Hoe maak je een succesvolle demo-reel voor 3D-artiesten

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een succesvolle demo-reel voor 3D-artiesten
Hoe maak je een succesvolle demo-reel voor 3D-artiesten
Anonim

Als je aan de slag gaat met 3D-modellering en animatie, moet je een demorol maken om potentiële werkgevers ervan te overtuigen dat jouw stijl en persoonlijkheid goed passen bij de bedrijfsesthetiek. Hier zijn enkele tips voor het samenstellen van een geweldige demo-reel voor artiesten om u te helpen uw droombaan te vinden.

Bewerk jezelf grondig

Potentiële werkgevers willen niet elk model of elke animatie zien die je ooit hebt gemaakt; ze willen alleen je beste werk zien. Een vuistregel is dat u wilt dat uw stukken een consistent niveau van glans en expertise uitstralen. Als je een stuk hebt dat merkbaar lager is dan je beste werk, moet je het ofwel herwerken totdat het in orde is of het helemaal van de spoel laten.

Image
Image

Kom ter zake

Als je werk goed is, heb je geen geanimeerd 3D-teksteffect nodig om het te introduceren. Als je erop staat een introductieclip op te nemen, maak deze dan kort. Laat je naam, website, e-mailadres en een persoonlijk logo een paar seconden zien in plaats van je er druk over te maken. Voeg de informatie opnieuw toe aan het einde van de rol en laat deze zo lang staan als u denkt dat nodig is voor de inhurende directeuren om de informatie te verwijderen.

Bewaar het beste werk niet voor het laatst. De eerste indruk is het meest memorabel, dus zet altijd je beste werk op de eerste plaats.

Laat uw proces doorschijnen

De grootste fout die veel artiesten maken met hun demo-reel is dat ze geen inzicht geven in hun inspiratie, workflow en proces. Als je vanuit concept art hebt gewerkt, laat dan de concept art zien. Als u net zo trots bent op uw basistopologie als op uw eindproduct, laat dan uw wireframes zien. Ga niet overboord, maar probeer op elegante wijze zoveel mogelijk informatie over uw workflow op te nemen.

Je moet ook een eenvoudig overzicht geven van elke afbeelding of opname. U kunt bijvoorbeeld een afbeelding introduceren door de volgende tekst een paar seconden weer te geven:

  • "Drakenmodel"
  • Zbrush sculpt van Zspheres basis
  • Rendered in Maya + Mental Ray
  • 10, 000 quads / 20, 000 tris
  • Compositie in NUKE

Als je afbeeldingen opneemt die als onderdeel van een team zijn voltooid, is het ook erg belangrijk om aan te geven welke aspecten van de productiepijplijn jouw verantwoordelijkheid waren.

Bottom Line

Zorg ervoor dat je je werk op een consistente, esthetische en gemakkelijk te bekijken manier weergeeft. Houd rekening met de manier waarop u bewerkt, vooral als u een animatierol maakt. Werkgevers willen geen snelle montage die elke twee seconden moet worden gepauzeerd. Ze zien liever een rol die hen zoveel mogelijk over jou als artiest vertelt.

Speel met je specialiteiten

Als je van je reel naar een grote animatiestudio zoals Dreamworks of Bioware verzendt, dan wil je een soort specialiteit laten zien. Als je echt goed bent in één ding, zul je binnenkomen, want het betekent dat je meteen waarde kunt toevoegen.

Als texture mapping bijvoorbeeld niet je sterkste punt is, dan kun je misschien beter je 3D-modellen laten zien zonder enige verharding. Grote studio's hebben de neiging om voor vrijwel elke rol specialisten in te huren, dus je hoeft misschien nooit met texturen te werken. Dat gezegd hebbende, geven alle werkgevers de voorkeur aan goed afgeronde artiesten die een goed begrip hebben van de CG-pijplijn in zijn geheel.

Doe mee met de online CG-gemeenschap en zoek online naar 3D-trainingsprogramma's om je vak te verbeteren en gelijke tred te houden met de zich ontwikkelende trends.

Maak uw haspel af op de werkgever

Als je je molen aan het ontwikkelen bent, houd dan een paar 'droomwerkgevers' in gedachten en probeer na te denken over welke soorten stukken je zullen helpen daar een baan te krijgen. Wil je bijvoorbeeld uiteindelijk solliciteren bij Epic, dan moet je laten zien dat je de Unreal Engine hebt gebruikt. Als je solliciteert bij Dreamworks, moet je laten zien dat je gestileerd realisme kunt doen. Als je een rol vol grommende, gruizige, hyperrealistische monsters hebt, dan ben je waarschijnlijk beter geschikt voor een plek als WETA, ILM of Legacy dan ergens waar uitsluitend cartoonachtige animatie wordt gemaakt.

Veel werkgevers hebben specifieke vereisten voor demorollen (lengte, formaat, enz.) vermeld op hun website. Besteed wat tijd aan het rondneuzen op studiowebsites om een beter idee te krijgen van wat voor soort werk je moet opnemen.

Aanbevolen: