Een Kasa Smart Plug resetten

Inhoudsopgave:

Een Kasa Smart Plug resetten
Een Kasa Smart Plug resetten
Anonim

Wat te weten

  • Twee opties om Kasa smart plug te resetten; Zachte reset (wist de huidige instellingen niet) of fabrieksreset (wist instellingen die terugkeren naar de staat als nieuw).
  • Zachte reset: Houd de resetknop 5 seconden ingedrukt; het Wi-Fi-ledlampje moet oranje en groen knipperen.
  • Fabrieksreset: houd de resetknop ingedrukt (het kan een bedieningsknop zijn) totdat het Wi-Fi-ledlampje snel oranje knippert.

Dit artikel bevat instructies voor het resetten van een Kasa smart plug (ook bekend als TP-Link Kasa smart plug), inclusief hoe je een zachte reset uitvoert en hoe je de plug terugzet naar de fabrieksinstellingen.

Een TP-Link Kasa Smart Plug resetten

Ongeacht het model Kasa smart plug dat je hebt, het resetten ervan is vrij eenvoudig, maar je hebt twee opties om te resetten:

  1. Soft Reset: Hiermee wordt de functionaliteit van de plug gereset zonder de bijbehorende configuratie-instellingen te verwijderen. Als je stekker niet goed werkt, maar nog steeds wordt weergegeven in je slimme huisbedieningssysteem en verbinding lijkt te maken met wifi, zou je een zachte reset gebruiken.
  2. Factory Reset: Hiermee wordt je slimme stekker teruggezet naar de fabrieksinstellingen, wat betekent dat je hem opnieuw moet configureren en opnieuw moet aansluiten zodra de reset is voltooid. Je gebruikt deze optie als je van eigenaar verandert of als de stekker helemaal geen verbinding lijkt te maken met je slimme thuisnetwerk.

Een zachte reset uitvoeren op uw Kasa Smart Plug

Een zachte reset lost de meeste problemen op die je hebt met je Kasa smart plug, en het duurt slechts een paar seconden om te voltooien.

  1. Zodra je TP-Link Kasa-smartstekker nog in het stopcontact zit, zoek je de reset- of bedieningsknop. Afhankelijk van het model stekker dat u heeft, bevindt de knop zich mogelijk aan de boven- of zijkant van het apparaat.

    Image
    Image
  2. Houd de knop 5 seconden ingedrukt.
  3. Het wifi-ledlampje moet oranje en groen knipperen. Wanneer dit het geval is, kunt u naar de app gaan en alle aanwijzingen volgen die u daar ziet. Als er geen prompts zijn, moet de reset voltooid zijn zodra uw slimme stekker stopt met knipperen.

Hoe u uw Kasa Smart Plug terugzet naar de fabrieksinstellingen

Als de zachte reset je probleem niet oplost of het eigendom van de stekker niet verandert, is een fabrieksreset bijna net zo eenvoudig als de zachte reset.

  1. Zorg ervoor dat je TP-Link Kasa slimme stekker stevig in een stopcontact zit.
  2. Houd de reset- of bedieningsknop op uw Kasa-smartplug ongeveer 10 seconden ingedrukt.

  3. Wanneer het Wi-Fi LED-lampje snel oranje knippert, kunt u de knop loslaten en moet de stekker terugschakelen naar de fabrieksinstellingen. Vervolgens kunt u de Kasa smart plug installeren en configureren als een nieuw apparaat.

Hoe wijzig ik de wifi op mijn Kasa Smart Plug

Helaas is er geen eenvoudige manier om de wifi op een Kasa smart plug vanuit de app te wijzigen. Om de wifi te wijzigen, moet je het apparaat terugzetten op de fabrieksinstellingen en het vervolgens opnieuw instellen alsof het een gloednieuw apparaat is.

Zorg ervoor dat u de bovenstaande instructies voor het terugzetten naar de fabrieksinstellingen volgt, aangezien een zachte reset de bestaande netwerkgegevens die in uw Kasa-smartplug zijn geprogrammeerd niet zal wissen.

Waarom werkt mijn Kasa Smart Plug niet

Als uw eerder geïnstalleerde Kasa-slimme plug niet meer werkt, kunnen er een paar redenen zijn:

  • Niet verbonden met wifi: als je slimme stekker niet is verbonden met wifi, zal deze niet goed werken. Een plotselinge stroomstoring (wanneer de stroom uitv alt en weer aangaat) kan de oorzaak zijn. Probeer de slimme stekker los te koppelen, een paar seconden te wachten en vervolgens weer aan te sluiten om te zien of dat het aan de gang krijgt. Als dat niet het geval is, probeer dan een van de bovenstaande resetmethoden.
  • Niet verbonden met het juiste netwerk: De meeste eigenaren realiseren zich niet dat u uw Kasa-smartstekker moet aansluiten op een 2,4 GHz-netwerk. Een 5 GHz-netwerk werkt niet. Controleer het netwerk waarop u uw slimme stekker hebt aangesloten om er zeker van te zijn dat deze correct is.
  • Je hebt de plug-in niet in de app ingesteld: Nadat je je slimme plug hebt geïnstalleerd en er verbinding mee hebt gemaakt, moet je deze in de app installeren en als je van plan bent om verbinding te maken met Alexa, moet je het ook verbinden met de Alexa-app. Nogmaals, de Kasa-app zou u door het proces moeten leiden.

FAQ

    Hoe reset ik mijn Kasa-login in SmartThings?

    Als u uw wachtwoord bent vergeten, opent u de SmartThings app en selecteert u Ik ben een SmartThings-gebruiker Voer uw e-mailadres in en selecteer Continue > Wachtwoord vergeten Bevestig uw e-mailadres, selecteer Send Recovery Email en volg de instructies in de e-mail die u ontvangt.

Aanbevolen: