Hoe nieuwe technologie internet goedkoper en sneller kan maken

Inhoudsopgave:

Hoe nieuwe technologie internet goedkoper en sneller kan maken
Hoe nieuwe technologie internet goedkoper en sneller kan maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Onderzoekers onderzoeken methoden om het internet sneller en goedkoper te beheren te maken.
  • Wetenschappers van MIT en Facebook hebben onlangs een manier bedacht om het internet te behouden wanneer de glasvezel uitv alt en de kosten te verlagen.
  • Er wordt gewerkt aan 6G voor mobiele communicatie en de snellere Wi-Fi 7-standaard voor thuisnetwerken.

Image
Image

Internet zou ooit sneller en goedkoper kunnen zijn dankzij nieuw onderzoek.

Wetenschappers van MIT en Facebook hebben onlangs een manier bedacht om het internet te behouden wanneer de glasvezel uitv alt en de kosten te verlagen. Het systeem, ARROW genaamd, zou 2 tot 2,4 keer meer verkeer kunnen vervoeren zonder dat er nieuwe vezels hoeven te worden ingezet.

"ARROW kan worden gebruikt om de beschikbaarheid van diensten te verbeteren en de veerkracht van de internetinfrastructuur tegen glasvezelonderbrekingen te verbeteren", zei MIT-postdoc Zhizhen Zhong, de hoofdauteur van een nieuw artikel over ARROW, in een persbericht.

"Het vernieuwt de manier waarop we denken over de relatie tussen storingen en netwerkbeheer. Voorheen waren storingen deterministische gebeurtenissen, waar falen mislukking betekende, en er was geen andere manier om het netwerk te over-provisioneren."

Onvriendelijke bezuinigingen

Het ARROW-systeem herconfigureert het optische licht van een beschadigde vezel naar gezonde, terwijl het een online algoritme gebruikt om mogelijke glasvezelonderbrekingen te plannen.

De huidige netwerkinfrastructuren volgen nog steeds het "telefoniemodel", waarbij netwerkingenieurs de fysieke laag van netwerken behandelen als een statische zwarte doos zonder herconfigureerbare.

Als gevolg hiervan is de netwerkinfrastructuur uitgerust om de verkeersvraag in het slechtste geval onder alle mogelijke storingsscenario's te verwerken. Maar ARROW maakt gebruik van het feit dat moderne netwerken toepassingen hebben die snel kunnen worden gewijzigd, wat tijd en geld bespaart.

"Mijn doel op lange termijn is om grootschalige computernetwerken efficiënter te maken en uiteindelijk slimme netwerken te ontwikkelen die zich aanpassen aan de data en applicatie", zei Manya Ghobadi, een assistent-professor aan het MIT die toezicht hield op het werk, in het persbericht.

Sneller is beter

Nieuwe manieren om internetsnelheden te verbeteren en goedkoper te maken, kunnen helpen de digitale kloof te overbruggen.

"Sneller internetinfrastructuur betekent sneller internet voor mensen overal", vertelde internetexpert Andrew Cole aan Lifewire in een e-mailinterview. "De huidige kloof in verbindingssnelheden - tussen stad en platteland, tussen rijke gemeenschappen en gemeenschappen met lagere inkomens, tussen ontwikkelde landen en ontwikkelingslanden - blijft een serieuze uitdaging."

Het goede nieuws is dat de telecommunicatie-industrie en de federale overheid enorme vooruitgang boeken bij het aanbieden van sneller internet, zei Cole.

Image
Image

Bedrijven zoals T-Mobile, Verizon en AT&T hebben initiatieven gelanceerd om hun netwerken uit te breiden naar achtergestelde gebieden in binnen- en buitenland. Bovendien heeft de Biden-regering onlangs een grote stap gezet om de digitale kloof op stammenland te dichten, door $1 miljard aan subsidies aan te kondigen om hogesnelheidsbreedbanddiensten aan inheemse Amerikaanse gemeenschappen te bieden.

Het Starlink-satellietinternetbedrijf van Elon Musk heeft al 1.000 satellieten gelanceerd - met een paar duizend meer op komst - en begon in februari pre-orders aan te nemen. Het volledige capaciteitssysteem van Starlink kan snelheden van 1 Gbps via lasers betekenen voor mensen, zelfs in landelijke gebieden, merkte Cole op.

"Snel internet kan geen luxe meer zijn", voegde Cole eraan toe. "Het is een moderne noodzaak voor zoveel van het dagelijks leven, van onderwijs tot zaken en gezondheidszorg, vooral tijdens de COVID-19-pandemie."

De beste manier om snellere internettoegang mogelijk te maken, is door te investeren in onderzoek om de huidige normen te verbeteren, vertelde Neset Yalcinkaya, vice-president bij Quectel, een bedrijf dat onderdelen voor draadloze technologieën levert, aan Lifewire in een e-mailinterview. Hij zei bijvoorbeeld dat onderzoekers werken aan 6G voor mobiele communicatie en de snellere Wi-Fi 7-standaard voor thuisnetwerken om de technologieën vooruit te helpen.

Hoe hoger de snelheid, hoe beter de gebruikerservaring voor audio- en videokwaliteit, zei Yalcinkaya.

"Hogere internetsnelheden verhogen de efficiëntie en productiviteit met snellere toegang tot informatie en inhoud", aldus Yalcinkaya. "Door snel en mobiel breedbandinternet hebben zoveel bedrijven tijdens de pandemie online kunnen samenwerken vanuit huis."

Onderzoek naar snel internet kan goedbetaalde en duurzame banen opleveren voor wetenschappers, zei Yalcinkaya.

"Onderweg worden innovaties gecreëerd en nieuwe use-cases ontdekt", voegde hij eraan toe. "En natuurlijk wordt de communicatie steeds efficiënter met hogere internetsnelheden."

Aanbevolen: