oproepen waarbij u meteen het toestelnummer invoert, slaat u het telefoonnummer op gevolgd door een komma en het toestelnummer.
  • Als je moet wachten op een automatisch bericht, sla dan het nummer op gevolgd door een puntkomma en het toestelnummer.
  • Een komma geeft een pauze aan; een puntkomma geeft een wachttijd aan.

Dit artikel beschrijft twee methoden voor het toevoegen van een toestelnummer aan het telefoonnummer van een contact op een Android-telefoon, zodat het automatisch wordt gebeld.

Twee methoden voor het toevoegen van extensies

Er zijn twee manieren om toestelnummers toe te voegen aan contacten. Als u het toestelnummer kunt invoeren zodra de oproep is beantwoord, gebruikt u de pauzemethode. Als u moet wachten tot een automatisch bericht is voltooid, gebruikt u de methode Wachten.

Zodra u bekend bent met het zakelijke telefoonsysteem van een contactpersoon, weet u hoe u de extensie correct kunt toevoegen.

Gebruik de pauzemethode

Gebruik de Pauze-methode om toestelnummers toe te voegen aan het telefoonnummer van een contact wanneer het toestelnummer kan worden ingevoerd zodra de oproep is beantwoord.

Hier leest u hoe u een toestelnummer toevoegt aan het telefoonnummer van een contact met behulp van de pauzemethode:

  1. Open de Contacts app op je Android-telefoon en zoek het contact waarvan je de extensie wilt toevoegen. De contactenlijst kan worden geopend vanuit de telefoonkiezer.
  2. Tik op de naam van de persoon. In de Telefoon-app komt de contactgegevens in beeld. In de app Contacten wordt de pagina met contactgegevens weergegeven.

  3. Tik op het Potlood icoon.
  4. Tik op het telefoonnummerveld en plaats de cursor aan het einde van het telefoonnummer. Het schermtoetsenbord verschijnt.
  5. Voeg een enkele komma in aan de rechterkant van het telefoonnummer.

    Image
    Image

    Op sommige apparaten kan de komma worden vervangen door een Pauze-knop. Andere apparaten kunnen beide hebben.

  6. Typ na de komma (of pauze), zonder een spatie achter te laten, het toestelnummer voor de contactpersoon. Als het nummer bijvoorbeeld 01234555999 is en het toestelnummer 255, is het volledige nummer 01234555999, 255.
  7. Sla de contactgegevens op.
  8. De volgende keer dat u die contactpersoon belt, wordt het toestelnummer automatisch gebeld wanneer de oproep wordt beantwoord.

Problemen met de pauzemethode oplossen

Als je de Pauze-methode gebruikt, kan het zijn dat het toestel te snel belt, wat betekent dat het automatische telefoonsysteem het toestel niet detecteert. Wanneer geautomatiseerde telefoonsystemen worden gebruikt, wordt de oproep normaal gesproken vrijwel onmiddellijk beantwoord. In sommige gevallen kan de telefoon echter een of twee keer overgaan voordat het automatische systeem opneemt.

Als dit het geval is, voeg dan meer dan één komma in tussen het telefoonnummer en het toestelnummer. Elke komma voegt een pauze van twee seconden toe voordat het toestelnummer wordt gekozen.

Image
Image

Gebruik de wachtmethode

De wachtmethode voor het toevoegen van een toestelnummer aan het telefoonnummer van een contactpersoon moet worden gebruikt in gevallen waarin het toestelnummer pas aan het einde van het automatische bericht kan worden ingevoerd.

  1. Open de Contacts app op je Android-telefoon en tik op het contact wiens extensie je wilt toevoegen. De lijst met contacten kan worden geopend vanuit de app Telefoon.
  2. Tik op het Potlood icoon.
  3. Selecteer het telefoonnummerveld en plaats de cursor aan het einde van het telefoonnummer.
  4. Gebruik het Android-toetsenbord om een enkele puntkomma rechts van het telefoonnummer in te voegen.

    Image
    Image

    Sommige toetsenborden gebruiken een Wacht-knop in plaats van een puntkomma. Sommige hebben beide.

  5. Typ na de puntkomma, zonder een spatie achter te laten, het toestelnummer van de contactpersoon. Als het nummer bijvoorbeeld 01234333666 is en het toestelnummer 288, is het volledige nummer 01234333666;288.
  6. Sla het contact op.
  7. Bij gebruik van de Wacht-methode verschijnt er een melding op het scherm wanneer het geautomatiseerde bericht is afgelopen. Dit vraagt u om het toestelnummer te bellen om door te gaan of om het gesprek te annuleren.

Vergelijkbare methoden worden gebruikt om toestelnummers toe te voegen aan zowel iPhone-contacten als Windows Phone-contacten. De exacte stappen variëren, maar de basisinformatie is van toepassing.

Aanbevolen: