4 manieren om screenshots te maken op Windows 10

Inhoudsopgave:

4 manieren om screenshots te maken op Windows 10
4 manieren om screenshots te maken op Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • De gemakkelijke manier: gebruik de Windows + PrtSc (Print Screen) toetscombinatie op uw toetsenbord.
  • Je kunt ook het Knipprogramma, Snip & Sketch (Windows-toets + Shift + S) of de Windows Game Bar (Windows-toets + G) gebruiken.
  • Screenshots worden standaard opgeslagen in Pictures > Screenshots tenzij u die bestemming handmatig wijzigt.

Dit artikel behandelt hoe je een screenshot maakt in Windows 10, inclusief het gebruik van een toetsenbordcombinatie, met behulp van de Snipping Tool, de Snip & Sketch Tool of de Windows Game Bar.

Een screenshot maken in Windows 10 met Print Screen

De gemakkelijkste manier om een screenshot te maken in Windows 10 is door op de toetsenbordcombinatie PrtSc + Windows op uw toetsenbord te drukken. Je ziet je scherm heel kort knipperen en de schermafbeelding wordt opgeslagen in de Pictures > Screenshot map op je computer. Maar hoewel dit de gemakkelijkste manier is, is het misschien niet de beste manier.

Een probleem dat u kunt tegenkomen als u deze toetsenbordcombinatie gebruikt en Windows 10 gebruikt met twee of meer computermonitoren, legt u de schermen op beide monitoren vast, zoals hieronder weergegeven. Als je een enkel scherm of een deel van een scherm probeert te pakken, heb je enkele extra opties in Windows 10 die mogelijk beter werken.

Image
Image

Een alternatieve sneltoets die misschien iets beter werkt als u alleen een screenshot van een actief venster wilt maken, is door Alt + PrtSc te gebruiken. Houd er echter rekening mee dat dit de schermafbeelding naar uw klembord stuurt, niet naar de map Afbeeldingen.

Een screenshot maken met Snip & Sketch

Een alternatieve manier om een screenshot te maken in Windows 10 is om de Snip & Sketch-tool te gebruiken. Snip & Sketch is toegankelijk via de sneltoets Windows-toets + Shift + S of doorte kiezen Snip & Sketch uit het Start menu. Zo werkt het:

  1. Vanaf de pagina of het venster dat u wilt vastleggen, gebruikt u de sneltoets of het Start-menu om de Snip & Sketch-tool te starten.
  2. Zodra de tool is geactiveerd, hebt u verschillende opties:

    • Rectangle: Teken een rechthoek rond het gedeelte van het scherm dat u wilt vastleggen met uw muis.
    • Freeform: Teken een willekeurige vorm rond het gebied dat je wilt vastleggen.
    • Window Snip: Pakt een screenshot van het actieve venster.
    • Fullscreen Snip: Neemt een screenshot van je volledige scherm (als je meerdere monitoren gebruikt, zal het een screenshot van alle monitoren maken).

    Als je van gedachten verandert, kun je op X klikken om de tool Knippen en schetsen te sluiten.

    Image
    Image
  3. Zodra je de schermafbeelding hebt gemaakt, wordt deze opgeslagen op je klembord en zie je een melding in de hoek van je scherm. Klik op deze melding om de schermafbeelding te markeren en te delen.

    Image
    Image

    Als je de pop-upmelding mist, heb je nog steeds toegang tot de schermafbeelding via de meldingenbalk aan de rechterkant van het scherm.

    Image
    Image
  4. Klik op de melding om de Snip & Sketch-tool te openen, waar u de schermafbeelding kunt markeren, opslaan en delen. Wanneer u de schermafbeelding hier opslaat, kunt u kiezen waar u deze wilt plaatsen.

    Als je het screenshot niet op je harde schijf opslaat, blijft het op je klembord staan. Afhankelijk van uw klembordinstellingen, zal het verdwijnen wanneer het wordt vervangen door een ander item op het klembord.

Haal de afbeelding op met het knipprogramma

Een andere optie die u in Windows 10 kunt gebruiken, is het knipprogramma. Dit hulpprogramma maakt sinds Windows Vista deel uit van Windows en hoewel u het niet langer kunt vinden in het Start-menu, kunt u het nog steeds openen via de Windows-zoekbalk.

  1. Als je iets op je scherm hebt waarvan je een screenshot wilt maken, typ je Snipping Tool in de Windows-zoekbalk en selecteer je de Snipping Tool uit de resultaten.

    Image
    Image
  2. Het Knipprogramma wordt geopend en je hebt een aantal opties om uit te kiezen:

    • Mode: Hiermee kunt u kiezen of u een Free-form Snip, Rectangular Snip wilt nemen (Dit is de standaardinstelling.), Window Snip, of Snip op volledig scherm.
    • Delay: Hiermee kunt u ervoor kiezen om de schermafbeelding 1-5 seconden te vertragen.
    • Options: Hiermee kunt u de opties van het Knipprogramma wijzigen.
    Image
    Image
  3. Zodra je je schermafbeelding hebt ingesteld, klik je op Nieuw om de foto te maken. Het scherm wordt weergegeven met een witte overlay in de gebieden die u niet vastlegt.

  4. Zodra je de opname hebt voltooid, wordt de schermafbeelding geopend in het Knipprogramma, waar je het kunt markeren, opslaan of delen.

    Als je schermafbeeldingen maakt met het Knipprogramma, worden ze niet automatisch ergens opgeslagen, ook niet op het klembord. Als u de schermafbeelding wilt behouden wanneer u het Knipprogramma sluit, moet u File > Opslaan als kiezen en de schermafbeelding op de gewenste locatie opslaan op je harde schijf.

    Image
    Image

Het Knipprogramma is een oud hulpmiddel in Windows 10 en daarom zult u het in geen enkel menu vinden. Wanneer je het opent, zie je zelfs een melding dat het verdwijnt in een toekomstige update. Om die reden zou dit niet je eerste keuze moeten zijn voor het maken van screenshots.

Screenshots (en video) vastleggen met de spelbalk

De Windows 10 Game Bar kan screenshots maken, je scherm opnemen en je zelfs helpen met uitzendingen. Hoewel Microsoft het heeft ontworpen om gameplay-opnames vast te leggen, kun je Game Bar ook gebruiken om screenshots voor andere doeleinden te maken.

Tenzij je de spelbalk al op je computer hebt ingeschakeld, moet je deze eerst inschakelen voordat je hem kunt gebruiken om een screenshot te maken. Ga hiervoor naar Instellingen > Gaming en zorg ervoor dat Xbox Game Bar inschakelen voor zaken als… is ingeschakeld (de schakelaar moet blauw zijn en het woord "Aan" moet zichtbaar zijn).

  1. Om het screenshotproces te starten, druk je op de Windows-toets + G op je toetsenbord om de spelbalk te openen.
  2. Klik in het menu dat verschijnt op het Capture icoon.

    Image
    Image
  3. Een Capture dialoogvenster verschijnt. Klik op Capture om je screenshot te maken.

    Een sneller alternatief is om op de toetsenbordcombinatie te drukken Windows-toets + Alt + PrtSc wanneer de spelbalk actief is.

    Image
    Image
  4. Er wordt een schermvullende schermafbeelding gemaakt en automatisch opgeslagen in C:\users\yourname\Videos\Captures, waar C: is de naam van uw Windows-harde schijf, en uwnaam is uw gebruikersnaam.

Aanbevolen: